» »

Slo-tech, Mlacom in pravila

Slo-tech, Mlacom in pravila

ADF ::

Ko sem vceraj zvecer (cetrtek) naletel na temo z naslovom "NE KUPUJTE PRI MLACOMU", sem z zanimanjem prebral ves post, saj sem bil že kar nekaj casa nazaj tudi sam udeležen "nesporazuma" s tem podjetjem, poleg tega pa je razprava obsegala dosti koristnih oz. zanimivih informacij, pa še dobršno mero humorja ("tipu v beli halji" oskarja za stransko vlogo).

Vsem tistim, ki si je niste uspeli ogledati ali v njej sodelovati naj omenim, da se je pojavilo nemalo število kritik zgoraj omenjenega podjetja, saj je dialog zajemal mnenja posameznikov, ki so sodelovali pri reševanju konfliktov nastalih zaradi okvarjenih komponent, garancij ipd.

Kasneje je bila tema na željo avtorja izbrisana s pojasnilom, da je bil post "neutemeljen", avtor pa se je "malce prenaglil", ker je bil "nervozen".

Zadnje case je veliko govora o pravilih na Slo-techu, pa bi še sam pomešal to vročo kašo. Pred kratkim je nekdo predlagal, da dobi avtor naslova v forumu možnost izbrisati odgovore, ki mu niso pogodu. Na srečo ta predlog ni požel uspeha, saj bi potem forum devalviral v "multi home page", pravila pa bi lahko posameznikom delili v razlicnih "paketih". Moj namen pa ni razpredati o morebitnem konceptu Slo-techa, pač pa zgolj opozoriti na nesmisel upogibanja ali prilagajanja pravil. Če si je avtor omenjene teme privošcil "frontalni" napad na že tako ali tako zrahljan ugled Ljubljanskega podjetja, bi lahko imel tudi kak tehten argument, ali pa bi se vzdržal takojšnjega obsojanja. Poleg njega pa je celotno razpravo ustvarilo vec soavtorjev (od katerih pa so nekateri imeli tehtne argumente) in od vsega zacetka bi lahko pobudnik zaklenil temo, vkolikor bi ga njen razplet postavljal v neugoden položaj. Vsa mnenja so pobrisana, ker je avtor ugotovil, da ga je pač malce polomil. S podeljevanjem tega svojevrstnega privilegija lahko avtor, ki odpre novo temo "cenzurira" poste, ki se ne razvijajo po njegovem okusu tako, da preprosto zaprosi administratorje, da temo umaknejo.

Verjamem, da slab ugled Mlacoma ni posledica avtorjeve nervoze, pač pa njihova neprofesionalnost, o čemer je pričalo tudi število replik, ki pa so zgolj mnenja (oškodovanih?) posameznikov in ne del nekakšne zarote, kot je nekdo omenil.
Dejstvo pa je, da s takšnim delovanjem Slo-techa pada tudi njegov ugled.

V zadnjih dneh se je pojavilo kar nekaj tem, v katerih je bilo omenjeno nevedeno podjetje, vendar sem odprl novo temo saj mi ta dopušča vpliv na razvoj dogodkov, vkolikor se replike ne bodo vrstile po mojem okusu. Mislim da veste, kaj bi rad povedal. Če pa se kdo utegne sklicevati na 10. člen, pa v svoj bran izpostavljam "podobno temo", ki pa ste jo na željo avtorja izbrisali.

Vanich ::

Me prou zanima, če imaš ti tud kje mejo, kjer rataš malo "prenagljen" in uvidiš, da tvoja mnenja niso bila "upravičena".
Al si pa klen in stanoviten mož principov in morale ?
Recimo, za kakšno komponento po pošteni ceni - brat - bratu ?
Sicer tukaj nočem napadati tebe, (ravno nasprotno - prou fajn se mi zdi, da tisti šupak ne bo dosegu svojega namena) ampak tistega šupka ki je zbrisou svoj lastni topic, poj se pa še budalo dela, kot da ne vemo kok je ura......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Primoz ::

Torej... po domače... Avtor te teme nas je milo prosil, naj jo zbrišemo... in smo jo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Primoz ::

Pa še nekaj... v primeru, da se bo po tem pojavila velika želja.... lahko tisto pljuvanje čez MlacoM odbrišemo. V tem ne vidim nobenega problema... vendar mi povejte kakšen tehten razlog, da bi odbil prošnjo avtorja te teme (ki je iz neznanega razloga ugotovil, da je njegova pritožba neutemeljena).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Justy ::

Popolnoma se strinjam z ADF-jem.
Naj rajsi potem nebrzdani in prenagljeni uporabnik drugic najprej se znese kar doma na lepo poblejene stene in jih cele recimo popise (pospreja), uglavnem kar mu je volja.... ko pa bo ugotovil da je prenagljen pa naj mamo prosi da jih lepo pobeli, ker hoces noces veter je zapihal v drugo stran in sem se premislu.

