Forum » Programska oprema » DOS programi v XPjih
DOS programi v XPjih
Zlatan ::
Hmm... če bi s tem dejansko kej dosegu, ne bi pisal klele...
Evo ko hočem zagnat exe fajl, mi odpre okn: 16-bitni ms-dos podsistem... in mi prbije par cifer in črk ter: NTVDM CPE je naletel na neobravnavano izjemno napako. Izberite "zapri", če želite program prekiniti.
Kaj bolšga...
Evo ko hočem zagnat exe fajl, mi odpre okn: 16-bitni ms-dos podsistem... in mi prbije par cifer in črk ter: NTVDM CPE je naletel na neobravnavano izjemno napako. Izberite "zapri", če želite program prekiniti.
Kaj bolšga...
Trinitron ::
Odvisno: v 64-bit Windows XP ne moreš zaganjat 16-bit programov, če pa imaš 32-bit XP, potem pa lahko v meniju (desni klik) izbiraš združljivost za nazaj.
Zlatan ::
Hmm... tud to sm že poskusu, pa ne gre...
Tale dosbox... A program zaženeš iz tega programa al kako? Ker ko ga zaženem, so eni zlo čudni pogoni na voljo...
Tale dosbox... A program zaženeš iz tega programa al kako? Ker ko ga zaženem, so eni zlo čudni pogoni na voljo...
kixs ::
Dosbox ti je dejansko emulator starega racunalnika. Vse kar je bilo napisano direkt za DOS bi moralo delovati - Npr. tudi The Need for Speed 1
Dolocis kateri direktorij naj ti bo C:\ disk in v ta direktorij skopiras programe.
Drugace pa lahko uporabis program VDMsound, ki ti pod WinXP omogoca delovanje zvoka v DOS igrah - le-te imajo najveckrat z zvokom probleme in zato ne delajo. (Instaliras in desno kliknes v Explorerju, Run With VDMsound).
Lp
Dolocis kateri direktorij naj ti bo C:\ disk in v ta direktorij skopiras programe.
Drugace pa lahko uporabis program VDMsound, ki ti pod WinXP omogoca delovanje zvoka v DOS igrah - le-te imajo najveckrat z zvokom probleme in zato ne delajo. (Instaliras in desno kliknes v Explorerju, Run With VDMsound).
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dukem Nukem 3d- totalno razcefurjenje dezele krajnskeOddelek: Igre | 3498 (2333) | R33D3M33R |
» | Stare win igre na XP-jihOddelek: Pomoč in nasveti | 1298 (1114) | Sthrudel |
» | Zakaj Rayman ne dela v win XPOddelek: Igre | 1387 (1284) | dav |
» | windows xp sovraži dosOddelek: Pomoč in nasveti | 3261 (2897) | SasoS |
» | Heart of Darkness v XP-jih ... a komu dela???Oddelek: Igre | 1310 (1229) | Daedalus |