Forum » Strojna oprema » Razpolovljen dual channel DDR kit
Razpolovljen dual channel DDR kit
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
imam 2x 1GB Geilov DDR kit in me zanima, ali lahko uporabim eno polovico (1GB modul) v enem PCju, drugo polovico pa v drugem in ali bo to delovalo?
Obe plati podpirata omenjeni ram (DDR, PC3200 - 400 MHz), zanima me zgolj, kako se obnaša polovica dual channel kita samostojno.
Hvala in LP,
D.
imam 2x 1GB Geilov DDR kit in me zanima, ali lahko uporabim eno polovico (1GB modul) v enem PCju, drugo polovico pa v drugem in ali bo to delovalo?
Obe plati podpirata omenjeni ram (DDR, PC3200 - 400 MHz), zanima me zgolj, kako se obnaša polovica dual channel kita samostojno.
Hvala in LP,
D.
Poldy ::
Seveda bo, samo med seboj ne bosta delovala v dual načinu, ker bosta v ločenih računalnikih.
zee ::
itak da bo delovalo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
20sdfj093f ::
Problem se pojavi pri plati (WinFast - Foxconn, model nf4uk8aa), ki že ima 2x1 GB in mi na štirih slotih pri nobeni postavitveni kombinaciji ne bo zaznala 3x 1GB
V bistvu imam raje 3x1GB single channel kot 2x1GB dual channel, ampak očitno ne bo šlo ...
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
V bistvu imam raje 3x1GB single channel kot 2x1GB dual channel, ampak očitno ne bo šlo ...
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
amigo_no1 ::
Imaš zadnjo verzijo biosa ?
http://www.foxconnchannel.com/Product/S...
4 gb ti ne zazna trenutni bios ali OS ?
http://www.foxconnchannel.com/Product/S...
4 gb ti ne zazna trenutni bios ali OS ?
kixs ::
...in mi na štirih slotih pri nobeni postavitveni kombinaciji ne bo zaznala 3x 1GB...
A ti to neki spekuliras?
Normalno ti mora delat tudi s 4x1GB, ce so le rami kompatibilni med seboj in s plato.
Drugace pa deluje v DUAL nacinu vedno, ko sta vsaj 2 slota polna (v pravih slotih). Ko imas vsaj 3, ti pa vedno deluje v DUAL nacinu. Pri nekaterih platah se potem pojavi problem, ko imas vec ramov, moras frekvenco ramov spustit (tako je bilo vsaj na NF2 platah).
LP
kixs ::
Naceloma nima veze ali das 1x 1Gb ali 2x 1Gb ali 3x 1Gb ali 4x 1Gb. Za vse kombinacije mora delat v skladu z navodili od plate.
Torej, preveri navodila!
Torej, preveri navodila!
BoLhCa ::
@kixs97 počasi, počasi, večina osnovnih, ampak s tem mislim res ogromn del 75-80% NE DELUJE z polnimi režami za pomnilnike. Imel sm že n takih situacij. ne gre in ne gre, ni vazno kaj naredis. Zato pa je fajn dat za plosco kak € vec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2238 (1067) | Mitja358 |
» | Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?Oddelek: Strojna oprema | 1964 (1227) | stekar89 |
» | Se sploh splača dodati RAM, DualChannel, 1T 2T?Oddelek: Strojna oprema | 1280 (1280) | Sc0ut |
» | Kašn komp naj kupim za 250kOddelek: Kaj kupiti | 2876 (1777) | pavlopavlin |
» | Kateri rami za Abit NF7-s v2.0?Oddelek: Kaj kupiti | 1632 (1333) | EvilDare |