» »

Partis

Partis

Temo vidijo: vsi
««
18 / 70
»»

bluefish ::

To je bil sarkazem?

shadeX ::

Mare2 je izjavil:

shadeX je izjavil:

Za sajt k živi od oglaševanja

Misliš, da dobro živi? Po mojem so to bolj prostovoljci in ljubitelji kot zaslužkarji.

Ne bi stavil na to.

Trenutno online 4700 ljudi. Če vzamemo nek res minimalen CTR na banerje (1%) - zagotovo je večji, pomeni da 47 ljudi klikne na reklamo.

Za izračun sicer manjka število obiskovalcev v zadnjih 24urah oz. na dan. Recimo da trenutna ura + praznik, je peak, zato bom to število delil z 2 in pomnožil s 24ur. (nerealno je pričakovati toliko obiskovalcev med npr 0:00 in 6h zjutraj, zato vzamemo neko povprečje, torej 2350 ljudi na uro oz. 56.400 ljudi v celemu dnevu. Glede na to da ima partis (po statistiki) okoli pol miljona računov (veliko seveda podvojenih), je ta cifra verjetno kar realna.

Ne vem koliko trenutni oglaševalci plačajo na klik, ampak adprom vem da je imel včasih na slo ozemlju 0.10EUR/klik, kar pri 564 ljudeh (1% CTR) znese dobrih 56EUR na dan. Na mesec torej 1750EUR.

Sicer stavim, da je številka večja. Side, Top, bannerji imajo dost večji CTR kot 1%. Če je CTR 2% je seveda mesečni zaslužek podvojen.

Ne pozabimo, da je partis 6 najbolj obiskana stran v sloveniji, kar je sicer izjemen uspeh, pozna pa se tudi na TRR-ju. Zgornji izračun je minimum , za katerega bi 100% stavil da ga partis mesečno doseže.

Za natančen izračun bi potreboval CTR na oglase, avg cena klika, ter število obiskovalcev na mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

frozev ::

Pozdravljeni

Vsi ki pač imte težave pišite na email podpora@partis.si in bodo zadeve rešene hitro. Ker do zdaj je partis vedno delal.

Mare2 je izjavil:

Misliš, da dobro živi? Po mojem so to bolj prostovoljci in ljubitelji kot zaslužkarji.

Vsi delajo prostovolno - Ceotno osebje. Če pride kakšen denar gre popolnoma za server in ostalo opremo. Samo dandanes je bolj problem ker so dobre povezave in redko kdaj sploh kdo donira - tako da so zaslužki bolj majhni

shadeX je izjavil:

Ne bi stavil na to.

Trenutno online 4700 ljudi. Če vzamemo nek res minimalen CTR na banerje (1%) - zagotovo je večji, pomeni da 47 ljudi klikne na reklamo.

Za izračun sicer manjka število obiskovalcev v zadnjih 24urah oz. na dan. Recimo da trenutna ura + praznik, je peak, zato bom to število delil z 2 in pomnožil s 24ur. (nerealno je pričakovati toliko obiskovalcev med npr 0:00 in 6h zjutraj, zato vzamemo neko povprečje, torej 2350 ljudi na uro oz. 56.400 ljudi v celemu dnevu. Glede na to da ima partis (po statistiki) okoli pol miljona računov (veliko seveda podvojenih), je ta cifra verjetno kar realna.

Ne vem koliko trenutni oglaševalci plačajo na klik, ampak adprom vem da je imel včasih na slo ozemlju 0.10EUR/klik, kar pri 564 ljudeh (1% CTR) znese dobrih 56EUR na dan. Na mesec torej 1750EUR.

Sicer stavim, da je številka večja. Side, Top, bannerji imajo dost večji CTR kot 1%. Če je CTR 2% je seveda mesečni zaslužek podvojen.

Ne pozabimo, da je partis 6 najbolj obiskana stran v sloveniji, kar je sicer izjemen uspeh, pozna pa se tudi na TRR-ju. Zgornji izračun je minimum , za katerega bi 100% stavil da ga partis mesečno doseže.

