Forum » Omrežja in internet » konfiguriranje Wireless routerja
konfiguriranje Wireless routerja
Binji ::
V druzini smo se odlocli za nakup wireless routerja zaradi 3 prenosnikov pri hisi in kupili Belkin Pre-N router. Sedaj pa problem.. Preko navadnih 100/10 portov deluje vse OK (tudi tole pisem preko povezave z routerjem), wireless povezave pa ne zazna noben prenosnik, pa da se ubijem.
Poskusil sem resetirati na tovarniske nastavitve, zagnal prilozen wizard, vse naj bi bilo OK, security na wirelessu nisem nastavil (zaenkrat), ampak se ne morem povezati nanj. Enkrat mi je celo uspelo zaznati wireless mrezo, ampak pojma nimam kako. Takoj ko sem nastavil se par stvari (security, pass,..) ni vec zaznalo. Sedaj sem se enkrat vse resetiral, zagnal samo wizarda pa nic. Prenosnik imam pa 20cm od routerja tako da mora zaznat.
Se kdo, ki je imel podobne probleme?
Poskusil sem resetirati na tovarniske nastavitve, zagnal prilozen wizard, vse naj bi bilo OK, security na wirelessu nisem nastavil (zaenkrat), ampak se ne morem povezati nanj. Enkrat mi je celo uspelo zaznati wireless mrezo, ampak pojma nimam kako. Takoj ko sem nastavil se par stvari (security, pass,..) ni vec zaznalo. Sedaj sem se enkrat vse resetiral, zagnal samo wizarda pa nic. Prenosnik imam pa 20cm od routerja tako da mora zaznat.
Se kdo, ki je imel podobne probleme?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
To da broadcasta SSID je blo prvo, kar sem preveru. Updejta firmwarea pa ni.
zakaj bi ga pa pingal? Sej povezava prek integriranih ethernet portov deluje OK. Samo wireless me muci.
amigo_no1 ::
Mislil sem da pingaš router s prenosnika.
Pa ima ta prenosnik vgrajeno anteno za wifi ?
Prijavi se na router in nastavi wifi, pusti čarovnike naj čarajo kje drugje
Pa ima ta prenosnik vgrajeno anteno za wifi ?
Prijavi se na router in nastavi wifi, pusti čarovnike naj čarajo kje drugje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
s prenosnika ga mal tezko pingam glede na to, da niti ne zazna wireless omrezja se ti ne zdi?
Drgac se ko dela, dela kot zmigavc..malo ja, malo ne. Mislim, da bo sel kar lepo nazaj v trgovino.
Drgac se ko dela, dela kot zmigavc..malo ja, malo ne. Mislim, da bo sel kar lepo nazaj v trgovino.
fifi2 ::
da nadaljujem v tej temi. kupil sem enak router belkin pre n router. imam problem. ko uporabim tovarniški cd in instaliram omrežje deluje vse, tudi wifi, vendar se vsak teden vse podre in moram ponovno instalirat. torej po enem tednu povezave ne zazna. ne vem kaj je to. a je mogoče kaj narobe z routerjem?hvala za odgovore.
misso ::
Ko nastavljaš omrežje ga nesmeš takoj zakleniti, omrežje zakleneš šele takrat, ko veš da vse dela tako kot more, ker se včasih lahko dogaja da ti omrežje nedela ker je zaklenjeno. Pa merki da pri števili kanala nastaviš ročno. Pa ruter pa nootebuk imej v isti sobi
Drugače pa lahko zakleneš svoje omrežje z geslom, z zaporo mac adres. Jest zmerom uporabljam geslo.
lp misso
Drugače pa lahko zakleneš svoje omrežje z geslom, z zaporo mac adres. Jest zmerom uporabljam geslo.
lp misso
saj ne zaklenim omrežja. preprosto se podere povezava in ne dela na nobenem računalniku. do zaklepanja še nisem prišel. a misliš, da morm kaj spremeniti v nastavitvah?
sem pogledal na njihovo stran. imajo en firmware, samo ga ne morem zagnat. sj ko instaliram roter mi dela. samo zdj mi na vsake toliko časa(3-5 dni noče povezat na net) in spet morm instalirat.a morm mogoče kje kaj nastavit pri povezavi, da mi bo delal. imam pa ADSL. pa res hvala za pomoč.
Jaz osebno sem tale router nesel nazaj, ker je 5min delal, potem pa ga je blo treba resetirati, ker je zacel javljati timeoute. Sem raje nabavil TP-Link-ovega ki mi dela super.
edit: tale model TP-Link TL-WR642G
edit: tale model TP-Link TL-WR642G
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Binji ()
tale belkin mi je všeč, ker dobro lovi tudi zunaj. res pa je da imam enak problem kot ti, da mi na vsake 2 dni javlja timeout, čeprav lučke normalno svetijo. zato bi ga pa rad pravilno usposobil. če kakšen ve kako? ker meni ne uspe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15594 (13341) | neres |
» | Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10063 (6804) | janezek67 |
» | cene ruterjev (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6917 (5673) | gameby |
» | [Wireless] Čudno obnašanjeOddelek: Omrežja in internet | 869 (831) | teeehaaaceee |
» | Wireless - še en nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3078 (2178) | Tear_DR0P |