Forum » Pomoč in nasveti » Izklop monitorja in ohranjevalnik zaslona ne delujeta
Izklop monitorja in ohranjevalnik zaslona ne delujeta
Slowhand ::
Pozdravljeni!
Kot je razvidno iz naslova teme, se mi ohranjevalnik zaslona ne vklopi po nastavljenem času, prav tako se monitor ne postavi v standby. V nastavitvah imam nastavljeno, da se monitor po 10 minutah neaktivnosti izklopi. Do danes se mi je monitor normalo izklapljal po definiranem času (razen pri gledanju videa, kar je normalno), sedaj pa se monitor noče več izklopiti, čeprav je v nastavitvah to označeno in to kljub večkratnemu restartu. Naj povem, da nisem nameščal nobenih programov, pa tudi nič nisem spreminjal v sistemu. Poizkusil sem nastaviti tudi ohranjevalnik zaslona, ki se tudi ne vklopi, kot da bi bil vklopljen kak program za gledanje videa. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?
LP
Kot je razvidno iz naslova teme, se mi ohranjevalnik zaslona ne vklopi po nastavljenem času, prav tako se monitor ne postavi v standby. V nastavitvah imam nastavljeno, da se monitor po 10 minutah neaktivnosti izklopi. Do danes se mi je monitor normalo izklapljal po definiranem času (razen pri gledanju videa, kar je normalno), sedaj pa se monitor noče več izklopiti, čeprav je v nastavitvah to označeno in to kljub večkratnemu restartu. Naj povem, da nisem nameščal nobenih programov, pa tudi nič nisem spreminjal v sistemu. Poizkusil sem nastaviti tudi ohranjevalnik zaslona, ki se tudi ne vklopi, kot da bi bil vklopljen kak program za gledanje videa. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?
LP
Slowhand ::
No, če ima še kdo zadnje čase ta problem, je tukaj rešitev. Za problem je kriv program Spamihilator (zelo dober antispam programček). Krivo je to, da je njihov server down že skoraj teden dni, program pa se poskuša vsakih par minut povezat na njihov server, da pogleda, če so na voljo posodobitve. Rešitev: izključiti je potrebno samodejno iskanje nadgradenj (vsaj dokler ne porihtajo stvari), pa problem izgine.
LP
LP
trek@s ::
No dober da si povedu, čeprav nimam tega programa... Ena izmed opcij bi pa bila tudi ta, če imaš kakšno optično miško, ki kar naprej pomika kurzor po ekranu. Sem videl že veliko primerov nedelovanja screensaverja, čeprav je bil nastavljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se izklapljaOddelek: Pomoč in nasveti | 2761 (2291) | Duhec |
» | monitor nagaja/crkuje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (1268) | UNIVERZUM |
» | Slika zgine (narobna resolucija)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1671 (1269) | bisernik |
» | Samodejno preklapljanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1363 (1294) | ToniT |
» | Zakaj računalnik zagori ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1779 (1363) | Auslander |