Forum » Programiranje » [java] kako priti do spremenljivk
[java] kako priti do spremenljivk
pr2501 ::
Dodal sem si kniznico RXTX in na stani Wikipedie:
TwoWaySerialComm skopiral program za dvosmerno komunikacijo in ga preiskusil v kozoli Eclipse-a
in Command prompt-u. V obeh primerih mi deluje le branje.
Prikljucil pa sem sena mikrocontroler (PIC). Mikrokontroler sem sprogramiral in isprobal v povezavi z Hyper terminalom(Windows) kjer mi deluje obojesmerna komunikacija:
prikazujejo se sprejete vrednosti v asci kodi na led diodicah. In ob vsakem resetu MCU-ja posljem en karakter.
To pa sedaj ni moj primarni problem(da mi deluje le sprejemanje):
Najprej bi rad dosegel naslednje:
Naredil sem si se razred Okvir(JFrame)z JTextField poljem, kjer bi rad videl prispel znak in tudi posiljal odtipkano vrednost.
Pred tem sem si Izdelal en drugi program, z namenom da se naucim, kako uporabljati metode enega razreda v drugem razredu. To sem uspel preko "kazalcev".
Ne zamerite mi prosim na izrazoslovju saj sem se zelo svez v svetu jave. In zato tudi sedaj prosim za pomoc.
Rabim napotke, kakom naj pristopim k resitvi problema. Verjamem da mi bo tako dosti lazje, poglobiti se ter resiti nalogo, ce bom imel podane smernice.
Le kratke pojasnitve v nekaj tockah,
kako lahko pridem do spremenljivke, ki mi vsebuje prebran podatek (zaenkrat je to samo en znak (stevilka)).
Hvala
TwoWaySerialComm skopiral program za dvosmerno komunikacijo in ga preiskusil v kozoli Eclipse-a
in Command prompt-u. V obeh primerih mi deluje le branje.
Prikljucil pa sem sena mikrocontroler (PIC). Mikrokontroler sem sprogramiral in isprobal v povezavi z Hyper terminalom(Windows) kjer mi deluje obojesmerna komunikacija:
prikazujejo se sprejete vrednosti v asci kodi na led diodicah. In ob vsakem resetu MCU-ja posljem en karakter.
To pa sedaj ni moj primarni problem(da mi deluje le sprejemanje):
Najprej bi rad dosegel naslednje:
Naredil sem si se razred Okvir(JFrame)z JTextField poljem, kjer bi rad videl prispel znak in tudi posiljal odtipkano vrednost.
Pred tem sem si Izdelal en drugi program, z namenom da se naucim, kako uporabljati metode enega razreda v drugem razredu. To sem uspel preko "kazalcev".
Ne zamerite mi prosim na izrazoslovju saj sem se zelo svez v svetu jave. In zato tudi sedaj prosim za pomoc.
Rabim napotke, kakom naj pristopim k resitvi problema. Verjamem da mi bo tako dosti lazje, poglobiti se ter resiti nalogo, ce bom imel podane smernice.
Le kratke pojasnitve v nekaj tockah,
kako lahko pridem do spremenljivke, ki mi vsebuje prebran podatek (zaenkrat je to samo en znak (stevilka)).
Hvala
konec
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za LCDOddelek: Programska oprema | 634 (591) | 2loud4u |
» | Izšla Java SE 7Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6619 (4820) | igouy |
» | java v winOddelek: Programiranje | 906 (743) | boss-tech |
» | Zvok v Linuxu in delavnica Pure DataOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2453 (2453) | Brane2 |
» | KalkulatorjiOddelek: Kaj kupiti | 2471 (2134) | OBELIKS |