Za natančen izračun bi potreboval CTR na oglase, avg cena klika, ter število obiskovalcev na mesec.

shadeX
lepo si to na grobo izračunal nekako potek oziroma kot je bilo nekoč.
Pozabil pa si sedaj omeniti in izračunati, da vsaj cca 75% aktivnih uporabnikov uporablja adblock+ in oglase sploh ne vidijo in ne pride v poštev klik na reklamo. Torej tukaj gre številka nekako v minus in ti partnerji potem slabo plačajo.
Saj veliko ljudi nagovarja druge da uporabljajo adblock+ ali podobne programe oziroma dodatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frozev ()

globoko grlo ::

rupsi31 :: danes, 17:16:58
perkomat je danes ob 12:51:32 izjavil:
globoko grlo je 25. dec 2016 ob 09:54:39 izjavil:
ahm, sem se registriral, pa nisem dobil nobenega maila za potrditev. A zadeva sploh še dela?
Imam enak problem. Ima še kdo težave z registracijo?

Sem bil svoje cajte prjavln na mojblink al kaj je že bil, sem mislil, da je to vzrok, da me nočjo :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

shadeX
lepo si to na grobo izračunal nekako potek oziroma kot je bilo nekoč.
Pozabil pa si sedaj omeniti in izračunati, da vsaj cca 75% aktivnih uporabnikov uporablja adblock+ in oglase sploh ne vidijo in ne pride v poštev klik na reklamo. Torej tukaj gre številka nekako v minus in ti partnerji potem slabo plačajo.
Saj veliko ljudi nagovarja druge da uporabljajo adblock+ ali podobne programe oziroma dodatke.

Ups. Čist pozabu na adblock. ;((

Sicer 75%? Resno?

jah pomoje toliko ziher
če še ne več
pomoje se zasledi le 10% uporabnikov kateri nimajo to nameščeno.
Ker če boš kjerkoli na spletu vprašal kaj - bodo vsi rekli da si namestiš adblock+ pa so zadeve rešene.
Torej - pomoje je čista zguba z vsem tem - celo če je na klik zadeva

IAB Study Says 26% of Desktop Users Turn On Ad Blockers

Torej je zaslužek nekje 26% manjši.

Sicer pa rešitev za tiste, ki uporabljajo adblock. Ko user naloži stran, pridobiš feedback od ad serverja, če je bila reklama naložena. Če ni bila naložena mu poveš naj da stran na white listo, ali pa naj odjebe. Sploh če stran nima vsiljivih reklam (partis zagotovo nima), bo vsak ki ceni vsebino strani to tudi naredil. Za tistih nekaj % se pa kot lastniku strani lahko gladko jebe. Danes ni nič zastonj.

shadeX je izjavil:

Sploh če stran nima vsiljivih reklam (partis zagotovo nima)
Odvisno od tega, kaj so zate vsiljive reklame. Take, ki se odprejo čez celo okno, po možnosti z videom, in odštevajo 5 ali koliko že sekund za možnost zaprtja, so vsekakor skrajno vsiljive. In ja, jih je imel (jih še ima?) Partis na vsake toliko časa.

shadeX je izjavil:

Torej je zaslužek nekje 26% manjši..

heh pomoje imajo oni kar precej majhen zaslužek kot pa 26% - saj teh 26% n nič. pomoje tukaj gre nekje 50% v minus če ne več. če vzameš nagrobo 100% (uporabnikov) - 70% (adblock) = 30% in pol spet vprašanje če od teh 30% sploh kdo klikne - če so na klik. In potem tukaj verjetno gre zelo zelo vse skupaj v minus - ker pomoje donacij tudi ni kot sm prej omenil.

Zgodovina sprememb…

In ja, jih je imel (jih še ima?) Partis na vsake toliko časa.

