Forum » Omrežja in internet » Nekaj blokira internet
Nekaj blokira internet
integra ::
Zadeva je sledeča. Pred tremi dnevi mi je brez neznanega vzroka odpovedal internet. Modem (ADSL) se sicer poveže, vendar ne morem odpreti nobene spletne strani, niti pošte. Nekako tako, kot, da sploh ne bi bil povezan z internetom. Sem najprej pomislil, da mi kak firewall ali antivirusni blokira dostop in vse izklopil, pa zadeva ne pomaga. Bojda bi bil lahko kak virus ampak mi NOD32 ničesar ne pokaže. Čudno je tudi to, da se je zadeva pojavila pred tremi dnevi, čeprav ni bil noben firewall dodatno nameščen, noben program dodan ...
Na SiOLOvi pomoči mi je un dečko znal povedati le (sva pregledala ping in se ne vrne ...), da mi nekaj v moji kišti takoj po vzpostavitvi povezave prepreči dostop, čeprav povezava še deluje.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo?
lp Anže
Na SiOLOvi pomoči mi je un dečko znal povedati le (sva pregledala ping in se ne vrne ...), da mi nekaj v moji kišti takoj po vzpostavitvi povezave prepreči dostop, čeprav povezava še deluje.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo?
lp Anže
imagodei ::
Se sicer na prvi pogled zdi, da si dal ful enih informacij, ampak nisi kaj dosti pravih informacij na tresel... Ali dobiš IP? Ali dobiš DNS-je? Kaj pomeni, da se ADSL modem poveže - a to pomeni, da ti program napiše, da je povezava vzpostavljena?
Takšnole diagnosticiranje na daljavo je v teh primerih po večini izguba časa, sploh če uporabljaš XP-je in če imaš vklopljeno obnovitev sistema. Poženi to, izberi obnovitveno točko, ki je starejša od treh dni (se pravi iz časa, ko ti je še delovalo) in brez izgube svojih stvaritev (dokumentov ipd.) boš imel delujoče omrežje. Če tudi to ne pomaga, je pa primeren trenutek, da te začne malo skrbeti.
Takšnole diagnosticiranje na daljavo je v teh primerih po večini izguba časa, sploh če uporabljaš XP-je in če imaš vklopljeno obnovitev sistema. Poženi to, izberi obnovitveno točko, ki je starejša od treh dni (se pravi iz časa, ko ti je še delovalo) in brez izgube svojih stvaritev (dokumentov ipd.) boš imel delujoče omrežje. Če tudi to ne pomaga, je pa primeren trenutek, da te začne malo skrbeti.
- Hoc est qui sumus -
Ja, pokaže mi, da je povezava vzpostavljena. Če dobim IP in DNS ne vem, bi moral pogledat (še ne vem kje točno se to pogleda, ampak bom že našel ). Bom pa obnovil sistem na par dni nazaj in upam, da bo pomagalo. Drugače mi pa ostane kaj? Formatiranje in vse na novo ali kako?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: integra ()
jurre ::
poskusi se tole:
pojdi na start / zazeni, vpisi cmd, OK in potem notri vtipkaj netsh int ip reset log.txt
enter, gre nazaj v prazno vrstico, resetiraj racunalnik in poglej ce je kaj boljse.
pojdi na start / zazeni, vpisi cmd, OK in potem notri vtipkaj netsh int ip reset log.txt
enter, gre nazaj v prazno vrstico, resetiraj racunalnik in poglej ce je kaj boljse.
imagodei ::
Ne, ne Ne bi kar formatiral, no... To kar ti je jurre svetoval je tudi precej uporabna zadeva. Drugače pa, tako kot je jeje997 rekel - če ne bo delovala obnovitev sistema in reset IP stacka (netsh int ...), potem nam boš pa povedal, kaj pravi ipconfig in bomo šli od tam naprej.
Za ipconfig zalaufaš: Start -> RUN in vpišeš "cmd" [Enter]
V terminalskem oknu napiši ipconfig /all [Enter]
tisto, kar se ti izpiše copy-pastej na slo-tech.
(v terminalu za copy-paste pritisneš desno miškino tipko, izbereš MARK in označiš cel blok, ki ga želiš kopirat. Ko je označen, spustiš LMB in klikneš na izbrani blok z RMB. Potem pa lahko v Windowsih brez težav stisneš Ctrl-V.)
Za ipconfig zalaufaš: Start -> RUN in vpišeš "cmd" [Enter]
V terminalskem oknu napiši ipconfig /all [Enter]
tisto, kar se ti izpiše copy-pastej na slo-tech.
(v terminalu za copy-paste pritisneš desno miškino tipko, izbereš MARK in označiš cel blok, ki ga želiš kopirat. Ko je označen, spustiš LMB in klikneš na izbrani blok z RMB. Potem pa lahko v Windowsih brez težav stisneš Ctrl-V.)
- Hoc est qui sumus -
Fantje hvala za odgovore, nisem še tega poskusil, ker je bila obnovitev sistema dovolj ... Vse spet dela BP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIFI povezano, brez internetaOddelek: Omrežja in internet | 3700 (3253) | cekr |
» | Problem z Win10 - does not have valid IPOddelek: Pomoč in nasveti | 4729 (3749) | ST-777 |
» | Težave z inštaliranjem Linksys-a WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 1729 (1404) | Tilen |
» | Ne dela internet na enem računalnikuOddelek: Omrežja in internet | 4016 (3812) | imagodei |
» | Neodpiranje internetne straniOddelek: Omrežja in internet | 1927 (1764) | lojze8 |