Forum » Elektrotehnika in elektronika » Krmilje za koračne motorje.
Krmilje za koračne motorje.
308w ::
Ali mi kdo lahko napravi krmilje za koračne motorje,drugače bi pa prosl za povezavo.Krmilje bi rabil za homemade graverski stroj.Hvala lepa.
20sdfj093f ::
Potrebuješ za unipolarce ali bipolarce? Kakšni tokovi bodo tekli čez navitja?
LP Denis
LP Denis
mjakop ::
Mene zanima podobna stvar. Vendar s to razliko, da bi rad krmilil dva koračna motorja preko lpt porta. Gre se pa za dva motorja iz tiskalnika z naslednjimi podatki(prepisanimi iz motorjev):
1. Motor:
QH4-4388
21.2 24V 010724
5 žic(2 rdeči, bela,temno modra, modra)
2. Motor:
QH4-4387
smj40-4878-a
24. 12V
7.5 ohmov
FDK
17 PT
4 žice(rumena,oranžna,črna,rjava)
Predvsem me zanima če imam kdo kakšno shemo kako to pripravit do delovanja preko lpt porta(vezej). Fajn bi bilo brez uporabe mikrokontrolerjev(če bi bilo v redu da bi signale pošiljal preko rač. na vsak kabel posebi...v tem primeru so verjetno neka stvar za razdelitev signalov na več, ker ima lpt samo 8 pinov za out), če pa je boljše z mikrokontrolerjev potem pa tako. Bi pa rabu samo načrt za vezje(sprogramiru bi vse sam).
Ima mogoče kdo še shemo samo za 1 motor(izmed teh dveh)?
1. Motor:
QH4-4388
21.2 24V 010724
5 žic(2 rdeči, bela,temno modra, modra)
2. Motor:
QH4-4387
smj40-4878-a
24. 12V
7.5 ohmov
FDK
17 PT
4 žice(rumena,oranžna,črna,rjava)
Predvsem me zanima če imam kdo kakšno shemo kako to pripravit do delovanja preko lpt porta(vezej). Fajn bi bilo brez uporabe mikrokontrolerjev(če bi bilo v redu da bi signale pošiljal preko rač. na vsak kabel posebi...v tem primeru so verjetno neka stvar za razdelitev signalov na več, ker ima lpt samo 8 pinov za out), če pa je boljše z mikrokontrolerjev potem pa tako. Bi pa rabu samo načrt za vezje(sprogramiru bi vse sam).
Ima mogoče kdo še shemo samo za 1 motor(izmed teh dveh)?
Jackal ::
Eno zelo preprosto vezje za krmiljenje unipolarnih koračnih motorjev.
Kaj več o krmiljenju koračnih motorjev si pa preberi na tej strani:
Krmiljenje koračnih motorjev v teooriji in praksi
Kaj več o krmiljenju koračnih motorjev si pa preberi na tej strani:
Krmiljenje koračnih motorjev v teooriji in praksi
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackal ()
Vse lepo in prav, vendar se mi zdi da to ni to kar iščem. Moral bi biti vse skupaj na lpt port(vem sicer da bi tam povezal pin z step in bi zadeva laufala). Mogoče bom celo uporabil to vezje, ki ga kot začetnik razumem ok, če mi samo nekdo pove kako naj tist SPDT switch zamenjam s priklopom na lpt?
settler ::
Moje krmilje za CNC stroj. Vendar je na osnovi mikrokontrolerja.
Glede motorjev, rajši dobi dva enaka z istimi karakteristikami.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
settler ::
Vse je tukaj KLIK
Driverji zdžijo največ 1A. Tok pa omejiš z upori. Zaekrat mi deluje vredu. Je pa res da je tale za 4 motorje.
Lahko pa das samo 2.
Driverji zdžijo največ 1A. Tok pa omejiš z upori. Zaekrat mi deluje vredu. Je pa res da je tale za 4 motorje.
Lahko pa das samo 2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: settler ()
Čeprav je z mikrokontrolerji je tale načrt ok zame. Bom pa poisku dva enaka motorja(se mi zdi da bo lažje).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux CNCOddelek: Operacijski sistemi | 3719 (3052) | brez-imenko |
» | Kje kupiti koračni motor ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12227 (8961) | taubekVAP |
» | termometer za PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1963 (1686) | snow |
» | Katero elektronko naj uporabimOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2274 (1785) | neoto |
» | e. motorji kontrolirani prek COM vrataOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1913 (1638) | radiator |