» »

Partis

Partis

Temo vidijo: vsi
««
56 / 70
»»

Nipps ::

Meiniken je izjavil:

Če furaš nek visok standard moraš pol tud met opremo, ki vse to podpira, to pa za sabo hitro potegne velik denarja, kar je za povprečnega smrtnika overkilll.

Ja, ampak taki se ne hodijo kur*it tukaj na forum, imajo tudi denar za si kupit material, katerega bodo gledali/poslušali. Tukaj so "experti" kateri majo 4K televizor in cheap 5.1 sistem. Kupi filEm, poglej, itd pa da vas vidim... Brez "zeljnika" ste mrzli ;)

blackbfm ::

hdx je izjavil:

In kakšna je razlika v kvaliteti med mp3 in flac? Predvidevam, da moraš imeti top zvočnike, da slišiš razliko? Imam logitech srednji razred in ni razlike v kvaliteti.

Mogoče probaj na slušalkah.

Je pa res da bo razlika mogoce manj opazna skoraj zanemarljiva, ce nimas brezhibnega sluha, brezhibnega v smislu zdravega 5 letnega otroka, ne 50 letnega audifila ki slisi svoj tinitus in misli da je to kvaliteta opreme

Phantomeye ::

kow je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Ker v celem letu pogleda en film, mogoce ? :))

Drugace pa bencin + parkirnina + karta + ce kupi se kak popcorn in to zraven ... ne pride ravno ugodno. :))

Pa se na znucanih sedezih v ogromni dvorani s celim kupom debilov sedis.

V napacen kino hodis. Bencin in parkirnina sta 0 - grem z biciklom. Ce gres 2x na mesec v kino je to 12 evrov. Ajde se kokice si delis, pa si na slabih 20e. Piva ne bom stel zraven, ker je to socialna zadeva in je ekstra feature.

lol to je kot, da bi rekel, da je dnevna karta za avtobus cenejša kot mesečna. Valda je ogled enega filma ali dveh ceneje kot netflix. Pri netflixu dobiš 1000 filmov in serij za 12 eur. V kinu dobiš 2 filma za 6 eur. Še manj.

kow ::

Meiniken je izjavil:

Ljudje bi z veseljem dvignili standard ampak kaj ko življenske razmere tega ne dopuščajo.

ampak dobis novega rabljenega

Ne vem kaj si ti kadil ampak dej še men mal :))

Se ti vidi, da v IT-ju delaš :))

Torej, moral bi reci drugega rabljenega. Verjemi, da tudi rabljene stvari delajo.

Ne razumem zakaj ste tako triggered. Sam sploh ne poslusam muzike, razen na radiu, vi pa o nabijate o nekem razvajenem audiofilu..
Zakaj pravim, da je flac + cue smiseln? Ker je to originalno delo in iz tega lahko zapeces CD. Iz tega razloga sem tudi nazadnje downloadal piratski CD, da sem nadomestil spraskanega.
Nihce mi tudi ni dal razloga za mp3 fajle. Vcasih grem tudi ven, pa nobenega ne vidim, da bi s sabo nosil 20 let star mp3 player. Tisti, ki je govoril o aliexpress slusalkah, naj presalta na ogg.Skratka, se vedno cakam scenarij, ki ni ravno dedek, ki klika po partisu, kjer ima mp3 smisel.

Ok, bom popravil pravilo. Zahteva se flac+cue ali ogg vorbis ali pa opus.

Phantomeye je izjavil:

lol to je kot, da bi rekel, da je dnevna karta za avtobus cenejša kot mesečna. Valda je ogled enega filma ali dveh ceneje kot netflix. Pri netflixu dobiš 1000 filmov in serij za 12 eur. V kinu dobiš 2 filma za 6 eur. Še manj.

Malo sem karikiral. Ce gledas vsak dan 1 film, je to 30 filmov na mesec. Glede netflixa, sem pri prijatelju veckrat hotel poiskati kaksno serijo/film. Ene 5x sem searchal, nobenega ni naslo. Precej neuporabna zadeva, kot so ze omenili ostali, ker pac ni vsebin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

d4vid ::

mp3 ni zastarela tehnologija, flaca namreč marsikated avtoradio niti ne podpira, moj 2DIN pioneer recimo ga ne, čeprav sem pred leti mel cenejši alpine radio, ki pa ga je.

Je pa dejstvo da v avtu ne boš slišal razlike med flac in mp3.

To sigurno. No, koncno se je nasel nekdo, ki je dal argument. Avtoradio.
Se vedno pa mislim, da tisti 1% ljudi ki pece mp3 na CD in to zapece, lahko tudi zapravi dodatnih 10s, da naredi mp3.