Jih še ima, ampak se zadeva redko pokaže. Dokler se taka reklama pokaže npr 1x na dan, me sploh ne moti. Sicer pa definicija motečih reklam:

- Pop upi v ozadju
- Video reklame čez cel zaslon na vsako odprto stran
- Flashy banerji, z živimi barvami
- Zavajujoče reklame tipa "Zadeli ste iphone"
- Ne veš kaj je vsebina in kaj reklama (reklama se izdaja za del vsebine), posledično uporabnik klikne na reklamo.

Partis se zaenkrat še ni (vsaj kar jaz vem) posluževal teh taktik.

Osebno nikoli nisem uporabljal adblocka in ga niti ne mislim. Če so reklame preveč vsiljive, strani pač ne uporabljam.

Zgodovina sprememb…

Skyman ::

Glede potrditvenih mailov poglejte u spam folder se zna zgoditi da je kaj tam,če ne pa itak na podporo se javit pa bo prej zrihtano.

BorutK-73 ::

Reklame na partisu so postalo zelo moteče, čez celo stran ti vrže reklamo in pol se čudi osebje zakaj večina upporablja adblockerje.;(( Če berete to temo, za vzor si vzamite S-T.;)

Preden se spustim v ta "tech support" na partisu, naj mi nekdo pove a se sploh splača?
A se na partisu dobi kj kar se drugje ne?

tnx

BorutK-73 je izjavil:

Reklame na partisu so postalo zelo moteče, čez celo stran ti vrže reklamo in pol se čudi osebje zakaj večina upporablja adblockerje.;(( Če berete to temo, za vzor si vzamite S-T.;)

na 24 monitorjih tega ni zamenaj svojga 15inch monitor :)):P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

bambam20 ::

globoko grlo je izjavil:

Preden se spustim v ta "tech support" na partisu, naj mi nekdo pove a se sploh splača?
A se na partisu dobi kj kar se drugje ne?

tnx

Kaj se dobi drugje?

BorutK-73 je izjavil:

Čas je, da si v letu 2017 omisliš najmanj 24 colski ali a večji monitor.

LP.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BorutK-73 ()

Dzhimen ::

70% ali celo 75% je zeloooooo prevelika številka za ugibanje koliko ljudi na partisu uporablja adblock, kot ste nekateri predpostavljali ob teh vaših računicah.

Kot se veliko prevečkat zgodi na SloTechu, se za "testno skupino" rado vzame kar populacijo slo techa in potem prihaja do popolnoma nerealnih rezultatov in sklepov, saj se predpostavlja, da je povprečen uporabnik [vstavi stvar, o kateri teče debata] kar povprečen uporabnik SloTecha. Ljudje, je treba malo širše pogledat in se zavedat, da mogoče obstaja skupina ljudi, na katero niste pomislili in da je mogoče, čisto mogoče, ta skupina relativno velika, kar pomeni da vaši procenti oz. ugotovitve nimajo neke trdne osnove.

Če bi na ST izvedli anketo o uporabi AdBlocka, bi dobili rezultate mogoče blizu 50%, pa še v to močno dvomim. Ko pa vzameš v obzir kakšen je povprečen uporabnik partisa padeš pa, po mojem mnenju, prej na procent ki ga je nekaj postov višje linkal shadeX. :)

RegulusDraco ::

Skyman je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Kupi retino ali 4k zaslon in te reklame ne bodo več motile.

frozev je izjavil:

Pozabil pa si sedaj omeniti in izračunati, da vsaj cca 75% aktivnih uporabnikov uporablja adblock+

v bistvu še ogromen delež geekov namerno ne uporablja več adblocka, ker ta opazno žre resource. Ko imaš v Chromu odprtih (vstavi naključno veliko število zavihkov) zavihkov, se opazi hitrost delovanja browserja z in brez adblocka.
Sam imam adblock sicer samo še v službi, da mi ne kaže nekih zabavnih reklam ko gre kak sodelavec mimo in me ne motijo pri delu. Doma se adblocu več ali manj izogibam.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

To govoriš o več 100 zavihkih ali računalu iz leta 2003?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

RegulusDraco ::

Tudi če imam i7-6700k ali i7-4770hq to ne pomeni, da sem ga kupil z namenom poganjanja adblocka.

edit.: šel preverit, ja res je 4770hq. Sm mislil prej da sem falil. Skratka nimam ga da bi poganjal adblock.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Adblock je passé.
uBlock Origin.

