» »

Originalni Intelovi hladilniki in črna folija

Originalni Intelovi hladilniki in črna folija

AtaStrumf ::

Na original hladilnikih, ki pridejo zraven BOX procesorjev ima Intel napopano eno črno folijo. Včasih je bilo to samo na P IV, sedaj pa ko imajo tudi Celeroni kovinske kapice, pa so tudi njihovi hladilniki dobili te folije namesto tiste bele snovi, ki je bila prej. Zdaj problem je v tem, da jih jaz kar lepo število na dan, vgradim v računalnike in dajem tisto dol in namažem s termalno pasto in me skrbi če ni to čist odveč delo, vsaj za Celerone 900-1200 MHz. A ima kdo kaj pojma kako dobro hladi, če pustiš kar tisto folijo in ne mažeš paste. Zoprno je tudi to da gre veliko paste, ker so tiste kapice precej večje kot je bilo jedro procesorja. Skratka rad bi prihranil delo, čas in pasto. A se splača?

MadMax ::

Sem podobno razmisljal kot ti.
Se danes videvam BOXe na P1, ki jih ne ustavi nic drugega kot kepa prahu.
BOX coolerji so bili vedno tisji od 99.9% aftermarket ventov, in vedno so zadovoljevali potrebe.
Ker predvidevam, da si sestavljalec v neki comp-firmi, sledi, da ti proci niso OCjani ko pridejo do kupca.
Kdor pa si ga bo doma sam navijal, si bo tut kuler zamenjal.

Jaz sem sklenil iti po liniji manjsega odpora, zato uporabljam tisto folijo.
Ce crkne, itak Intel odgovarja (oz. dilerji).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

HardwareMaster ::

Ja ko sm jst med počitnicam bil pr JAE v servisu, sem mogu na TT hladilnikih dat to čno folijo dol! Ne vem zakaj, tko so mi naročil in tko sem naredu:D!

AtaStrumf ::

Prav imaš v firmi sestavljam PC-je in to skor same Intele :(. Kaj čmo če so pa ljudje zabiti. Pol se moram pa s temi folijami ukvarjat, namesto da eno majckeno packico paste vržem na Athlona/Durona in sem fertik v 3 sekundah. Saj tista kovinska kapica ful poveča izmenjevalno površino in pol je najbrš dovolj folija.

MadMax ::

HardwareMaster: Tu ne govorimo o TT, kjer je tista folija za zascito termalnega traku na kulerju med transportom do kupca, ampak o Intelovih BOX kulerjih...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta koliko?

Oddelek: Pomoč in nasveti
386685 (5682) Pentium
»

Primerjava: i7-4770 vs. Xeon E3-12xxv3 (večina družine)

Oddelek: Strojna oprema
404119 (3162) Gapi
»

Termalne blazinice - kje dobiti

Oddelek: Strojna oprema
132229 (1966) jebiveter2
»

modifikacija LCDja 4x20

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111542 (1348) Privatnik
»

Sem "pogruntal" zanimivo in poceni vrsto hlajenja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
283083 (1849) brandy

Več podobnih tem