» »

Zunanja antena za gprs/UMTS kartico Novatel wireless Merlin XU870

Zunanja antena za gprs/UMTS kartico Novatel wireless Merlin XU870

kovk ::

No tako preko Mobitela sem si uredil podatkovni bonus in sem nazadnje po vseh mukah le dobil internet.Namrec prej sem poskusal na vse mogoce nacine dobiti dsl vendar pri nas ni primernega omrezja "baje"!?
No sedaj imam internet vendar me moti izjemno nizka hitrost,saj mi internet deluje preko gprs omrezja pa še tu imam v hiši samo 3-4 od moznih 5 črtic signala.S prijateljevim mobilnikom smo preizkusali UMTS signal ki je vendar ne v hisi ampak samo zunaj.Sedaj bi si na svojo kartico rad priklopil zunanjo anteno,ki bi jo dal na streho hise.
Zanima me ali je to sploh izvedljivo(dolzina kabla min. 4-5m),i ce je kje bi taksno anteno lahko kupil.
Seveda me zanima tudi cena.

Pa se ena informacija,konektor za zunanjo anteno mislim da je :
Hirose MS-151 connector
  • spremenil: kovk ()

No lahko mi predlagate tudi kaksno evropsko spletno trgovino,v ameriskih sem sicer nasel nekaj primernih anten,vendar bi izdelek dosti rajsi narocil iz evrope

ganimed ::

Anteno za UMTS signal si lahko narediš sam in sicer iz konzerve za pasjo hrano. :)) Gre za t.im. cantenno. Za kartico rabiš pravi pigtail, pa se pozanimaj na mobitel centru ali direktno pri uvozniku. Moje izkušnje s to anteno so odlične, če želiš, ti lahko dam kasneje nekaj napotkov. Stvar je poceni, s pigtailom vred 20€. Uradne meritve s strani Mobitela so pokazale, da ni nobene razlike med profesionalno in tako, poceni doma narejeno anteno. Sicer pa izdeluje antene za UMTS tudi Iskra antene Vrhnika, stane okrog 60 €, prodajajo jih v večjih Mobitel centrih, tako da ni treba iskati po "širnem svetu".

Hvala za odgovor,res sem se odlocil da probam s to cantenno,namrec ce bi narocil komplet iz USA bi vse skupaj prislo 100$ + postnina + carina :( .Je pa ta antena iz usa dobra ker je multi band in pokriva vse zivo od 800 mhz do 2200 mhz.
No sedaj sem v fazi zbiranja informaciji kaksen pigtail rabim,na netu pa sem si ze pogledal par stvari okoli cantenne in bi te prosil ce mi bos lahko kasneje malo pomagal okoli izracuna,kam naj namestim konektor.

ganimed ::

Ne bo problema, samo sporoči.:)). Je na nekaterih spletnih straneh kar dobro opisano, kako izdelati tako cantenno, za praktične napotke pa se vidimo.
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ganimed ()

IVo ::

Pri Acordu smo začeli uvažati UMTS ojačevalce, antene in podobne stvari. Proizvajalec: http://www.poynting-europe.com/index.ht... . http://www.pcplus.si/razno Da ne rabite v tujini iskati...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

Spajky ::

TLE

@ ganimed : konzerva za pasjo hrano 1,2kg bo v redu, če se dela samo (kako cantenna) antena. Če se dela pa "aktivna" antena z Usb UMTS modemom notri, podobno kot sem v antenski opremi foruma Wlan-sat jest čaral za wifi, pa mora bit 15 cm premera (kaka 2,4kg fižol ipd) in 15 ali 20cm globoka :)) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilni internet-težki pogoji.

Oddelek: Omrežja in internet
203275 (2201) Daniel
»

Wireless od soseda

Oddelek: Omrežja in internet