Forum » Strojna oprema » Mrezna kartica UTP - Kaj pomeni kratica UTP ?
Mrezna kartica UTP - Kaj pomeni kratica UTP ?
andrej99 ::
Pozdravljeni vsi,
Mi kdo lahko razlozi kaj pomeni kratica UTP pri mreznih karticah?
-Andrej
Privatnik ::
UTP = Unshielded Twisted Pair
po slovensko neoklopljen sukani par.
In sicer je to kabl k ma v seb 4 sukane pare prepletene med seboj, zarad izncevanja presluha itd....
Konektor na koncih je RJ45 - isti ko pr ISDN prikjuckih (8 pinski). To bi blo to, povezes pa lahk dva compa z UTP z 10Mbit/s al pa z 100Mbit/s
10Mbit na sekundo nucas sam 2 sukana para (4zice)
za 100Mbit pa nucas vseh osem kablov pa kabel kategorije 5.
Upam da sm ti kej pomagu, ce te pa se kej zanima pa prasej
LP
po slovensko neoklopljen sukani par.
In sicer je to kabl k ma v seb 4 sukane pare prepletene med seboj, zarad izncevanja presluha itd....
Konektor na koncih je RJ45 - isti ko pr ISDN prikjuckih (8 pinski). To bi blo to, povezes pa lahk dva compa z UTP z 10Mbit/s al pa z 100Mbit/s
10Mbit na sekundo nucas sam 2 sukana para (4zice)
za 100Mbit pa nucas vseh osem kablov pa kabel kategorije 5.
Upam da sm ti kej pomagu, ce te pa se kej zanima pa prasej
LP
Privatnik ::
ubistvu lahk povezes kolker compov hoces, sam direkt lahk sam 2, ce hoces vec kot 2 rabis HUB al pa SWITCH.
Pa pr povezavi 2h racunalnikov mors met crossover kabl, kjer grejo sprejemne zice ene strani na oddajne druge in obratno.
Ce mas hub, ti za to poskrbi hub, tak da mores met kr straight throug drot droti so na obeh straneh kabla na istih pinih.
Pa pr povezavi 2h racunalnikov mors met crossover kabl, kjer grejo sprejemne zice ene strani na oddajne druge in obratno.
Ce mas hub, ti za to poskrbi hub, tak da mores met kr straight throug drot droti so na obeh straneh kabla na istih pinih.
andrej99 ::
Predvidevam da je tudi v ceni kabla za 10Mbps ali pa za 100Mbps bistvena razlika.
Imam prav?
-Andrej
SasoS ::
Niti ne...dandanes je že skor vsak kabl CAT-5. Splača se ti pa kupt kabl po metrih pa rečt da ti nardijo konektorje, ker te pride BISTVENO ceneje kot če kupš že narjene kable.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28284 (14013) | denisbegood |
» | utp?Oddelek: Omrežja in internet | 2025 (1630) | iNN |
» | pomoc pri povezaviOddelek: Omrežja in internet | 1851 (1731) | f|ction |
» | Maksimalna dolžina mrežeOddelek: Strojna oprema | 1016 (924) | eraserr |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5137 (4332) | PaJo |