Forum » Pomoč in nasveti » napaka... (grafična kartica & nastavitve)
napaka... (grafična kartica & nastavitve)
Sn0wMaN ::
Tako se je začelo...včeraj je bilo vse in prav. Kar naenkrat pa mi ena igrica ni delala pravilno (prej je še delala)... neki kvadratki so se pojavlali in slika ni bila v redu. Sem ponovno zagnal igrico... spet... ponovno zagnal računalnik...spet...
potem sem se odločil da naložim nov gonilnik a grafično (ATI radeon 9800 pro če kaj pomaga)... pa je bilo spet isti problem, le da mi sedaj niti več ne zažene igrice in tuti še kere druge ne. Poleg tega se je pojavilo še nekaj: ko naprimer slide down kašna spletna stran (ali dokumenti) se ne slida pravilno ampak nekam z zaostankom neki ful čudn... newem kko bi opisu tole....(ni gladko ko slidaš dol po strani) Skratka neki je mislm da problem z driverji za grafično (ugibam)... zdej ko zaženem igrco mi napiše "no suitable 3D devices found", pri drugi igrci pa tist oknček k se ne zažene: k maš na izbiro send error al pa don't send...
aja, mogoče, če vam še to kaj pove: video se predvaja brez težav in problemov.
kaj nej naredim?
sem že probal checkpoint nazaj dat pred napako...za včeraj in en teden nazaj, ni pomagalo
register sem spucal
driverje naložil najnovejše... (tudi framework 2....mi je rekel program nej naložim da bo driver delal)
vrgel dol in jih še enkrat naložil driverje...
edino kar se spomnem da sem nalagal je bil MSN live - se je updatal... to je pa tudi vse kar sem spremenil pred napako...
Ali je možno da je skurjena grafična? Nisem je nikoli navijal, ventilatorjev je dovolj. Pregreva se ne.
Kaj menite da je napaka, kaj naj storim?
Premišljujem o formatiranju diska, da ponovno vse naložim... mislim da bi napako tako odpravil.... razen če je skurjena grafična. Naj formatiram?
Hvala vnaprej za odgovor.
potem sem se odločil da naložim nov gonilnik a grafično (ATI radeon 9800 pro če kaj pomaga)... pa je bilo spet isti problem, le da mi sedaj niti več ne zažene igrice in tuti še kere druge ne. Poleg tega se je pojavilo še nekaj: ko naprimer slide down kašna spletna stran (ali dokumenti) se ne slida pravilno ampak nekam z zaostankom neki ful čudn... newem kko bi opisu tole....(ni gladko ko slidaš dol po strani) Skratka neki je mislm da problem z driverji za grafično (ugibam)... zdej ko zaženem igrco mi napiše "no suitable 3D devices found", pri drugi igrci pa tist oknček k se ne zažene: k maš na izbiro send error al pa don't send...
aja, mogoče, če vam še to kaj pove: video se predvaja brez težav in problemov.
kaj nej naredim?
sem že probal checkpoint nazaj dat pred napako...za včeraj in en teden nazaj, ni pomagalo
register sem spucal
driverje naložil najnovejše... (tudi framework 2....mi je rekel program nej naložim da bo driver delal)
vrgel dol in jih še enkrat naložil driverje...
edino kar se spomnem da sem nalagal je bil MSN live - se je updatal... to je pa tudi vse kar sem spremenil pred napako...
Ali je možno da je skurjena grafična? Nisem je nikoli navijal, ventilatorjev je dovolj. Pregreva se ne.
Kaj menite da je napaka, kaj naj storim?
Premišljujem o formatiranju diska, da ponovno vse naložim... mislim da bi napako tako odpravil.... razen če je skurjena grafična. Naj formatiram?
Hvala vnaprej za odgovor.
Goldee ::
Pred formatiranjem nesi grafično k prijatelju, ter jo testiraj v njegovem računalniku. Preveri, če deluje pravilno. Če ne, potem je najveretneje "skurjena" oz. pokvarjena. Tako boš najlažje ugotovil napako.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
jan01 ::
Znan problem z najnovejšimi driverji atija...
1.Zloadej driverje. Priporočam verzijo 6.8 download -zloadej display drivers only! NE še posnet!
2. zloadej in posnemi driver cleaner
3. unistaliraj trenutne driverje in ponovno zaženi v safe mode(F8)
4. v safe moodu(varni način?) zaženi driver cleaner in izberi vse od atija
5. ponovno zaženi(čisto normalno), posnemi atijeve driverje(še enkrat 6.8) in spet restart
6. bednega atijevega ccc -ja ni več. Za nastavitve uporabljaj odličen ATI Tray Tools
1.Zloadej driverje. Priporočam verzijo 6.8 download -zloadej display drivers only! NE še posnet!
2. zloadej in posnemi driver cleaner
3. unistaliraj trenutne driverje in ponovno zaženi v safe mode(F8)
4. v safe moodu(varni način?) zaženi driver cleaner in izberi vse od atija
5. ponovno zaženi(čisto normalno), posnemi atijeve driverje(še enkrat 6.8) in spet restart
6. bednega atijevega ccc -ja ni več. Za nastavitve uporabljaj odličen ATI Tray Tools
Jakka ::
Lahko poskusiš tudi z malo starejšimi driverji, 5.x verzije. Se mi zdi, da so 5.12 zadnji. Lahko z omega driverji ali uradnimi od ati-ja. Čeprav osebno priporočam omega driverje.
Mogoče bojo težave izginile ali pa se pojavile nove, recimo v igrah. Poskusiti ni greh.
Kdaj tudi velja, da najnovejše ni vedno najboljše.
Mogoče bojo težave izginile ali pa se pojavile nove, recimo v igrah. Poskusiti ni greh.
Kdaj tudi velja, da najnovejše ni vedno najboljše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Power saving modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3291 (2940) | amigo_no1 |
» | ne dela video na full screenOddelek: Pomoč in nasveti | 1261 (1186) | jan01 |
» | Zmrzovanje zaradi 8600 GT?Oddelek: Strojna oprema | 1410 (1156) | igor0203 |
» | Vrže mi iz igerOddelek: Pomoč in nasveti | 1177 (1034) | Sadida |
» | Težava z Catalyst gonilnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 1852 (1700) | simnov |