Forum » Pomoč in nasveti » print screen
print screen
marko88 ::
Malo me je sram vprašat pa veeno.Kak nardiš print screen na leptopu oz ali je kaka bližnjica za to če nimaš tipke print screen?
LP
LP
KTr1sk ::
res ne rabi, pritisneš tipko nad smernimi tipkami (čisto na vrhi), gor piše PRT SC SYS RQ oz print screen in potem greš v slikarja in prilimaš noter (copy-paste) in je to to
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Lj a zlomka! Zaj ko si reko da ga ma vsaka kišta pa sem res najo tipko (pa sem 100 krat pregledal tipkovnico-ko hočeš nekaj skrit daj na vidno mesto in ne bo noben našel-preverjena teorija ...na tipki insert spodaj malo manj vidno poiše prt sc!!!Samo še vedno ne vem s katero kombinacijo deluje!!!!
LP
LP
#000000 ::
Če stisneš ta gumb boš slikal celoten ekran, tudi taskbar, odpreš recimo slikarja ali bilokeri grafični program, narediš new file in ctrl+v ter pastaš vsebino notri.
Če držiš ctrl+alt in stisneš gumb, boš slikal samo tisto okence ki je trenutno aktivno (bilokaterega programa)
Nato samo še shraniš v primeren format recimo JPEG-JPG ali gif, lahko tudi v BMP ampak bo file takoj par MB velik. LP
Če držiš ctrl+alt in stisneš gumb, boš slikal samo tisto okence ki je trenutno aktivno (bilokaterega programa)
Nato samo še shraniš v primeren format recimo JPEG-JPG ali gif, lahko tudi v BMP ampak bo file takoj par MB velik. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
AndrejS ::
Levo spodaj druga tipka , na njej piše "fn" aktivira vse plave tipke , kakšna je tudi tvoja "prt sc" !
amigo_no1 ::
alt+prt sc ...zajem celotnega okna trenutnega programa v ospredju
prt sc ...zajem celotnega namizja
prt sc ...zajem celotnega namizja
Ja fn+ tista tipka pa naredi screen shoot. Potem ko sem končno videl prt screen tipko sem si tak prišo gr zakaj je fn tipka. To je bla ena taka stvar ko se identifivira s tistim kar velja ponavadi za ženske....najprej preštej do deset pol pa govori
Hvala za pomoč !
LP
Hvala za pomoč !
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 826 (689) | Duhec |
» | Onemogočiti PrtSc gumbOddelek: Izdelava spletišč | 2970 (2256) | darkolord |
» | Kako naredim Screenshot?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5151 (4684) | R33D3M33R |
» | PrintScreen - kaj se izvedeOddelek: Operacijski sistemi | 2653 (2382) | CaqKa |
» | Print screen - Prosim pomoč!Oddelek: Programska oprema | 1686 (1637) | ymca |