Forum » Strojna oprema » raid 0 ali raid 5
raid 0 ali raid 5
salesa ::
Pozdravljeni,
planiram nakup nove matične plošče. Večina jih zdaj omogoča povezavo diskov v različna raid polja. Imam namen sistem postaviti v raid 0, zanimam me pa ali lahko potem na isti kontroler (ponavadi je samo eden na 4 ali 6 sata priključkov, dražje imajo tudi dva) postavim še en raid 0 ali raid 1. Zanima me tudi če postavim raid 5 s tremi diski, ali lahko potem dodam še kakšen disk v isti raid 5 (seveda ne da bi formatiral podatke)?
Matična bo verjetno asus m2n-e ali podobna
planiram nakup nove matične plošče. Večina jih zdaj omogoča povezavo diskov v različna raid polja. Imam namen sistem postaviti v raid 0, zanimam me pa ali lahko potem na isti kontroler (ponavadi je samo eden na 4 ali 6 sata priključkov, dražje imajo tudi dva) postavim še en raid 0 ali raid 1. Zanima me tudi če postavim raid 5 s tremi diski, ali lahko potem dodam še kakšen disk v isti raid 5 (seveda ne da bi formatiral podatke)?
Matična bo verjetno asus m2n-e ali podobna
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
salesa ::
Mislim, da sem našel odgovor v navodilih od MSI K9N Platinum. Ta matična ima isti raid kontroler in piše da lahko imaš več različnih raidov. Da se jih tudi nadgrajevati npr raid0 > raid5
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID na osebnem računalnikuOddelek: Kaj kupiti | 4464 (2027) | pegasus |
» | RAID5Oddelek: Kaj kupiti | 1591 (1406) | jlpktnst |
» | Streznik z RAID poljem in terminali brez diskovOddelek: Operacijski sistemi | 1202 (1059) | Matri[X] |
» | RAID???Oddelek: Strojna oprema | 2335 (2080) | falotXP |
» | Dodaten HDD-preklop na RAID kako ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1759 (1598) | SasoS |