Forum » Omrežja in internet » canyon CN-WF514M- ne morem se priklopiti na internet preko wireless omrežja
canyon CN-WF514M- ne morem se priklopiti na internet preko wireless omrežja
mbranko ::
prosim za pomoč.
D link 604 router je crknil in sem nabavil brezžičnega. tukaj pa se pojavi težava, pravzaprav kar dve:
1. ne vem nastaviti da bi se lahko preko notebooka priklopil na internet preko brezžičnega omrežja;
2. ne znam oz. ne razumem vseh teh postavk v security (wep, wep bridge ...).
lepo prosim za pomoč :
a) kako nastaviti router in notebook da bom lahko šel na internet preko brezžičnega omrežja;
b) kako nastaviti varnost na routerju in kaj vse te kratice pomenijo (se pač ne razumem);
c) kako in kaatere programe nastaviti na pc oz. router da bom videl če se kdo prijavi na mrežo, ki se ne sme;
hvale vsem za odgovore!
lp
branko
D link 604 router je crknil in sem nabavil brezžičnega. tukaj pa se pojavi težava, pravzaprav kar dve:
1. ne vem nastaviti da bi se lahko preko notebooka priklopil na internet preko brezžičnega omrežja;
2. ne znam oz. ne razumem vseh teh postavk v security (wep, wep bridge ...).
lepo prosim za pomoč :
a) kako nastaviti router in notebook da bom lahko šel na internet preko brezžičnega omrežja;
b) kako nastaviti varnost na routerju in kaj vse te kratice pomenijo (se pač ne razumem);
c) kako in kaatere programe nastaviti na pc oz. router da bom videl če se kdo prijavi na mrežo, ki se ne sme;
hvale vsem za odgovore!
lp
branko
- spremenil: mbranko ()
amigo_no1 ::
Čudno na na canyonovi strani ni navodil za ta router...
http://www.asbis.co.yu/download/CN-WF51...
Nisi zraven dobil cdja z navodili ?
Se prijaviš na router in omogočiš wifi in vpišeš SSID (ime omrežja ; spremeni privzeto ime SSID v nekaj naključnega) , izbereš kanal oddajanja/sprejemanja (med 1-11) (kanali 1,6,11 so popolnoma neodvisni kanali), izbereš protokol za kodiranje (wep ali wpa-psk) (če je možno uporabi wpa-psk (Tkip ali AES (je boljši) ) z dolgim naključnim geslom (v google napiši "wpa generator" ) na koncu pa še določi MAC naslove računalnikov, ki se lahko povežejo na router. (start/run/cmd/getmac
primer izpisa MAC mrežne kartice
Physical Address
===================
DD-34-E6-99-BB-CC
V notebooku pa uporabi program za wifi ter vpiši prej določen SSID , protokol za kodiranje ter geslo.
Pri SSID je najbobljše izklopiti oddajanje SSIDja (broadcasting SSID).
http://www.asbis.co.yu/download/CN-WF51...
Nisi zraven dobil cdja z navodili ?
Se prijaviš na router in omogočiš wifi in vpišeš SSID (ime omrežja ; spremeni privzeto ime SSID v nekaj naključnega) , izbereš kanal oddajanja/sprejemanja (med 1-11) (kanali 1,6,11 so popolnoma neodvisni kanali), izbereš protokol za kodiranje (wep ali wpa-psk) (če je možno uporabi wpa-psk (Tkip ali AES (je boljši) ) z dolgim naključnim geslom (v google napiši "wpa generator" ) na koncu pa še določi MAC naslove računalnikov, ki se lahko povežejo na router. (start/run/cmd/getmac
primer izpisa MAC mrežne kartice
Physical Address
===================
DD-34-E6-99-BB-CC
V notebooku pa uporabi program za wifi ter vpiši prej določen SSID , protokol za kodiranje ter geslo.
Pri SSID je najbobljše izklopiti oddajanje SSIDja (broadcasting SSID).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
zraven sem dobil cd z navodili- vseeno hvala za tvoj trud. sem poskušal tako nastaviti in vedno znova naletin na isto težavo.
stvar zgleda takole:
a) na routerju naredim reset in ponovno nastavim vse brez zaščite - pppoe;
b) priklopil sem namizni računalnik na router(port 1) z kablom, nastavil lan nastavitve na siolova dns strežnika => stvar deluje, na internet se lahko priklopim;
c) stvar ponovim na notebooku le da nastavim vse enako na wireless omrežju => rezultat je da se ne morem priklopiti na internet; v mrežo se lahko priklopim, signal in moč sta zelo dobra; težava je da se wireless zero agent oz. nekaj takega ne da zagnati ampak mi za povezavo jemlje program intel (verjetno je od wireless kartice);
d) če stvar ponovim z kablom na notebooku - lan omrežje, selahko priklop na internet;
razmišljam da je mogoče kriva brezžična kartica ali kar pač je v notebooku ali pa win xp ??
prosim za nadaljno pomoč
stvar zgleda takole:
a) na routerju naredim reset in ponovno nastavim vse brez zaščite - pppoe;
b) priklopil sem namizni računalnik na router(port 1) z kablom, nastavil lan nastavitve na siolova dns strežnika => stvar deluje, na internet se lahko priklopim;
c) stvar ponovim na notebooku le da nastavim vse enako na wireless omrežju => rezultat je da se ne morem priklopiti na internet; v mrežo se lahko priklopim, signal in moč sta zelo dobra; težava je da se wireless zero agent oz. nekaj takega ne da zagnati ampak mi za povezavo jemlje program intel (verjetno je od wireless kartice);
d) če stvar ponovim z kablom na notebooku - lan omrežje, selahko priklop na internet;
razmišljam da je mogoče kriva brezžična kartica ali kar pač je v notebooku ali pa win xp ??
prosim za nadaljno pomoč
amigo_no1 ::
Lahko je krivda v brezžični kartici na v notebooku.
Najdi najnovejše driverje za tvojo intel wifi mrežno:
http://support.intel.com/support/wirele...
Na notebooku spremeni samo IP Address (zadnjo številko povečaj za +1 )
ostalo:
Subnet Mask
Default Gateway
DNS Servers
Pusti enako.
Najdi najnovejše driverje za tvojo intel wifi mrežno:
http://support.intel.com/support/wirele...
Na notebooku spremeni samo IP Address (zadnjo številko povečaj za +1 )
ostalo:
Subnet Mask
Default Gateway
DNS Servers
Pusti enako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
naložil nove driverje, ponovno resetiral router in nastavil brez varnosti in DELA. zakaj ni delalo ne vem, verjetno so bile kake nastavitve na routerju po defaultu oz. driver na kartici.
hvala za pomoč
hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 3857 (949) | Timmah |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17732 (15226) | Vanadium |
» | Slabost Wireless-aOddelek: Omrežja in internet | 3373 (3089) | Vice |
» | TRON notebook in Netgear wireless ne dela?!Oddelek: Omrežja in internet | 1444 (1444) | promocija |
» | Asus wlan 550geOddelek: Omrežja in internet | 1640 (1172) | pujsek_ |