» »

Nov članek: Nintendo Wii

1
2
»

OwcA ::

Pri 4) bi bil lahko bil "Tako" tudi nekakšen medklic, češ: "Tako! Kot sem obljubil..."
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Fizikalko ::

Ja, saj. Ampak potem smo spet pri semantiki in tvorbi besedila, te se pa raje ne bi dotikal...

SmeskoSnezak ::

Mal se bo treba še it gulit to slovnico. Saj mamo kmalu proklet izpit... nič ne bo s počitnic. :D

za začetek bo ta članek čist ql it popravlat. :D
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

Owca, še enkrat sem prebral tekst. Glede na to, kaj sledi v povedi naprej, je bilo očitno res mišljeno kot medkli. Prav je torej:

"Tako.(ali pa klicaj, čeprav IMHO pika) Kot sem obljubil...". Torej JE napaka. He he. :D

SmeskoSnezak ::

Kak se vzame. V bistvu je več oblik. Tist je ena izmed njih. Tak da ni napake. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

MeGreat ::

Tale wii sports, zanima me glede kontrolerja, npr pri boksu, ali ima samo 3,4 udarce in če dvigneš roke, gre v ta udarec drugače v ta, ali gre tako da če maš imaš lahko neomejeno položajev?

Tr0n ::

Jup, lahko izvajas visoke in nizke udarce ter zamah iz strani in od spodaj.

lordgreg ::

ne morem verjeti,

vedno se radi potrduimo pri člankih, jih pišemo, na koncu tudi zlektoriramo ampak, hej kolega,.. nekaj si pa pozabil:

1. da sloreactor ni slo-tech (kar si bo bralec mislil pod to, je njegov problem)
2. kot avtor strani sem opazil, da osebki raje prebirajo zanimive aka. članke, z malce "vijugami", kot pa skrajno književno natančne, brez nekega komičnega dela- aka. suhoparne opise. ne, hvala! tukaj gre za odločitev posameznika oz. avtorja članka,
3. članek ni ukraden, ne bojte se, tudi ni kopiran iz večih strani, ter preveden. sem pa opazil, da blatijo slovnico tudi takšni, katerih lastne izjave niso ravno najlepše slovenske cvetke. če kdo nudi zastonj lektoriranje, naj se javi...

4. ..žal si pa nisem mislil, da je stran tipa slo-tech padla na tak nivo, da se v komentarjih, še posebej bivši vrhnji del le-tega, pobija zaradi slovničnih napak, medtem ko je na drugi strani ekipa sloreactorja cela vesela, da smo sloveniji končno ponudili nov, upajmo da zanimiv, članek.

priporočam zaklep ali karkoli iz moderatorskega loga.

lp

Markoff ::

Nekaj tako bolanega, dekonstruktivnega in slaboumnega pa že dolgo nisem prebral. Govorim o komentarjih na članek, jasno.

Kljub temu, da sem tudi sam občutljiv na pravilno izražanje v kateremkoli jeziku, mi slo-tech članki v prvi vrsti pomenijo seznanjanje z novostmi, ki so pogosto razdrobljene po več različnih računalniških spletnih straneh, (bivši) konstruktivni komentarji in pa hobi. Po tem, kar se dogaja s to stranjo zadnje mesece, bi lahko slo-tech poimenovali kar "sla-tech", klub ljubiteljev sadomazohističnega masturbiranja s slovenskim jezikom. Kritik je lahko vsak in ponavadi tudi je, običajno tisti, ki sam ni sposoben česa konstruktivnega. Pravijo, da igralci, ki v Hollywoodu ne uspejo, postanejo kritiki. Le zakaj?

