Forum » Operacijski sistemi » Na začetku mi pokaže da imam 2 sistema(win xp)? In pri IDE driverjih mi napiše... (spodaj opisan)
Na začetku mi pokaže da imam 2 sistema(win xp)? In pri IDE driverjih mi napiše... (spodaj opisan)
BlackCaiman ::
Pozdrav!
Ko prižgem comp mi prav da nj zberem enaga od sistemov xp, pa čeprav sem sformatiral dik in naredu install samo ene xp-je?
Ni mi jasno od kje za vraga
in pa še ko mi na začetku dela detect ide driverjev, mam na
0 master : none
0 slave : dvd rw
2 master : disk ????
3 master : none
Zakaj je na 2 master disk in ne na 0 master?
je mogoče disk tko prkloplen?
Ali je mogoče da mi zarad tega napiše nj zberem sistem?
Ko prižgem comp mi prav da nj zberem enaga od sistemov xp, pa čeprav sem sformatiral dik in naredu install samo ene xp-je?
Ni mi jasno od kje za vraga
in pa še ko mi na začetku dela detect ide driverjev, mam na
0 master : none
0 slave : dvd rw
2 master : disk ????
3 master : none
Zakaj je na 2 master disk in ne na 0 master?
je mogoče disk tko prkloplen?
Ali je mogoče da mi zarad tega napiše nj zberem sistem?
- spremenil: BlackCaiman ()
SasoS ::
disk imaš najbrž na sata, dvd pa na ata...ata detekcija pa pride prej
za sisteme poglej boot.ini in po potrebi odstrani
za sisteme poglej boot.ini in po potrebi odstrani
BlackCaiman ::
Res je da imam SATA disk in zato mi tko zazna. To je ok. Ni nbene panike pr tem.
Glede tega da mi pa pokaže 2 sistema pa zato ker sta bla prej 2 diska not in čeprav sem naredu format mu je v spominu nek (boh ve kje) ostal da sta bla prej gor 2 sistema. In zdej če bi se hotu tega znebit morm brisat particijo in jo na novo naredit, pol bo pa vse ok. Ker zdej zarad tega mi gre kr direkt v windows-e in mi ne pokaže uporabnika da bi ga kliknu in pol vstopu.
Bomo rešl zadevo, k bomo spet format diska delala!
LP
Glede tega da mi pa pokaže 2 sistema pa zato ker sta bla prej 2 diska not in čeprav sem naredu format mu je v spominu nek (boh ve kje) ostal da sta bla prej gor 2 sistema. In zdej če bi se hotu tega znebit morm brisat particijo in jo na novo naredit, pol bo pa vse ok. Ker zdej zarad tega mi gre kr direkt v windows-e in mi ne pokaže uporabnika da bi ga kliknu in pol vstopu.
Bomo rešl zadevo, k bomo spet format diska delala!
LP
SasoS ::
Zaradi tega ti sigurno ne gre direktno v windowse.
Boot.ini je na C:\ kot skrit file. Do nastavitev lahko tudi prideš če greš v System properties - Advanced - Startup&Recovery
Boot.ini je na C:\ kot skrit file. Do nastavitev lahko tudi prideš če greš v System properties - Advanced - Startup&Recovery
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS Boot na ATA/SATAOddelek: Pomoč in nasveti | 1289 (1149) | MrStein |
» | prenehanje izbire operacijskega sist. ob zagonu pc-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1509 (1384) | lovro1a |
» | Vista 64/32?Oddelek: Operacijski sistemi | 1247 (1107) | flukturr |
» | Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5609 (4844) | pilotgirl84 |
» | NTLDR-nisem dobil rešitveOddelek: Operacijski sistemi | 1269 (1007) | andi5 |