Forum » Omrežja in internet » merjenje hitrosti adsl povezave z grafičnim prikazom
merjenje hitrosti adsl povezave z grafičnim prikazom
erik964 ::
Rabim en program s katerim bi obremenil mojo ads povezavo za 24 ur.
Vse skupaj naj bi se grafično zapisovalo!
Ker mi adsl ponoči dela normalno podnevi pa pade na 1/8 zakupljene hitrosti in bi rad dokazau ponudniku kako je stanje!
Že vnaprej hvala
Erik
Vse skupaj naj bi se grafično zapisovalo!
Ker mi adsl ponoči dela normalno podnevi pa pade na 1/8 zakupljene hitrosti in bi rad dokazau ponudniku kako je stanje!
Že vnaprej hvala
Erik
Bakunin ::
linux [live cd?]
na eni konzoli pozenes ' IPTraf', na ostalih pa :
wget -O /dev/null ftp://ftp.arnes.si/ls-lR
wget -O /dev/null ftp://ftp.triera.net/debian-netiso/debian-31r2-ia64-netinst.iso
wget -O /dev/null ftp://ftp.amis.net/pub/win/W2KSP4_EN.EXE
....
najbolj pomembno je da imas SAMO en racunalnik takrat priklopljen in da testne datoteke NE shranjujes na trdi disk (zato "-O /dev/null"), ker sicer to vpliva na meritev.
na eni konzoli pozenes ' IPTraf', na ostalih pa :
wget -O /dev/null ftp://ftp.arnes.si/ls-lR
wget -O /dev/null ftp://ftp.triera.net/debian-netiso/debian-31r2-ia64-netinst.iso
wget -O /dev/null ftp://ftp.amis.net/pub/win/W2KSP4_EN.EXE
....
najbolj pomembno je da imas SAMO en racunalnik takrat priklopljen in da testne datoteke NE shranjujes na trdi disk (zato "-O /dev/null"), ker sicer to vpliva na meritev.
korenje_ver2 ::
se omenil ni kater OS ima, pa ze zacnejo trobit z linux resitvami.
za windows xp uporabi program du-meter.
za windows xp uporabi program du-meter.
Bakunin ::
linux zato, ker ga lahko pozenes brez graficne navlake, ki sicer lahko vpliva na rezultate testov [swapping press], brez AV, itd itd.
Meritve z linuxom/unixom sem ze opravil pri par strankah, ki so se pritozevale, da ne dobijo prenos, ki so ga placale.
Na mojem prenosniku(!) z linuxom ni bilo problema doseci teh hitrosti. Vedno je bilo ozko grlo Windows postaja/streznik [ISA]. Windows just does not deliver.
Po drugi strani pa so to bile hitrosti >10Mb, kar "doma" redko srecamo.
Meritve z linuxom/unixom sem ze opravil pri par strankah, ki so se pritozevale, da ne dobijo prenos, ki so ga placale.
Na mojem prenosniku(!) z linuxom ni bilo problema doseci teh hitrosti. Vedno je bilo ozko grlo Windows postaja/streznik [ISA]. Windows just does not deliver.
Po drugi strani pa so to bile hitrosti >10Mb, kar "doma" redko srecamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bakunin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj se po izvedbi cron-joba vsakič ustvari nova datoteka?Oddelek: Izdelava spletišč | 1228 (1170) | Housy |
» | RAID5 - software, s pomocjo maticne, kako drugace.Oddelek: Strojna oprema | 2194 (1713) | Brane2 |
» | LAN - hitrost prenosa, zakaj ne gre več?Oddelek: Omrežja in internet | 2092 (1579) | elasto_mania |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8786 (6649) | Microsoft |
» | Router pod linux-om (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6274 (4930) | pro549 |