Članek me sicer ni prepričal v nakup (še vedno me bolj mika v smeri PS2/PS3 ali XBOX), vendar je povsem dostojen kot opis osnovnega delovanja. Če si je "izposodil" nekaj fotografij z drugih spletnih strani, mu to pač ne zamerimo, saj sam verjetno ne bi mogel posneti boljših. Res pa bi v tem primeru moral navesti vir. Slovnica ni bogve kaj, a če je na nivoju 7. razreda osnovne šole, potem je na S-T malo fakultetno izobraženih. Drugo pa je spoštovanje do avtorstva - sam nisem nikoli pisal člankov na S-T, a jih tudi nisem trgal, četudi so se mi zdeli nebulozni ali primitivni. Eno je kritika s spoštovanjem do avtorjevega vložka, drugo pa trganje članka na kose kot trop podivjanih pitbulov. In pri takem odnosu se ne čudim, da je Sergio BIVŠI vodja S-T, saj predvsem poizkuša kamuflirati destruktivizem v platinast celofan. Morda je nekoč res bil prispevajoč člen, a danes, na tak način, ...

Ne bi se čudil, če bi se tudi S-T prav kmalu utopil v povprečju - žal se je vodstvo strani odločilo, da ima raje širšo publiko (in s tem več sponzorskega denarja), kot pa manjšo, a bolj motivirano, kakovostnejšo in predvsem - strpno.

Zdaj pa - fire away čez moj komentar, slavisti!
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Sergio ::

Markoff :)

Če je potrebno, da si spremenim nickname, da povem, kaj ISKRENO menim o tem članku, povej. Ker jaz že dolgo nisem več povezan s Slo-Techom, tako da mojih prispevkov v nobeni luči ne gre povezovati s spletno stranjo sámo.

In točno to sem naredil -- povedal svoje iskreno mnenje. Ne vem pa, kje si ti videl platinast celofan. Jaz sem povedal točno to, kar sem o tem članku mislil. Platinasta celofanija meni bolj deluje to, da se ljudje "zadovoljimo z nečim kar načeloma ni okej, ampak kul, tip se je potrudil". Podpiranje polovičarstva vodi le še v večje polovičarstvo.

Zakaj za vraga potem jaz, če vi lahko, ne smem povedati svojega iskrenega mnenja?

Bi pa tudi cenil, če bi me počasi nehali povezovati z vodstvom in uredništvom te strani, saj te povezave že dolgo časa več ni.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Izi ::

Lordgreg, ne sekiraj se preveč. Tukaj gre samo za tipično Slovensko fovšijo, češ kaj pa neki mali Sloreactor sedaj reklamira svoje članke preko Slo-Tech.
Razlog za zavist, morda celo skrb je, da smo na Slo-Tech v celem letu lahko prebrali komaj ducat novih člankov.
Članki so sicer narejeni odlično in še zdaleč niso suhoparni. Medvedek Nosek in njegov internet je prav prisrčen.
Ampak en članek na mesec je za tako veliko stran kot je Slo-Tech, precej zaskrbljujoča zadeva in obstaja verjetnost, da se bodo obiskovalci začeli seliti na strani kjer je za prebrati kaj aktualnega, ker aktualnost je tisto, kar najbolj manjka Slo-Techu. Članek o Wii je pa verjetno prvi v Sloveniji, ki je napisan iz lastnih izkušenj in tako vreden mnogo več, kot če bi ga sestavil sam g. Toporišič, ki v roki še ni držal Wii-ja.

Novice na Slo-Tech so pa resnično, kot pravi Lordgreg, preveč suhoparne in ljudi odvračajo od branja. Čeprav naj bi imela novica samo par stavkov se kljub temu skoraj mora uporabiti nekaj humornosti, da se lažje prebere in konzumira tiste suhoparne številke, ki so ponavadi bistvo novice.

Še vedno trdim, da je članek o Wii mnogo prijetneje prebrati kot pa povprečno novico tukaj na Slo-Tech, čeprav mu manjka več kot 20 vejic.

Edit:
Sergio, ne jemlji vsega preveč osebno, kritike so namenjene celotnemu vodstvu Slo-Tech.
Ko si ravno omenil polovičarstvo, moram reči, da imam mnogo raje polovičarstvo, kot pa ničesar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

PARTyZAN ::

Fizikalko ::

>>Ko si ravno omenil polovičarstvo, moram reči, da imam mnogo raje polovičarstvo, kot pa ničesar.

No, vidiš, jaz pa ne.

