» »

HOME lan problem

HOME lan problem

brdi ::

Imam sledec problem ki nevem kako ga odpraviti. In sicer v domacem omrezju mam 4 compe! na vse razen 1 comp lahko pridem preko omrezja razen na 1 mi javi on za username in pasword kako se naj tega znebim ? Nardil sem na novo mrezno povezavo na onem kompu ki ne morem dostopat do njega pribal FW izklopit. IN ne pomaga ! Na osala 2 lahko pridem z obema nacinoma da vtipkam \\191.168.1.xx ali pa v normalno v exploreru

jat2406 ::

Domnevam, da imaš zložene WinXP.
Preveri če imaš izklopljen "simple file sharing"!

Greš v Windows Explorer - Tools - Folder options, klkni zavihek View.

Na dnu bi moral biti "Use simple file sharing (recomended)" in mu postavi kljukico v kvadratek, omogoči skupno rabo map, ki jih želiš deliti preko omrežja in stvar bi morala delovati.

Če imaš slovensko verzijo XPjev boš pač malo prevedel.

Lith ::

pa na tem računalniku kjer te za PW sprašuje med uporabniki vključi GUEST in potem share-aš disk z EVERYONE / guest, pa bi moralo delat brez gesla
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

jat2406 ::

Če hočeš imeti minimalno zaščito in varnost v omrežju, potem izključiš "simple file sharing" in se moraš prijaviti na drug omrežen računalnik kot gost in še nikoli mi ni usprelo stvari spraviti skozi brez gesla.
Ne trdim, da to ni možno, nisem se pa hotel preveč ubadati s tem, ker niti nisem rabil.
Če se na računalnike prijavljaš brez gesla, potem te niti "simple file sharing" ne bi smel motiti, ker imaš potem dostop do vsega od koderkoli.

brdi ::

No nikoli nisem poterboval gesla ! Sem pa ugotovil ce dam na kompu na katerega hocem prit geslo za login mi tut tle v file sharingu prime geslo ! ce pa tam odstranim geslo pa tu nikakor ne deluje. Sej sem sporihtu na drugacen nacin postavil sem lan ftp. :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje povezave s tiskalnikom Vista - XP

Oddelek: Strojna oprema
132110 (1990) nejcek74
»

Ročna nastavitev varnosti v registru za wivXP HE

Oddelek: Pomoč in nasveti
81350 (1232) Rokomah
»