Zgodovina sprememb…

Zezz ::

Zdravo katero free stran priporočate za davnlovdanje muzike? Hvala

Machete ::

Jaz imam s FLAC to težavo, da postane prevelik za nearhivsko rabo. Moja 'on the move' zbirka (kartica v telefonu in usb v avtu) je 98% mp3 in zaseda 120GB (s tem da je to izredno selektivno izbrano iz dejanskee zbirke). All in FLAC bi zadeva nanesla krepko čez 600, 700GB.. kar je že zoprno za kupovanje nosilcev zaradi cene, časovnega kopiranja, kompatibilnosti s telefoni in avtom, ne vem do kje še gre z USB kapaciteto. 128GB usb in karica je še pod kontrolo. Streaming zame ni izbira, streamam mogoče 1% časa poslušanja muzik. Za HDD zbirko s FLAC nimam težave, ker so diski že dovolj poceni in veliki. Pa še to komaj zadnja leta.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

hojnikb ::

damn, kje najdete cas, da vse to poslusate :) 120gb mp3jovk
#brezpodpisa

facepalm ::

120gb mp3jev je cca 42dni glasbe.
Ce poslusa 8h na dan, vsak dan, slisi vsako skladbo 3x letno.

OldSkul ::

Zezz je izjavil:

Zdravo katero free stran priporočate za davnlovdanje muzike? Hvala

Soulseek - to je program, ni stran.

Ja, avtoradio je zelo dober argument za ohranitev MP3 formata. Domnevam, da ne podpirajo ostalih formatov. Ce je zivljenska doba recimo 20 let, pol ima smisel mp3je uploadati se vsaj 10 let. Zadnjih 5-10 let pa avtomobili verjetno ze imajo vsi bluetooth, usb prikljucke ipd.

Moj bere flac (z naslovnico) (2016 avto).

muzika:
https://redacted.ch
https://opentrackers.org/orpheus/
https://kraytracker.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Zvezdica27 ::

helou.

Youtube preko indije, za 1,5 na mesec? Kako? Please explain.

zz

hdx ::

VPN

twom ::

facepalm je izjavil:

Temu se reče hrup v ozadju, ne pa poslušanje glasbe. Glasba se posluša tako, da se vsedeš, da se na glasbo skoncentriraš. Vse ostalo je hrup v ozadju...

Gagatronix ::

Aha, ker samo tak nacin steje za "poslusanje glasbe". Daj odbudaliraj na med.over.net s takimi nebulozami.

UganiKdo ::

kow je izjavil:

Ja, avtoradio je zelo dober argument za ohranitev MP3 formata. Domnevam, da ne podpirajo ostalih formatov. Ce je zivljenska doba recimo 20 let, pol ima smisel mp3je uploadati se vsaj 10 let. Zadnjih 5-10 let pa avtomobili verjetno ze imajo vsi bluetooth, usb prikljucke ipd.

Flac v avtu ali celo preko BT je priblizno tako neumno kot 4k video na full hd telviziji. Zakaj? Zato da ne bo nebo nekdo kurcil ker mora 3 naslove prebrat, da izbere zeljeno kvaliteto?

A audio knjige moramo tudi na FLAC ruknit? Tolk da zaslisis vse tresljaje v glasu bralca?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

twom je izjavil:

facepalm je izjavil:

Temu se reče hrup v ozadju, ne pa poslušanje glasbe. Glasba se posluša tako, da se vsedeš, da se na glasbo skoncentriraš. Vse ostalo je hrup v ozadju...

A dihanje je tudi dihanje samo, če se osredotočiš nanj? :D

twom je izjavil:

facepalm je izjavil:

Predvsem pa je to zgolj tvoje mnenje.

Ozric ::

OldSkul je izjavil:

Soulseek - to je program, ni stran.

Jep, SoulseekQT. P2P klient, oldskul zadeva ;) ,ki laufa že leta in leta.

eTheBlack ::

Zanimivo kako na vsakih nekaj dni je debata o nečem drugemu. En dan podnapisi, drug dan glasba LuL

twom je izjavil:

facepalm je izjavil:

Se delno strinjam. Ampak samo music junkie bo razumel zakaj 120GB mp3jev sploh ni veliko in da ni point v tem koliko ur različne glasbe je to.

eTheBlack je izjavil:

Zanimivo kako na vsakih nekaj dni je debata o nečem drugemu. En dan podnapisi, drug dan glasba LuL

Ne bos verjel, temu se rece debata. :))

Machete je izjavil:

twom je izjavil:

facepalm je izjavil:

Se delno strinjam. Ampak samo music junkie bo razumel zakaj 120GB mp3jev sploh ni veliko in da ni point v tem koliko ur različne glasbe je to.