Sergio ::

Izi: Kritike so namenjene celotnemu vodstvu Slo-Tech, si rekel. Ne vem, koliko krat moram še ponoviti: Z vodstvom in uredništvom Slo-Tech nimam nič. Pogovarjate se z mano osebno, in ne z vodstvom Slo-Tech. Jaz v nobeni varjanti ne odražam volje vodstva Slo-Tech.

Ravno to hočem povdariti. Kar jaz rečem, rečem jaz, in ne vodstvo Slo-Tech. To moramo ločiti, preden se lahko pogovarjamo naprej.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Izi ::

- ...imam mnogo raje polovičarstvo, kot pa ničesar.
- No, vidiš, jaz pa ne.

Fizikalko, ali si že slišal za rek: "Kdor z malim zadovoljen ni, večjega vreden ni" ? >:D


Sedaj pa naj še kdo, ki ima konzolo malo pokomentira. Danes bi moralo že več kot 100 Slovencev imeti to konzolo.
Če še nimaš HD televizorja, je verjetno Wii daleč najboljša izbira (med konzolami) za božično darilo otrokom ?

Piston ::

članek je tok boring, da sem sredi njega zaspal skor, mislim kot da bi ga pisal en otrok, ki je dobil nov avtomobilček za božič. no vsaj potrudil se je :)
Kawaaabangaaa

Tr0n ::

A bi lahko prosim nehali?

Clanek je ok in tisti, ki ga Wii konzola zanima, bo izvedel marsikaj informativnega.

valenti ::

mene pa zanima koliko zaostanka ima pač odkar ti premakneš roko z wiimotom dokler se na ekranu tudi premakne use skupi

Fizikalko ::

>>Fizikalko, ali si že slišal za rek: "Kdor z malim zadovoljen ni, večjega vreden ni" ?

Že. Zdi se mi trapast, tako kot večina pregovorov. Jaz pravim: "Kdor z malim ni zadovoljen, je ambiciozen."

Matako ::

Mimogrede, samo manjša nepravilnost, za katero pa ni kriv avtor članka. Wii Sensor Bar v resnici sam po sebi sploh ni senzor (torej nič ne "spremlja", kot piše v članku), ampak samo par IR LED, ki nudijo Wii Remote dve referenčni točki za sledenje kurzorja (izgleda, da ima enostavno kamero) - to se uporablja samo za sledenje, ko uporabnik grozteče meri v zaslon - za ostalo uporablja akcelometre in "sensor" bar ni v igri.

Se pravi... se da enostavno naredii takle "sensor" bar tudi v brezžični izvedbi! ;)

Kot IR referenčni točki menda celo čisto v redu delujeta dve sveči!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Tr0n ::

valenti: Zaostanka ni skoraj nic. V Zeldi se aimanje z WiiMotom (torej premikanje krizca) mogoce malo zamika, drugace pa so kontrole takojsne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Markoff ::

Sergio, nisem napadel tebe direktno, temveč tvoj odnos do konkretnega članka. Si se pač zelo izpostavil v debatnem krožku z izijem, katerega mnenje mi običajno ni prav nič blizu, tokrat pač je. Prav je, da se članek kritizira, vendar dajmo vzeti v luč objektivno dejstvo, da je število člankov/prispevkov padlo pod nivo resne spletne združbe. Posledično je morda tudi kakovost (vsebinska in/ali slovnična) padla. V tej luči je žal treba spodbujati tudi število prispevkov, preden želimo filtrirati slabše od boljših. Torej - brez kvantitete je težko zagotoviti kvaliteto; nihče namreč ne bere strani brez novic. Male oglase še, forume morda tudi, vendar večino časa porabim za novičarski del in glede na to, da so novice prva stran S-T in zato njegovo ogledalo, bo potrebno nekaj storiti, da pride S-T nazaj na nivo, kjer je že bil. Ne moremo pa začeti tako, da potencialno nove avtorje odvračamo z dekonsturktivno kritiko. Kudos avtorjem, ki pisarijo redno in pri tem vztrajajo, a tudi nekaj svežine v vsebini in slogu se prileže.

lordgreg, nekaj več truda pri slovnici, pa bo članek povsem vreden standardov S-Tja. Nekdanjh in tudi današnjih. 8-)
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Makaron_hater ::

Ko sem prebiral članek, mi je postalo slabo, dobil sem artritis, platfus in epileptični napad.
Avtor članka definitivno ne zna slovensko, ali pa je le otroče ki skuša dajati vtis odraslega, s humorjem prežetega hibridnega novinarja Slovenskih novic in Jokerja.

