» »

Kupiti skener ali All in one?

Kupiti skener ali All in one?

titko ::

Zdravo!

Zadeva je taka, da bom počasi potreboval skener (oz. niti ne tako počasi, ker se mi delo že nabira). Sicer imam z njim namen skenirati večinoma dokumente A4 formata, nič pa ne vem, če se ne bi morda nekoč spravil k digitalizaciji starih družinskih albumov iz slik in filmov, tako da kakšna funkcija, ki bi to delo olajšala, ne bi bila odveč.
Potrebujem torej en soliden skener, ki bo hiter in ne glasen (pred cca. 15 leti smo doma kupili en skener, ki ti je A4 stran skeniral v rangu minut, zraven je pa prav grdo "škripal" - to sta bila dva tako moteča dejavnika, da tistega skenerja skorajda nismo uporabljali) Glede na to, da te tržne niše že nekaj časa ne spremljam, me zanima, kaj trg trenutno sploh ponuja, kaj se splača kupiti v smislu best buy - veliko muzike za ne preveč denarja. Ima kdo kakšen predlog, kakšen skener vzeti?

Se mi je pa ob brskanju utrnila ideja, da bi namesto skenerja kupil kar eno All in One napravo. Prostora zavzame na mizi isto, kot skener, cenovno je blizu, ti pa ponuja še druge stvari. Dejstvo je, da jih ne bom potreboval velikokrat, saj imamo doma fotokopirni stroj, ink- in laser-jet tiskalnike, ampak vseeno bi mi predvsem možnost printanja včasih prišla zelo prav. Zopet pogoj tihost delovanja, hitrost in kvaliteten izpis pri tiskanju.
Tu vprašam, če se mi splača iti v ta nakup, če vem, da na AiO napravi ne bi tiskal veliko, morda 5, 10 strani na teden, kakšen teden morda sploh ne. Bi se mi kartuše prehitro zasušile?
Je tudi tukaj kakšen predlog, kaj kupiti, če bi se odločil za to opcijo?

Hvala za vaše nasvete!

titko ::

Aha, pa če bi kupil AiO, potem bi mi zelo prav prišla možnost tiskanja na CD-jke.

Hvala!

darkolord ::

HPjevi PSCji so po mojem kar v redu - skener in printer sta čisto solidna, oba pa sta tudi dokaj hitra in ZELO tiha... Edino možnosti tiskanja na CDje ni

titko ::

Hvala, darkolord!

Gledal sem tole: HP 2575 in HP C5180.
Razlike v ceni je dobrih 30€ v prid 2575.
Vizualno mi je bolj všeč 2575, tudi prah se na njem pozna manj, je pa 5180 novejši in ima boljše lastnosti.
Prednost 5180 je 5 barvnih ločenih kartuš, kjer vsako res porabiš do konca, po drugi strani pa je 2575 v prednosti v tem, da uporablja enake kartuše, kot jih ima še en drug, bolj obremenjen printer v hiši in bi imel v tem primeru možnost zamenjati kartuše, da se meni ne bi zasušile.

Kaj priporočate, kaj bi vzeli vi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: titko ()

AngelOfDeath ::

canona :)


kakšno MP510...
edit: Slovnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422847 (15121) Spock83
»

Prenosnik HP CQ58-353EM - Špar akcija

Oddelek: Kaj kupiti
196747 (3873) smile-
»

HP Compaq 5320m ali HP Pavilion dm3-1150el

Oddelek: Pomoč in nasveti
7767 (701) SaXsIm
»

Driverji za AMD 700 winXP?

Oddelek: Operacijski sistemi
81099 (1032) Phoebus
»

Kateri Scanner?

Oddelek: Kaj kupiti
121980 (1711) opeter

Več podobnih tem