» »

Slaba baterija novega prenosnika

Slaba baterija novega prenosnika

KontraCepec ::

V petek sem dobil novega prenosnika Sony Vaio FE31M. S prenosnikom sem zelo zadovoljen, razočaran pa nad trajanjem baterije.

Po raznih reviewih naj bi ob pisarniškem delu zdržala 2 uri in pol. Meni zdrži točno 1:30 minut. Do sedaj sem jo 5x čisto spraznil in nato čisto napolnil. Prenosnik je bil odprt, ko sem ga dobil in baterija je bila napolnjena na 87%. Ne vem kako je izgledalo prvo polnjenje. Pa baje da niti ni treba teh novih baterij več polnit 16 ur na začetku.
Je možno, da baterija še ni dosegla max zmogljivosti in kdaj doseže to max zmogljivost? Ali je to razlog, da jo vrnem nazaj in zahtevam novo (ali je 1/3 manj sploh razlog za reklamacijo) ?

Ne bi pa vračal celega prenosnika, ker sem ga zaradi raznih zadev vrnil že 2x.
Krijejtiv

sodjdobe ::

Kateri procesor ima tvoj prenosnik? Če je pentium M, mu lahko nastaviš manjšo frekvenco, tako bo baterija sidurno zdržala dlje. Drugače pa so te tovarniške specifikacije bolj tako-tako. Aja pa svetilnost zaslona še zmanjšaj, to tudi prihrani ogromno energije.
julio

KontraCepec ::

To ni tovarniška specifikacija. To je review na notebookcheck.com.
XBlack so res zelo svetli zasloni, zato ne pričakujem 4 ure avtonomije, ampak 2 ure in pol bi pa res moral zdržat. Proc je Core 2 duo.

A je možno, da še ni to max kapaciteta? Ker če je, resno razmišljam, da bi baterijo vrnil...
Krijejtiv

Senitel ::

FE31M so core 2 duo... :)
Drgač pa baterija bi morala bit definitivno prazna in škatla z laptopom varnostno nalepko čez... Pa tudi baterija je v zalepljeni vrečki. Tako je bilo, ko sem jaz Sonya kupil v Angliji. Kako si ti prišel do njega, pri nas se mi zdi da jih je bolj težko dobit...

KontraCepec ::

Kupil sem ga v trgovini ESvet. So mi ga že drugič zamenjali. Pa mi je res žal, ampak mi ga bodo še tretjič, če stvar ni v redu. Za 350 jurjev mora bit laptop tiptop.
Če bo desetem polnjenju ne zdrži vsaj dve uri, gre baterija gladko nazaj.
Krijejtiv

KontraCepec ::

Opazil sem, da bateriji v 1 min pade napolnjenost iz 100% na 88% !!! Potem pada malo počasneje kot procent na minuto, ampak ta začetni skok je neverjeten !

Zakaj tako?
Krijejtiv

ant ::

najbolje, da si naložiš kakšen program za spremljanje delovanja baterije, saj je možnost, da tale merilec iz xp ne deluje najbolje.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
3312461 (3156) shadeX
»

Baterija prenosnika se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
146856 (5365) Steinkauz
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
423765 (2751) WyattEarp
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
488031 (5948) Bor H
»

Delovanje prenosnika brez baterije

Oddelek: Pomoč in nasveti
172451 (2186) Pyr0Beast

Več podobnih tem