» »

SCSI - 15000 obratov in njegova glasnost -> čudn problem

SCSI - 15000 obratov in njegova glasnost -> čudn problem

Misi666 ::

Zadeva je sledeča...kupu sm Fujitsu SCSI disk s 15000 obrati...dam ga v kišto...prklopm na kontroler, uklopm mašino...in zadeva postane tako glasna, da je blo že zelo zastrašujoče...Problem je pa postou zelooo čudn, ko sem disk dal ven iz ohišja - ko sem prižgal računalnik se diska skoraj ni slišalo...torej očitno je problem v ohišju. Obložil sem predel kjer je disk z gumo, 1mm debelo...vendar še vedno ne pomaga...res je, da je ohišje made in china in da je koštou ene 6 jurjov...me zdj zanima, če kupm ohišje za 10-15k, bo zadeva zginla? Ker očitno disk ob stiku s švoh narjenim železjem začne škripat...

kaj svetujete???

hvala za odgovore...lep pozdrav

amigo_no1 ::

Vibracije se ti prenašajo iz diska preko ohišja.
Daj vmes 3 mm gumo (spodaj in na obeh straneh).

Tomay ::

Ali pa ga obesi na gumo.

Ena tema je bila za to na ST, mislim da tišanje diska

Poglej pa še to Slike na prvih nekaj straneh.
Voodoo 4Ever

krneki0001 ::

Jst imam na IBM Z-PRO ohišje. IBM je namreč v to ohišje naredil malo širši prostor za diske(3mm na vsaki strani) in potem večje luknje za vijake in notri vstavil gumijaste vložke in skozi ta gumijast vložek daš vijak(okol 6mm dolg), ki drži disk. Zadeva je res tiha in diska sploh ne slišiš. -na začetku sem imel 5 diskov po 73Gb, pa se jih ni slišalo skoraj nič, razen ob štartu, ko jih je pognalo do tiste hitrosti.

Zdej sem dal pa diske v server, za v to mašino pa sem dokupil 200Gb ata 133 diske - rabim več placa in mi hitrost ni več tok nujna, te so pa 10.000 obratov, pa se jih sploh ne sliši niti v štartu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utišanje diska

Oddelek: Kaj kupiti
322728 (1885) mr1two
»

SilentPC - ideja in izboljšave

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313554 (2772) mr1two
»