Forum » Pomoč in nasveti » SCSI - 15000 obratov in njegova glasnost -> čudn problem
SCSI - 15000 obratov in njegova glasnost -> čudn problem
Misi666 ::
Zadeva je sledeča...kupu sm Fujitsu SCSI disk s 15000 obrati...dam ga v kišto...prklopm na kontroler, uklopm mašino...in zadeva postane tako glasna, da je blo že zelo zastrašujoče...Problem je pa postou zelooo čudn, ko sem disk dal ven iz ohišja - ko sem prižgal računalnik se diska skoraj ni slišalo...torej očitno je problem v ohišju. Obložil sem predel kjer je disk z gumo, 1mm debelo...vendar še vedno ne pomaga...res je, da je ohišje made in china in da je koštou ene 6 jurjov...me zdj zanima, če kupm ohišje za 10-15k, bo zadeva zginla? Ker očitno disk ob stiku s švoh narjenim železjem začne škripat...
kaj svetujete???
hvala za odgovore...lep pozdrav
kaj svetujete???
hvala za odgovore...lep pozdrav
amigo_no1 ::
Vibracije se ti prenašajo iz diska preko ohišja.
Daj vmes 3 mm gumo (spodaj in na obeh straneh).
Daj vmes 3 mm gumo (spodaj in na obeh straneh).
Tomay ::
Ali pa ga obesi na gumo.
Ena tema je bila za to na ST, mislim da tišanje diska
Poglej pa še to Slike na prvih nekaj straneh.
Ena tema je bila za to na ST, mislim da tišanje diska
Poglej pa še to Slike na prvih nekaj straneh.
Voodoo 4Ever
krneki0001 ::
Jst imam na IBM Z-PRO ohišje. IBM je namreč v to ohišje naredil malo širši prostor za diske(3mm na vsaki strani) in potem večje luknje za vijake in notri vstavil gumijaste vložke in skozi ta gumijast vložek daš vijak(okol 6mm dolg), ki drži disk. Zadeva je res tiha in diska sploh ne slišiš. -na začetku sem imel 5 diskov po 73Gb, pa se jih ni slišalo skoraj nič, razen ob štartu, ko jih je pognalo do tiste hitrosti.
Zdej sem dal pa diske v server, za v to mašino pa sem dokupil 200Gb ata 133 diske - rabim več placa in mi hitrost ni več tok nujna, te so pa 10.000 obratov, pa se jih sploh ne sliši niti v štartu.
Zdej sem dal pa diske v server, za v to mašino pa sem dokupil 200Gb ata 133 diske - rabim več placa in mi hitrost ni več tok nujna, te so pa 10.000 obratov, pa se jih sploh ne sliši niti v štartu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utišanje diskaOddelek: Kaj kupiti | 2728 (1885) | mr1two |
» | SilentPC - ideja in izboljšaveOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3554 (2772) | mr1two |
» | Nadležno brnenje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3245 (3075) | daweedy2 |
» | Utišanje in hkratno hlajenje mojega diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2545 (2005) | Marjan |
» | Preglasna kišta ?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1377 (947) | toplakm |