» »

[java] kako priti do spremenljivk

[java] kako priti do spremenljivk

pr2501 ::

Dodal sem si kniznico RXTX in na stani Wikipedie:
TwoWaySerialComm skopiral program za dvosmerno komunikacijo in ga preiskusil v kozoli Eclipse-a
in Command prompt-u. V obeh primerih mi deluje le branje.

Prikljucil pa sem sena mikrocontroler (PIC). Mikrokontroler sem sprogramiral in isprobal v povezavi z Hyper terminalom(Windows) kjer mi deluje obojesmerna komunikacija:
prikazujejo se sprejete vrednosti v asci kodi na led diodicah. In ob vsakem resetu MCU-ja posljem en karakter.

To pa sedaj ni moj primarni problem(da mi deluje le sprejemanje):
Najprej bi rad dosegel naslednje:

Naredil sem si se razred Okvir(JFrame)z JTextField poljem, kjer bi rad videl prispel znak in tudi posiljal odtipkano vrednost.

Pred tem sem si Izdelal en drugi program, z namenom da se naucim, kako uporabljati metode enega razreda v drugem razredu. To sem uspel preko "kazalcev".
Ne zamerite mi prosim na izrazoslovju saj sem se zelo svez v svetu jave. In zato tudi sedaj prosim za pomoc.

Rabim napotke, kakom naj pristopim k resitvi problema. Verjamem da mi bo tako dosti lazje, poglobiti se ter resiti nalogo, ce bom imel podane smernice.
Le kratke pojasnitve v nekaj tockah,
kako lahko pridem do spremenljivke, ki mi vsebuje prebran podatek (zaenkrat je to samo en znak (stevilka)).
Hvala
konec

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za LCD

Oddelek: Programska oprema
6634 (591) 2loud4u
»

Izšla Java SE 7

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema