Forum » Pomoč in nasveti » problem pri domačem omrežju
problem pri domačem omrežju
Jozek82 ::
Lep pozdrav...
Imam en majhen problemček, ki se mi vleče že nekaj časa... doma imam adsl povezavo, navaden študentski paket pa tako... inkaj se dogaja... to da iz svojega prenosnika do bratovega računalnika preprosto ne morem dostopati... pa nisem mogel prej, in ne zdaj ko sem ga na novo formatiral pa vse dal na novo gor... pa seveda tudi zagnal onega Network Setup Wizard iz njegovega računalnika na svojega lahko dostopam iz svojega na njegovega pa ne morem!!! ma kdo kako rešitev'???
hvala za odgovor
P.S.: to mi napiše:
\\Marko is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission.
logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer
Imam en majhen problemček, ki se mi vleče že nekaj časa... doma imam adsl povezavo, navaden študentski paket pa tako... inkaj se dogaja... to da iz svojega prenosnika do bratovega računalnika preprosto ne morem dostopati... pa nisem mogel prej, in ne zdaj ko sem ga na novo formatiral pa vse dal na novo gor... pa seveda tudi zagnal onega Network Setup Wizard iz njegovega računalnika na svojega lahko dostopam iz svojega na njegovega pa ne morem!!! ma kdo kako rešitev'???
hvala za odgovor
P.S.: to mi napiše:
\\Marko is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission.
logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer
- spremenil: Jozek82 ()
amigo_no1 ::
t909 ::
1. ping Marko
kaksen je rezultat
2. start->run->services.msc
preveri ce so aktivni Computer Browser, Workstation, Server, Network Location Awareness (NLA)
3. ima brat nastavljeno geslo? ce nima, se ne mores konektat
4. control panel->Administrative Tools->Local Security Policy->Local Policies->Security Options->Network Access: Sharing and security model for sharing accounts:
Spremeni iz Guest only na Classic
5. Control Panel->System->Computer name
Oba naj bosta v isti skupini (workgroup)
Tolk iz glave
kaksen je rezultat
2. start->run->services.msc
preveri ce so aktivni Computer Browser, Workstation, Server, Network Location Awareness (NLA)
3. ima brat nastavljeno geslo? ce nima, se ne mores konektat
4. control panel->Administrative Tools->Local Security Policy->Local Policies->Security Options->Network Access: Sharing and security model for sharing accounts:
Spremeni iz Guest only na Classic
5. Control Panel->System->Computer name
Oba naj bosta v isti skupini (workgroup)
Tolk iz glave
Zgodovina sprememb…
- spremenil: t909 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3794 (3143) | Kankan |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2458 (2159) | mazupan |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3337 (2759) | Pyr0Beast |
» | ne morem dostopat do mreznega racunalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1862) | Microsoft |
» | Mreža v winxp noče več delatOddelek: Pomoč in nasveti | 1151 (960) | ToniT |