Glede "resourcev"... jah še zmeraj mora adblocker nekaj narediti, torej če ne bi bilo (preveč) reklam problema ne bi bilo. Krivec je tudi slabo spisan JS ali pa žnj pluginov za analizo prometa.
Pa še potencialno škodljive reklame blokirajo adblockerji, vsaj uBlock Origin vem da. Če prenašaš reklame.. svaka čast no.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

smacker ::

Eni šparate CPUje ko 70letni ata svojega 20let starega golfa :D

Skyman je izjavil:

Kakšno vezo ima velikost monitorja s tem, da se reklama odpre in prekrije celotno stran? To niso tiste pasice ob strani in na vrhu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

lol
ne morete vi primerjati slo-tech ki je 20 let za isto žlico glede oglaševanja. slo-tech je pač en forum kot vse ostalo sranje.
Kakor pa tudi sam sledim partis nima več teh vsiljivih reklam, ki se prikazujejo po celem ekranu. Vsaj meni se ne prikazujejo več - pa nimam adblock+sa

evo to je edino
 slika

slika

pa še to ni pojavno če ne greš z miško gor

Zgodovina sprememb…

RegulusDraco je izjavil:

v bistvu še ogromen delež geekov namerno ne uporablja več adblocka, ker ta opazno žre resource. Ko imaš v Chromu odprtih (vstavi naključno veliko število zavihkov) zavihkov, se opazi hitrost delovanja browserja z in brez adblocka.

Ablockplus je dokazano postal požrešen. Zato pa je odlično optimiziran uBlock. Maš na netu teste, ki dokazujejo, kako je ABP zelo požrešen. In Chrome že v snovi žre precej več resourcov, čeprav vam je tako oh in sploh.

Machete je izjavil:

To govoriš o več 100 zavihkih ali računalu iz leta 2003?

Normalen povprečen uporabnik nima odprtih 100 zavihkov. Ker jih ne potrebuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bluefish je izjavil:

Skyman je izjavil:

Kakšno vezo ima velikost monitorja s tem, da se reklama odpre in prekrije celotno stran?

Res čudno, da se pa meni ta vaša famozna reklama čez celotno stran ne prikazuje, pa sem nalašč izklopil uBlocka.

Vse kar vidim, so reklame v obstranskih pasicah.

A so moteče?

shadeX je izjavil:

A so moteče?

Ne. Ker so ob straneh.

Govora je o reklamah čez celotno površino zasolan oz. pop up okna, katerih pa ni.

bambam20 je izjavil:

Res čudno, da se pa meni ta vaša famozna reklama čez celotno stran ne prikazuje, pa sem nalašč izklopil uBlocka.
Saj je le občasno, na vsakih nekaj tednov.

Ne. Ker so ob straneh.

In ti (in podobni) še vedno veselo blokiraš tudi nemoteče reklame z namenskim softwarom ;((

NooB ::

shadeX je izjavil:

Mare2 je izjavil:

shadeX je izjavil:

Za sajt k živi od oglaševanja

Ne bi stavil na to.

Mislim, da se za ta denar, ki si ga izračunal ne splača odpirat firme v Belize http://www.whois.com/whois/42mediaapps....
LP, JAZ

Ne splača?

Kolega ima 5 podjetij po različnih državah, letnih stroškov pa okol 350EUR z vsemi. Sicer sem povedal da je to res minimum. Ne bi se čudil, če bi partis zaslužil med 6-10k na mesec.

Zgodovina sprememb…

Strežniki so pa zastonj. A ne.

bambam20 je izjavil:

Strežniki so pa zastonj. A ne.

haha od kod tebi spet to? za tako sranje oz stran ne moreš imeti nek strežnik za 10€ kot ga ima slotech

hojnikb ::

hja, če imate tako slab izplen, pač delate nekaj narobe... Izklop strani za adblock uporabnike, premium storitve itd.... Vse se da če se hoče, samo z jamranjem na forumih nebo nič :)
#brezpodpisa

frozev je izjavil:

nek strežnik za 10€ kot ga ima slotech
Trololo much?

ne al fora je to da vi vsi trolate očitno

a radi brišete te komentarje kar je res?