Meni se zdi 120gb ogromno za zbirko najboljsih komadov. Si sploh ne predstavljam kdaj bi si sploh nasel cas za filtrirat toliko pesmi. Ce to niso ravno neki techno seti po 1h+, lahko vsebuje ta zbirka cca 12k pesmi.
Si ne predstavljam koliko je bilo vlozenega casa za "nabavit" celotno zbirko, jo poslusat ter filtrirat 120gb najboljsih. Pa sem kar music "navdusenec" pa je moja celotna offline zbirka obstala na nekje 150gb. Ta se je nabrala v obdobju 20ih let. Zadnja leta pa se zelo pocasi posodablja. Mogoce album ali 2 na leto.
Za s seboj pa uporabljam streaming program.

mat xxl ::

A je res , da bo partis zaštartal šele nekje v Septembru, če ne še kasneje ?

111111111111 ::

če sploh. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

mat xxl je izjavil:

A je res , da bo partis zaštartal šele nekje v Septembru, če ne še kasneje ?

Če je to res, pa se v temu času ne bo pojavila konkurenca, potem res ne vem :D

stevemcq_ ::

Je kar malce nevsakdanje, da se ni še pojavila konkurenca in prevzela večino uporabnikova portala, saj v Sloveniji uporablja torrente sigurno tretjina prebivalca. Timing je pravi, ampak vidimo da mojblink to nikoli ne bo.

Koliko časa dejansko vzame, da se postavi stran takšnega obsega, če zadaj stojijo več kot sposobni posamezniki? Kolikšen mesečni strošek predstavlja vodenje takšne strani oz. tudi koliko časa vzame, da se vzdruje takšna spletna stran?

donvito ::

.©ugorazd™: To je pa vprašanje za glavo Partisa - Oficirja! Ne dajejo informaciji, zadnja je da gre na bolje in to je vse, žal. Apr 30, 2021 at 7:50am
ombola: pozdravljeni.... kako kaže s partis.si, kateri je ta prihodnji teden ? Apr 30, 2021 at 3:14am

UganiKdo je izjavil:

kow je izjavil:

Flac v avtu ali celo preko BT je priblizno tako neumno kot 4k video na full hd telviziji. Zakaj? Zato da ne bo nebo nekdo kurcil ker mora 3 naslove prebrat, da izbere zeljeno kvaliteto?

A audio knjige moramo tudi na FLAC ruknit? Tolk da zaslisis vse tresljaje v glasu bralca?

Audio knjige das lahko v vorbis ali opus, ker bo enako kvaliten zvok pri bistvenu nizjem bitrateu. Moja poanta je, da je danes ze vsaka naprava digitalni racunalnik, ki ti bo predvajala novejse formate. Iz mp3 ne mores it nazaj na boljsi zvok, iz flac pa gres z nekaj kliki v karkoli.

Morda bi bilo smiselno zahtevati flac + cue + mp3/vorbis/opus znotraj istega torrenta. Anyway, sem ze v startu napisal, da moje zelje niso realne.
Naceloma bi te zadeve morali podebatirati admini/uploaderji, domnevam da je to nekaj 10 ljudi v sloveniji. Forum je za torrent tracker koristna zadeva.

Mimogrede, vcasih poslusam kaj na YT, in ce me zanima samo audio, potegnem 70kbs opus in je popolnoma zadovoljiva kvaliteta, da razumes govor.

Zgodovina sprememb…

Nesta ::

Fartis is done. Upam da se Mojblink še malo izpopolni da bo postal soliden nadomestek fartisa

endelin ::

A je kdo sploh uporabljal chat in forum na partisu?

Matevz96 ::

stevemcq_ je izjavil:

Je kar malce nevsakdanje, da se ni še pojavila konkurenca in prevzela večino uporabnikova portala, saj v Sloveniji uporablja torrente sigurno tretjina prebivalca. Timing je pravi, ampak vidimo da mojblink to nikoli ne bo.

Koliko časa dejansko vzame, da se postavi stran takšnega obsega, če zadaj stojijo več kot sposobni posamezniki? Kolikšen mesečni strošek predstavlja vodenje takšne strani oz. tudi koliko časa vzame, da se vzdruje takšna spletna stran?