Primoz!
Ker si ti glavni zadolzen da vse laufa kot je treba, se zavedaj nekaj dejstev:
- vec opcij kot jih imamo uporabniki s katerimi vlivamo na celoten forum ali neko temo al kaj vem, slabse bo vse skupaj.... poglej samo poslance recimo za primer, ki se nikdar ne morajo zediniti glede dobrih zadev, ker vedno eni ugotoviji da bodo z tem prikrajsani za nekaj (itaq vemo da se oni brezpotrebe kregajo)

- ce ze delas opcije ki jih lahko mi uporabniki spremijamo in si tako ustvarjamo svoj izgled ali funkcionalnost foruma, morajo te opcije dolocati vsakega posameznika posebaj, NIKAKOR ne sme nekdo korigirati tudi svoje teme ne ko je ze enkrat v njej stekla debata, bognedaj da brise poste drugih uporabnikov (kot je zgoraj omenil ADF) ki so se udelezili nejgove teme. Ta bi bila sploh lovska da le kaj.

- ce je nekdo neko temo opdrl nima da nima da jo se kdaj pobrise ali celo zaklene, to naj delajo samo admini ali moderatorji. Saj vidis da je moderatorjev za kar nekaj in vsak ima svoj okus in kriterij, tako da ze tu vcasih prihaja do nesoglasij.

- zato cim manj opcij, kaj lahko spreminjamo, ce pa ze, pa kar kdo spremeni naj samo zase, NE ZA DRUGE

- rajsi se ukvarjaj na funkcionalnosti foruma in hitrosti, da bo uzitek udejstvovanja cim vecji.

- nikar se ne daj (niti drugi admini in moderatorji) provocirati drhali, ki ne pozna drugega kot nekulturnega obnasanja (daj to pa daj to, pa zakaj ni to pa to...)

- drzite se svojih ciljev in NIKAR ne odstopajte od njih. Se enkrat, ne se dat provocirat

- s tem odgovarjam tudi na vprasanje o (m,n, in o)... ko je tema narejena ni vec brisanja, ni vec zaklepanja, lahko samo se popravis svoje sporocilo....zaklepanje, brisanje in spremenjanje pa samo od adminov(moderatorjev).... samo ne tem v katerih ze sodeluje nekaj drugih, ki so podali dobra in tehtna mnenja.

- tisti checkbox (saj ves kaj mislim) je sigurno dosti bolj zanimiv kot marsikatera nebodigatreba zadeva.

- delajte po vasi lastni presoji, seveda je prav da vprasate nas navadne uporabnike o zadevah in se stvari tako izboljsujejo, samo neke meje morajo bit, ne pa da bomo nazadnje mi lahko napol programiral po Slo-Tech -u

- Primoz in vsa klapa Slo-Tech -a, ce koga kdaj srecam, dam prec za pjaco. Slava Vam.

Lp

kuglvinkl ::

Z vsem srcem se pridržujem zgornjemu mnenju.

Kot vidite, stvar ni tako nedolžna. Namreč, ta pravila določajo okvire kominikacije na forumu MNOGO BOLJ, kot pa pravila o lepem, kulturnem obnašanju. Če svoj post lahko zbrišem, se mi naravost fučka, če v njej lomastim kot slon s porcelanom. Npr. poslanci v DZ se jako bunijo, ker so jim omejili čas in število razprav in replik, OK sicer iz malce drugačnih razlogov pa vendar je analogoja možna.

Jemljem nazaj post, ko sem govor o št. n,m,o. Do tega forumaši ne smejo imeti dostopa, ker imamo zato moderatorje, kajne (zaščita pred smetenjem npr.)?

Primož, ti meni raje povej, zakaj bi dal nekomu pravico, da briše svoje poste in topice?
Če ugotovi, da je usekal mimo, naj to obrazloži v naslednjem postu. Ljudi, ki hočejo, da pozabimo, kakšna teleta so, tu zagotovo nimajo mesta.
Your focus determines your reallity

Primoz ::

Pravico brisat / zaklepat / popravljat lastne izdelke imate že od samega začetka. Sedaj je debata... ali bi to ukinili in ne... ali bi to uvedli.
There can be no real freedom without the freedom to fail.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda govora? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
755376 (1880) undefined

Več podobnih tem