» »

Problem pri kopiranju fotk

Problem pri kopiranju fotk

Gregorh12 ::

Imam velik poblem pri kopiranju fotk. V pc sem pred kratkim vgradil še en dodaten disk, da sem si naredil (še eno) varnostno kopijo fotk, ki jih imam. Sprva je bilo ok. Vedno bolj pogosto pa se je začel pojavljati blue screen, kjer je javlo neko napako (žal je vedno izgonil prehitro, zato nisem razbral kaj točno je pisalo) in se je računalnik restartal. Tej napaki nisem posvečal prevelike pozornosti, ker se je zadeva zgodila recimo enx na mesec. No in enx se je ponovno zgodilo, le da so Winsi dobli "smrtni" udarec in niso več delovali. Sem pač mislil, da so bili winsi dotrajani in bo pač treba na novo naložit, pa bo ok. To sem tudi storil. Od začetka je delalo vse ok. Nato sem se odločil, da bom fotke prenesel še na delovni disk, da je backup dejansko spet backup. Ko pa sem to storil, pa sem opazil zelo čudno popačenje fotk. Ni mi jasno kaj bi lahko bilo. Za lažjo ilustracijo dodajam še eno naključno fotko s tega diska. Sprva sem seveda mislil, da je disk po dveh letih pa pol crknil in sem že bil v fazi, da kupim novega. Sem se vseeno odločil, da naredim low level fomat in sem ponovno poskusil namestit windowse in preneset slike in enak problem. Nato sem še v dos-u stestiral rame in delujejo bp. Tako bi po mojih opravljenih testih sodeč lahko bila le matična plošča oz. vodilo do diska. Zato sem naredil še dodatne teste. Oba diska sta na matično priključena preko S-ata vodila. Tako sem poskusil kopirati z delovnega diska na backup disk, kontra,.... Poskusil sem še tudi priključiti dodaten disk na Ultra-ata vodilo ter kopiral med seboj. Ugotovil sem, da fotke popači le v smeri z backup diska (s-ata vodilo) na delovni disk (s-ata vodilo) in v nobenem drugem primeru. Bil pa sem tudi pri kolegu z delovnim diskom, kjer sma poskusila skpirati nekaj njegovih fotk in je bilo vse ok. Ko sem deovni disk doma spet priključil na pc so njegove fotke ok. Če jih prenesem na backup disk in spet nazaj na delovni disk so ok. Če pa to naredim s svojimi jih popači. Meni ni več nič jasno kaj bi lahko bilo narobe. Če se je komu dogajalo kaj podobnega oz. ima kak nasvet bi se zelo priporočal.

bluefish ::

podobno težavo z okvarjenimi podatki sem imel tudi jaz. Kriv je bil poškodovan IDE kabel.

Gregorh12 ::

Pri meni sta oba diska povezana z S-ata kablom. Sem poskušal zamenjati kable, pa problema ne reši.

zcetrt ::

Problem bil podoben, a pri USB povezavi. Nedgradil bios in je bilo v redu, a le v primeru, če ni bil priključen firewire. So mi zamenjali plato z novo, bilo isto. Slednjič zamenjali plato z drugim tipom, vse dela normalno.

Poizkusi morda z biosem.
4.

Gregorh12 ::

Sem nadgradil biose z najnovejšimi. Sem mislil, da je v tem problem, pa ni.

bluefish ::

kaj pa pri prenosu manjšega števila fileov? Ali je problem isti?

Gregorh12 ::

Sem sedaj poskusil prenest 5 fotk pripravljenih za objavo na internetu (torej mali fajli), pa je bilo ok. Poskušal prenest tudi fotko original velikost jpg je bilo ok. Čim pa sem prenesel celo mapo z velikimi fotkami pa je spet fotke popačilo.
Zgleda kot, da disk nebi uspel "požirat" podatkov.

jan01 ::

Problem z pomnilnikom?->memtest
Drugače pa izklopni automatic restart(da boš lahko prebral napako(desni klik na moj rač.->lastnosti->advance->settings(pod startup and recovery) in odklukaj automatic restart
Kak virus? Preglej z npr kasperskym||nod32||avira||.. in še s kakim antispyware: spy sweeper, avg anti-spyware(ewido),...

Gregorh12 ::

Sem že tudi o pomnilniku premišljeval. Pa sem naredil memtest pa ni našel napak.
Ta napaka se, od takrat ko sem ponovno namestil winse, ne pojavlja več.

Gregorh12 ::

Tole sem našel na forumih Abitove strani:
http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t=21506&highlight=disk
Zelo smrdi po mojem problemu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk za življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7810110 (7298) Jst
»

Kater HDD

Oddelek: Kaj kupiti
273151 (1898) Picero
»

Grub, Linux, Winsi- Bermuda triangle ;o)

Oddelek: Operacijski sistemi
181527 (1308) Brane22
»

NAS ali DAS ali ... za eksterno shranjevanje podatkov

Oddelek: Kaj kupiti
72425 (2325) levaky
»

NF7-S in 10.5x , 10x resitev!!!

Oddelek: Strojna oprema
301906 (1515) _Dejan_

Več podobnih tem