» »

irq not less or equal - blue screen (laptop)

irq not less or equal - blue screen (laptop)

jeryslo ::

Pozdravljeni

Problem je sledeč: imam laptop Acer 1413LC. Windowsi so XP Home edition SP2. Rač. dela brez problema tudi ko v USB vključim miško. Vendar če dam restart ali pa turn off, se računalnik ustavi pri "windows is shutting down" in zato moram laptop "ročno izključit". Problem se pojavi, ko zaženem rač. nazaj, kajti ko se Windowsi nalagajo se prikaže blue screen; irq not less or equal. Nato se matram kakšnih 15min, da pridem nazaj v windowse. Hecno je, da pa ta napaka nima vpliva, če grem čez Safe mode. Takrat je lahko normalno v USB vključena miška ali tiskalnik. Težava je verjetno v USB, v to sem 99% prepričan, vendar niakakor ne morem rešiti problema. Disable-lal sem že Touch pad na laptopu, misleč, da ga mogoče to moti, da sta dve miški na enkrat vklopljeni, vendar se je to izkazalo neresnično, kajti napaka se pojavi tudi, če je vklopljen v USB samo printer.

Upam, da sem dovolj dobro opisal problem.

WarpedGone ::

Tole zna bit fejst tečen problem. Napaka, ki se pojavi, je posledica napake v podatkih v pomnilniku in ali cachu procesorja. Do nje lahk pride iz n razlogov, običajno kos okvarjenega HW. Lahk tut napaka v kakem gonilniku.

Lahk poskusiš s ponovno inštalacijo sistema, novo inštalacijo gonilnikov in držiš fige da bo bolš.
Če je mašina še v garanciji pa najbolš da neseš na servis in zahtevaš da čimprej urihtajo. Mogoč bojo obupal in ti zamenal mašino.
Zbogom in hvala za vse ribe

[D]emon ::

Sam sem imel podobno tezavo na svojem prejsnjem PC-ju, na katerem sem imel namescen ZoneAlarm. Pri uporabi enega od webcamov se je sistem sesul, in sem dobil IRQ not less or equal bluescreen. Mnde da se ZoneAlarm in se ene par programov rine tja kamor ne spadajo in jebejo driverje v buco.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

jeryslo ::

Jutri bom na novo naložil win. pa bom potem poročal.

jeryslo ::

Odločil sem se, da windowse še ne bom naložil, sem pa pod statup recovery(system failure) disable-lal automatic restart in si napisal na list naslednje:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

STOP: 0X000000D1 (0X00000000, 0X00000011, 0X00000000, 0XF94B0E73)

Se kateremu kaj sanja?

A-L-E-N ::

Nalozi BurnInTest, stestiraj pa porocaj ce bo kaka napaka. Jaz sem imel podoben problem in na servisu niso znal ugotovit kaj bi blo in potem sem sam stestiral oba rama posebaj s tem programom in mi je pri enem odkril napake.

LP, Alen

jeryslo ::

Hvala za odgovore, tezavo sem že rešil in sicer z novo inštalacijo win.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
212628 (2291) 1309976
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
594804 (4139) BB4l
»

Rsetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121521 (1352) Javon
»

WinXP resetiranje&stuff

Oddelek: Operacijski sistemi
191233 (994) AvAkI
»

težave z MSI motherboart

Oddelek: Strojna oprema
392696 (2009) EZ2BHard

Več podobnih tem