Zgodovina sprememb…

r3dkv1c4 ::

shadeX je izjavil:

Ne splača?

Kolega ima 5 podjetij po različnih državah, letnih stroškov pa okol 350EUR z vsemi. Sicer sem povedal da je to res minimum. Ne bi se čudil, če bi partis zaslužil med 6-10k na mesec.

Kakorkoli, niti ni pomembno kakšen je njihov račun....na koncu koncev tebe to še najmanj briga!!
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

#000000 ::

ok. men ne pošlje novega gesla, samo hrkota pokaže, je še kak slo tracker, rabim samo sinhronizirane risanke, drgač me bo mularija ugnobila :)

same here

s1ck ::

#000000 je izjavil:

ok. men ne pošlje novega gesla, samo hrkota pokaže, je še kak slo tracker, rabim samo sinhronizirane risanke, drgač me bo mularija ugnobila :)

Omembe vreden? Ne.
Predlagam, da pošlješ mail na podpora@partis.si pa se bo vse rešlo takoj.

horsemask ::

partis down?

hojnikb ::

yup
#brezpodpisa

jp ze nekaj casa :)

peckajb93 ::

kdo ve kaj se je zgodilo? ma policija prste vmes?

s1ck ::

Stran bo kmalu nazaj, nima policija nič prste vmes :))

Hvala bogu, mi je čudno da jih policija pusti na miru...

Naši policiji zaenkrat še niso zanimivi. Za tujo so pa ustrezno poskrbeli - blokirali dostop do strani iz tujih držav :))

nebi ::

Prokleti pirati. Vsi sovražite umetnike (Rogovce in podobne), ker naj bi živeli od socialne pomoči,...
Nič čudnega, ko pa vam je težko plačati 10€ za vstopnico... Ali pa Netflix,...

nebi ne pametuj! mel sem netflix pa ima v Sloveniji katastrofalno slabo ponudbo! in ja miljarde zasluzijo s filmi, verjetno bodo zaradi nas propadli? naj zrihtajo netflix da bo 90% novih vsebin dodanih pa bom plačal... ne pa za 10 let stare filme ki sem jih ze 100x videl...

in vrjemi da od rogovcev nisem se nic potegnil iz interneta, se ko jih na cesti vidim mi slabo rata

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: peckajb93 ()

oemdzi ::

Če preprečijo piratstvo in hkrati free2play kakovostne igre izginejo, enostavno preklopim na Linux in od mene bodo imeli še manj kot zdaj, ko tu in tam kaj kupim zaradi multiplayer načina igranja. Z minimalcem res ne mislim ali zmorem podpirati teh navitih cen.

You wouldn't steal a car
You wouldn't steal a handbag
You wouldn't steal a television
You wouldn't steal a movie

Downloading pirated films is stealing,
stealing is against the law,
PIRACY. IT'S A CRIME

download != stealing "you wouldn't download a car" YES I FU***NG WOULD, JUST SHOW ME HOW !!!! In vsakemu bi z veseljem pustil, da prekopira moj avto, mojo hišo, mojo lastnino, dokler lastnina ostane nepoškodovana in me proces kopiranja ne ovira med uporabo le te. Že reklame proti piratstvu delajo primerjave, ki to sploh niso in me od njih zaboli glava, ko skušam dojeti bistvo, oz. ga dojamem, samo ne dojamem, da nekateri temu res verjamejo.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
««
18 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Slovenski torrent tracker

Oddelek: Omrežja in internet
2633000 (25685) Mavrik

Kaj se je zgodilo z Mojblink-om ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
456262755 (111958) metalcamp1
»

Torrentz.eu umolknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6018939 (13014) BorutK-73

Več podobnih tem