Forum » Pomoč in nasveti » repair net povezave v konzoli (z 1 enim ukazom)
repair net povezave v konzoli (z 1 enim ukazom)
amigo_no1 ::
V oddelku Programiranje sem napisal en problem
Problem
ker se mi router vsake toliko časa resetira mi na enem računalniku, ki je prižgan 24/7 ne obnovi net povezave do routerja (wifi povezava od routerja do tega računalnika)
kar pomeni da moram iti do tega računalnika in klikniti na Repair connection (ali Disable in potem Enable)
Vprašanje:
Kako torej izgleda ukaz za "Repair connection" v konzoli ?
Ali pa če kdo ve kako izvesti 2 zaporedna ukaza , ki sta napisana v enem BAT fajlu (obnovi.bat) ?
Problem
ker se mi router vsake toliko časa resetira mi na enem računalniku, ki je prižgan 24/7 ne obnovi net povezave do routerja (wifi povezava od routerja do tega računalnika)
kar pomeni da moram iti do tega računalnika in klikniti na Repair connection (ali Disable in potem Enable)
Vprašanje:
Kako torej izgleda ukaz za "Repair connection" v konzoli ?
Ali pa če kdo ve kako izvesti 2 zaporedna ukaza , ki sta napisana v enem BAT fajlu (obnovi.bat) ?
StratOS ::
Zakaj pride do reseta ruterja ( Client Lease Time na ruterju mogoče ?)
Če bi delalo preko DHCP bi moglo to iti avtomatsko, zakaj nimaš tako skonfigurirano ?
Zakaj pa ravno v bat fajlu ?
Preveč zakaj, zakaj komplicirati če je lahko enostavneje :D
Če bi delalo preko DHCP bi moglo to iti avtomatsko, zakaj nimaš tako skonfigurirano ?
Zakaj pa ravno v bat fajlu ?
Preveč zakaj, zakaj komplicirati če je lahko enostavneje :D
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Zgodovina sprememb…
- spremenila: StratOS ()
Zakaj restart?
Preveč p2p povezav za Thomsona 780 wl ter posledično prevelika obremenitev cpuja na routerju (>90%) (nima zveze z Client Lease Time)
tudi če bi imel vklopljen DHCP na routerju ter v wifi kartici nastavljeno vse na automatic (kar se tiče ip address , subnet mask, gateway ...) mi nebi avtomatsko obnovilo povezave (sem sprobal na tem) potreben bi bil restart winsev akr je še slabše.
Preveč p2p povezav za Thomsona 780 wl ter posledično prevelika obremenitev cpuja na routerju (>90%) (nima zveze z Client Lease Time)
tudi če bi imel vklopljen DHCP na routerju ter v wifi kartici nastavljeno vse na automatic (kar se tiče ip address , subnet mask, gateway ...) mi nebi avtomatsko obnovilo povezave (sem sprobal na tem) potreben bi bil restart winsev akr je še slabše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
StratOS ::
Čudno glede prvega navedka. Pri meni se najmanj 7 klientov lahko dobesedno ubesi na ruterček ( wired in wireless ) pa ne počepne, mogoče je v ruterčku tvoj problem ( jaz imam linksysa ).
Meni se pri avtomatskem wired/wireless konekciji preko DHCP-ja tudi če resetam modem/ruter vsak klient na ruterju avtomatsko dobi preko DHCP-ja in MAC filteringa svoj fiksen IP brez restarta. Vsaj tako je pri meni.
Poglej malo servise na "net start" in "net continue" ter jih ponovno zaženi/nadaljuj.
Meni se pri avtomatskem wired/wireless konekciji preko DHCP-ja tudi če resetam modem/ruter vsak klient na ruterju avtomatsko dobi preko DHCP-ja in MAC filteringa svoj fiksen IP brez restarta. Vsaj tako je pri meni.
Poglej malo servise na "net start" in "net continue" ter jih ponovno zaženi/nadaljuj.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Vklopil sem utorrent (+6 torrentov) in se priklopil preko telneta na sam router in spremljal obremenitev cpu-ja.
ukaz:
system debug stats
Ko je prišla obremenitev na nekako 90% (po 30 minutah) -> je sledil restart routerja
ukaz:
system debug stats
Ko je prišla obremenitev na nekako 90% (po 30 minutah) -> je sledil restart routerja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bizarna tezava v lokalnem omrezjuOddelek: Omrežja in internet | 1055 (608) | bobby |
» | Router client lease timeOddelek: Omrežja in internet | 861 (781) | BaToCarx |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3308 (3016) | ali3n |
» | preverjanje net povezave z dos batch ukaziOddelek: Programiranje | 3718 (2058) | amigo_no1 |
» | acquiring network address problem!!Oddelek: Omrežja in internet | 2240 (1976) | bmatko |