Forum » Pomoč in nasveti » program za prevajanje
program za prevajanje
davorin77 ::
obstaja kak program za prevajanje iz ang v slo?
ki mam za geo za nardit referat.... pa se nič ne najde v slovenščini....... pa se mi ne da prevajat 3eh strani............
hehe mogoče s vam bom zdel glup in len... (tudi samemu sebi se mi tako zdi )
ki mam za geo za nardit referat.... pa se nič ne najde v slovenščini....... pa se mi ne da prevajat 3eh strani............
hehe mogoče s vam bom zdel glup in len... (tudi samemu sebi se mi tako zdi )
imagodei ::
Ja, pa še res je... Lahko bi se, recimo potrudil vsaj toliko, da bi malo pogooglal. Evo ti link. Samo, mogoče si pa prelen in ti omejitev 200 znakov ne ustreza, ker boš moral cel kup kopiraj-prilepi delat.
Poleg vsega si še hudičevo naiven. Kvaliteta teh prevajalnikov je res obupna. Prevajalniki, na katerih dela res veliko ljudi, še nekako delujejo (npr. prevajanje Ger->Eng ali obratno, ala Babel Fish), slovenščina je pa grozno slabo podprta. Takšni prevajalniki so namenjeni predvsem temu, da približno uganejo smisel povedanega.
Še malo za pokušino:
Če misliš, da ti bo ta "bližnjica" olajšala delo, go for it!
A ne bi blo fino, če bi se lepega dne zbudil, pa bi ti kar brez vsakega truda v glavo padlo vse znanje sveta in bi bil brez vsakega truda najboljši v poljubni panogi? Jaz bi tudi, mami!
Poleg vsega si še hudičevo naiven. Kvaliteta teh prevajalnikov je res obupna. Prevajalniki, na katerih dela res veliko ljudi, še nekako delujejo (npr. prevajanje Ger->Eng ali obratno, ala Babel Fish), slovenščina je pa grozno slabo podprta. Takšni prevajalniki so namenjeni predvsem temu, da približno uganejo smisel povedanega.
Še malo za pokušino:
Vogon poetry is of course, the third worst in the universe. The second worst is that of the Azgoths of Kria. During a recitation by their poet master Grunthos the Flatulent of his poem "Ode to a Small Lump of Green Putty I Found in My Armpit One Midsummer Morning" four of his audience died of internal haemorrhaging and the president of the Mid-Galactic Arts Nobbling Council survived by gnawing one of his own legs off. Grunthos was reported to have been "disappointed" by the poem's reception, and was about to embark on a reading of his 12-book epic entitled "My Favourite Bathtime Gurgles" when his own major intestine, in a desperate attempt to save humanity, leapt straight up through his neck and throttled his brain. The very worst poetry of all perished along with its creator, Paul Neil Milne Johnstone of Redbridge, in the destruction of the planet Earth. Vogon poetry is mild by comparison.
Vogon poezija je seveda, tretji worst v vesolju. Drugi worst je tisti od Azgoths Kria. Med recitation z njihov pesnik glaven Grunthos Napihnjen od njegov pesem " oda k svaljku zelenega kita Našel v Moj Pazduha En Midsummer Jutranji" štirje od njegov publika umrl od notranji haemorrhaging in predsednik od Mid-Galactic Umetnosti Nobbling Svet preživel z glodanje en od njegov lasten noge proč. Grunthos biti ovaden za imeti bil "razočaran" z pesem sprejem, in iti za za začeti branje od njegov 12-book epski upravičen "Moj Najljubši Bathtime Klokotanja" ko njegov lasten glaven črevo, reši človeštvo v obupanem poskusu to, preskočen raven up skozi njegov vrat in zadušen njegov možganski. zelo najslabši poezija od ves preminil vzdolž z njegov avtor, Paul Neil Milne Johnstone od Redbridge, ozemljite v rušenju z planeta. Vogon poezija je mila z primerjavo.
Če misliš, da ti bo ta "bližnjica" olajšala delo, go for it!
A ne bi blo fino, če bi se lepega dne zbudil, pa bi ti kar brez vsakega truda v glavo padlo vse znanje sveta in bi bil brez vsakega truda najboljši v poljubni panogi? Jaz bi tudi, mami!
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | X-Men: Dark Phoenix (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13832 (8121) | yoco |
⊘ | In Croatia, Nazi Sympathizers Are Welcome to Join the PartyOddelek: Problemi človeštva | 2928 (2549) | kuglvinkl |
» | Poezija brez ritma ali rimeOddelek: Sedem umetnosti | 2480 (2015) | SomethingEls |
» | Prva slov. ZF konvencija: Konfuzija (27.-29.4.)Oddelek: Sedem umetnosti | 2262 (2076) | Tic |