Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje računalnika
Zmrzovanje računalnika
pžvmbfptko ::
Pred pol leta sem kupu računalnik. Po enem mescu so se pojavle zamrznitve, ki sem jih z formateranjem odpravil. Stvar se je do danes šenkrat ponovila ampak zdej težave niso minile.
Nainštaleru sm windowse in že ko sm nalagou driverje je računalnik pogosto zmrzniu (slika na ekranu se ne spreminja in gori rdeča lučka na kišti). Posumil sem slab windows cd, in dobil novega z SP2. Šezmeram isto. Ko sem hotel kopirati disk d na disk e , da bi formateral disk d, mi je vsakič zmrznilo:S.
Takrt sm posumu hardver in začeu testerat...Rami niso, temperature so uredu, testiram stabilnost z BurnIn -->vse deluje:S
Ko sem testiral disk, mi originalen program od ferme nič ne najde, je pa imel rahle pripombe HDD health, vendar ko sm testiral z windowsem priloženim programom je stvar delovala. Je pa res, da se je ob inštaliranju windowsou pojavilo 25GB nepartricioneranga prostora, ki ga nisem mogel združiti z ostalimi partricijami:S Vendar partricija deluje.
Res bom vesel prijaznih ljudi, ki se jim bo dal to prebrt in ki mi bojo pomagal ker sm n00b in ker sm tik pred tem, da pretopim mašino v matice...
LP Aljaž
Nainštaleru sm windowse in že ko sm nalagou driverje je računalnik pogosto zmrzniu (slika na ekranu se ne spreminja in gori rdeča lučka na kišti). Posumil sem slab windows cd, in dobil novega z SP2. Šezmeram isto. Ko sem hotel kopirati disk d na disk e , da bi formateral disk d, mi je vsakič zmrznilo:S.
Takrt sm posumu hardver in začeu testerat...Rami niso, temperature so uredu, testiram stabilnost z BurnIn -->vse deluje:S
Ko sem testiral disk, mi originalen program od ferme nič ne najde, je pa imel rahle pripombe HDD health, vendar ko sm testiral z windowsem priloženim programom je stvar delovala. Je pa res, da se je ob inštaliranju windowsou pojavilo 25GB nepartricioneranga prostora, ki ga nisem mogel združiti z ostalimi partricijami:S Vendar partricija deluje.
Res bom vesel prijaznih ljudi, ki se jim bo dal to prebrt in ki mi bojo pomagal ker sm n00b in ker sm tik pred tem, da pretopim mašino v matice...
LP Aljaž
5er--> ::
Če ima program od podjetja pripombe o healthu diska, verjemi da bo ta kmalu šel po gobe. (oz. bo delal tako kot ti zdaj)
Nesi ga v garancijo, če jo še ima, drugače pa drug disk.
Nesi ga v garancijo, če jo še ima, drugače pa drug disk.
5er--> ::
Se opravičujem, sem površno prebral... vseeno bi jaz verjel HDD Healthu oz. praktično vsakemu programu, ki bere S.M.A.R.T. informacije o trdem disku. Sem že imel v rokah disk, ki je počasi še po gobe... včasih je S.M.A.R.T. kazal ok, drugič s5 ne... Celo windowse mi je uspelo ponovno namestit, pol pa se je dokončno poslovil.
Glede na tvoje ukrepe nisi ravno noob, ker večina še tega kar si ti ne bi naredila.
Probaj testirat pc še z Memtest-om (narediš boot cd/disketo...).
Glede neparticioniranega prostora:
Start->zaženi:
compmgmt.msc [enter]
Storage->Disk Management
Pri disk 0 boš verjetno videl (C:) in pa tisti tvoj neparticioniran del. Desni klik nanj (neparticioniran del), formatiraj ga, dodeli novi particiji črko in imel boš svoj prostor nazaj.
Če bi rad pa ta prostor dodal C: (ali kakšni drugi particiji) boš moral posečit po Partition magicu ali kakšnemu sorodnemu orodju.
Glede na tvoje ukrepe nisi ravno noob, ker večina še tega kar si ti ne bi naredila.
Probaj testirat pc še z Memtest-om (narediš boot cd/disketo...).
Glede neparticioniranega prostora:
Start->zaženi:
compmgmt.msc [enter]
Storage->Disk Management
Pri disk 0 boš verjetno videl (C:) in pa tisti tvoj neparticioniran del. Desni klik nanj (neparticioniran del), formatiraj ga, dodeli novi particiji črko in imel boš svoj prostor nazaj.
Če bi rad pa ta prostor dodal C: (ali kakšni drugi particiji) boš moral posečit po Partition magicu ali kakšnemu sorodnemu orodju.
pžvmbfptko ::
Hvala za odgovor!
Ravnokar sem se postopoma lotil nalaganja in ugotoviu da se pojavijo težave pri nalaganju drajverja za sata2.
Ali zadostujejo driverji za windowse ali naj raje poiščem nove?
Partricijo sem naredu, ampak me je motil to, da je nisem mogu združit z c:. Preprosto sem meu 2 nepartricionerana dela:D
Ravnokar sem se postopoma lotil nalaganja in ugotoviu da se pojavijo težave pri nalaganju drajverja za sata2.
Ali zadostujejo driverji za windowse ali naj raje poiščem nove?
Partricijo sem naredu, ampak me je motil to, da je nisem mogu združit z c:. Preprosto sem meu 2 nepartricionerana dela:D
`ripper` ::
tistih 25GB se ti je pa pojavilo zato, ker imas disk velik 160GB (sklepam...), namescal si pa XPje, ki niso se imel SP2 inplementiran, tak sistem pa je imel tezave z diski, vecjimi od 132gb. Ko si namestil SP2, pa je disk kar naenkrat dobil unallocated space =)
Ergo, dobi XP z SP2, drugo je, da stestiraj disk na kaki drugoi masini (ce se isti problem pojavlja, potem je definitivno disk), glede gonilnikov za SATA pa najbolje, da bootas rac. z CD-jem od plate, in ta bi ti moral ponudit moznost kreiranja diskete z gonilniki za sata/raid. isto disketo nato porabis v prvem oknu winxp setupa, kjer pise 'pres F6 to install additional drivers for raid and scsi drives'
Ergo, dobi XP z SP2, drugo je, da stestiraj disk na kaki drugoi masini (ce se isti problem pojavlja, potem je definitivno disk), glede gonilnikov za SATA pa najbolje, da bootas rac. z CD-jem od plate, in ta bi ti moral ponudit moznost kreiranja diskete z gonilniki za sata/raid. isto disketo nato porabis v prvem oknu winxp setupa, kjer pise 'pres F6 to install additional drivers for raid and scsi drives'
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows error recoveryOddelek: Operacijski sistemi | 1316 (1180) | solatko |
» | Win XP - problemi z SATA/RAID driverjiOddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (1020) | SkyMan666 |
» | Čudna stvar PO enem dnevu NA NOVO INŠTALERANIH WINSOV( NTRLD is missing)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1161 (1161) | Djz3l3 |
» | temperatura sata diskovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2973 (2347) | Jan987 |
» | Čudno piskanje iz IBM DTLA307030Oddelek: Pomoč in nasveti | 1860 (1600) | trot |