Postavitev portala je lahko narejena za vikend (Hojnik je v tej temi pokazal v urah) problem je baza uporabnikov in nalagalcev da to pridobiš traja. Če bi bili na partisu pametni bi postavili nek osnoven portal že naslednji dan in laufali tistega medtem ko iščejo stare trde diske z backupi.
#hooldthedoor

Nesta je izjavil:

Fartis is done. Upam da se Mojblink še malo izpopolni da bo postal soliden nadomestek fartisa

Mojblink je tak, kot da bi ga posrala krava, ki je pred tem pozrla knjigo o PHP-ju.

mancini ::

Ce bi postavili po enem mesecu Partis nazaj, samo z uporabniskimi racuni, bi danes ze imel vecjo bazo torrentov od Blinka.
Tako da mi ni jasno kaj se je tam zgodilo in kaj mislijo. Prav tako pa mi ni jasno da Blink ne zmore razsiritve

Verjetno so uploaderji lojalni partisu? Je pa cudno, da niso zacasno postavili neke primitivne strani, ja.

NejcSSD ::

Občasno odpirajo registracije vidim na mojblinku. Enkrat je samo s povabilom, zdaj je spet tudi brez možno.
Mislim pa da je okoli 1000 novih zdaj v parih dneh, če sem pravilno števec spremljal

Registriranih je 19,914 uporabnikov od največ možnih 70000
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

celje ::

vseeno. blink (zal) ni niti bleda senca (bivsega) partisa. ta pa se je vec kot ocitno poslovil. samo se priznajo naj, da bo mir in konec ugibanj.

Me zanima, kaj se bo zgodilo, če bodo na koncu rekli - ej ne bo šlo, partisa je konec. Me zanima, kako bo folk reagiral - sploh tisti, ki so doniral keš v tem času :P

Skyman ::

Naj bi bilo nekaj ze v pravo smer kaj vec pa ne vem..tudi moj vir ne ve

roko11111 ::

Gagatronix je izjavil:

Nesta je izjavil:

Mojblink je tak, kot da bi ga posrala krava, ki je pred tem pozrla knjigo o PHP-ju.

+1000. Ko da bi ga kak rahlo pijan 12 letnik designal. Mene naprimer najbolj moti k ni skor nič od muske gor. Partis je (bil) glede tega carski in mel ogromno stvari.

c3p0 ::

"Carski" (debatable) pa je bil zaradi uploaderjev, ne zaradi vodstva. Ti so le imeli srečo, da so bili prvi in so dobili razne idealiste, ki so v zameno za nič pridno uploadali. Donacije in denar od oglasov pa zadržali zase. Perfect economy... for some.

oemdzi ::

c3p0 je izjavil:

"Carski" (debatable) pa je bil zaradi uploaderjev, ne zaradi vodstva. Ti so le imeli srečo, da so bili prvi in so dobili razne idealiste, ki so v zameno za nič pridno uploadali. Donacije in denar od oglasov pa zadržali zase. Perfect economy... for some.

Točno to! Eni(uploaderji) so svoj delež prispevali zastonj, kar je razumljivo, "vodstvo" pa je želelo še malce služiti in ne samo poskrbeti za sprotne stroške obratovanja portala.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Ce uploaderji menijo, da jih "vodstvo" goljufa, bodo pac morali iti na svoje... Tehnicno to ni noben resen problem - postaviti tracker in webpage.

Zgodovina sprememb…

Wega2 ::

Ampak a jaz to malo mešam, al sta Mojblink in Partis bila najprej ena platforma, potem so se pa nekaj skregali in šli narazen, poskušali sabo vzet čimveč uporabnikov in neke take fore? Davno je bilo to, uh res davno, zato je vse skupaj malo megleno v spominu.

bluefish ::

Ja, davno.
Folk je vmes že pozabil, da se je tik pred razkolom tudi na veliko zbiral nek denar - kao: "Smo na tesnem s financami, donirajte ali pa ugasnemo vse skupaj."

Ah, zlate ribice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

KTr1sk ::

@Wega: enak spomin imam tudi jaz, da je bila ena platforma in so se potem razšli in je nastal mojblink, ki ga nisem nikoli zares uporabaljal, meni bi že dosti pomenilo če bi sam izgled spremenili, pa tudi ne vem zakaj mi gre lažje upload gor na partisu kot na mojblinku.
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

Mato989 ::

Wega2 je izjavil:

Ampak a jaz to malo mešam, al sta Mojblink in Partis bila najprej ena platforma, potem so se pa nekaj skregali in šli narazen, poskušali sabo vzet čimveč uporabnikov in neke take fore? Davno je bilo to, uh res davno, zato je vse skupaj malo megleno v spominu.

Ne samo to, eni še večji navdušenci z ITjem in upload sfero takrat se spomnimo še legendarnega Golden Tomba ki so ga pompozno zaprli =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
56 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Slovenski torrent tracker

Oddelek: Omrežja in internet
2633973 (26658) Mavrik

Kaj se je zgodilo z Mojblink-om ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
456270311 (119514) metalcamp1
»

Torrentz.eu umolknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6019984 (14059) BorutK-73

Več podobnih tem