Forum » Operacijski sistemi » NetBIOS
NetBIOS
MChip ::
Lep pozdrav!
Imam nekakšen majčken problem in nekako nisem tako v računalništvu kot drugi. Zanima me kako zaprem porte za NetBIOS. Ker kot vsi vemo se je včasih ogromno vdiralo preko NetBIOSA in res nebi rad da me nek japček najde in me hekne edinga v SLO ko še ma odprte NetBIOS porte....Se pravi ko vtipkam nbtstat -A (moj ip) se mi pojavi vrednost (20) .
Če se ne motim so porti od NetBIOSA tile (137,138,139) .....
Za odgovore se vam že v naprej zelo zahvaljujem!
Pero
Imam nekakšen majčken problem in nekako nisem tako v računalništvu kot drugi. Zanima me kako zaprem porte za NetBIOS. Ker kot vsi vemo se je včasih ogromno vdiralo preko NetBIOSA in res nebi rad da me nek japček najde in me hekne edinga v SLO ko še ma odprte NetBIOS porte....Se pravi ko vtipkam nbtstat -A (moj ip) se mi pojavi vrednost (20) .
Če se ne motim so porti od NetBIOSA tile (137,138,139) .....
Za odgovore se vam že v naprej zelo zahvaljujem!
Pero
Laško je zakon
BLaCkEnED ::
Ce se ne motim ze ISPji blokirajo te porte. nevem kaj je tisto 20, pomojem ni port. skeniraj se raje z nmap-om
jan01 ::
S temle odličnim mini programčkov(ne rabiš nič snemati):
http://www.firewallleaktester.com/tools...
Če nimaš mreže(več računalnikov in sharaš stvari), daj v tem programču kar vse, saj lahko itak spet nazaj omogočiš..
http://www.firewallleaktester.com/tools...
Če nimaš mreže(več računalnikov in sharaš stvari), daj v tem programču kar vse, saj lahko itak spet nazaj omogočiš..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DNS nima podatka - od kje dobim IP?Oddelek: Omrežja in internet | 2248 (1989) | Invictus |
» | e-mail naslov in SPAM problemOddelek: Omrežja in internet | 1672 (1506) | alef |
» | Prokleto domace omrezje.Oddelek: Omrežja in internet | 3282 (2224) | darkolord |
» | Zakaj toliko 139 in 445?Oddelek: Omrežja in internet | 1635 (1549) | Bakunin |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4541 (4091) | BBB |