Moja ocena članka: 2/100

Ziga Dolhar ::

> 2. kot avtor strani sem opazil, da osebki raje prebirajo zanimive aka. članke, z malce "vijugami", kot pa skrajno književno natančne, brez nekega komičnega dela- aka. suhoparne opise.

Logical Fallacy

Kdo postavi identiteto med "književno natančnostjo" in "suhoparnostjo", ta prav veliko besedila v življenju ni prebral. (Začne lahko z Jokerjem.)
https://dolhar.si/

trnvpeti ::

vprasanja glede wii:
- je mozno priklopit kaksno tipkovnico gor? pa kolk stane
- kako je z internetom na wiiju, opera to sem prebral, kaksna je resolucija, kako deluje recimo, kaksne so izkusnje
- koliko stane recimo ena igra za wii, jih je kaj ze za dobiti
- ali lahjko predvajam muziko, mp3
- je mozno predvajanje divx

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

roli ::

@trnvpeti:
- je mozno priklopit kaksno tipkovnico gor? pa kolk stane

NE! To bi bilo idiotsko,ker rabiš motion sensing,ki ga tipkovnica nima.

- kako je z internetom na wiiju, opera to sem prebral, kaksna je resolucija, kako deluje recimo, kaksne so izkusnje

Deluje zelo dobro.Ima podporo za flash,javo.Včasih deluje youtube celo gor.Glede resolucije pa: Je doolj solidna za normalno branje texta.Vendar,če kupiš RGB kabel potem je stvar veliko lepša.

- koliko stane recimo ena igra za wii, jih je kaj ze za dobiti

Podobno kot za kak PC.Stvar za enkrat v SLO prodaja Big Bang,3D svet,prav tako jih bo prodajal Muller.Trenutno ima BB le Zeldo,CoD3,Tony Hawks...3D Svet pa prodaja tudi NFS Carbon,Red Steel in še par stvari.Igre koštajo okoli 13 jurjev.To je seveda odvisno od naslova.

- ali lahjko predvajam muziko, mp3

Zaenkrat NE.

- je mozno predvajanje divx

NE!

Lahko pa si ogleduješ slike iz SD spominskih kartic.
http://www.r00li.com

@LOL ::

Lahko pa si ogleduješ slike iz SD spominskih kartic.

Hehe, res hud feature (not):))
Sicer pa dobro napisano rolihandrej, vendar..
Ne bi bilo nemara bolj pratkično brskanje iz naslonjača če bi bilo možen priklop tipkovnice? Da ne omenimo če bo možen kak linux dat gor. Nekak se mi brskanje brez tipkovnice ne zdi ravno ergonomično. Torej je ta feature odveč...
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

roli ::

Seveda bi bilo.Ampak njprej naj dajo linux gor, potem pa bomo razmišljali o tipkovnicah.Morda bi se pa dalo.Stvar ima namreč dve USB reži.

Sicer pa tudi brskanje z zaslonsko tipkovnico ni zanič.
http://www.r00li.com

Tr0n ::

MP3je lahko predvajas v Photo kanalu. Wii namrec out-of-the-box podpira JPEG, MP3 in .MOV (QuickTime) filmcke.

Ce hoces media center, pa se bo tole dalo ze zelo kmalu preko Wii Opera browserja (glej tukaj).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

roli ::

Kaj8-O ??
Tega pa nisem vedel.
http://www.r00li.com

Tr0n ::

Vcasih je fajn kaksno dokumentacijo prebrat. ;)

gzibret ::

> ..., a hočeš, da tu debatirava o slovnici ali private? Nečem ravno smetit teme

Kar dajte, ker je tema itak že do skrajnosti zasmetena. Jaz ne bom brisal, naj bo to darilo za božič ;)

Sicer pa star čebelji pregovor pravi, kakšna novica (oz. link do novice oz. novica, na katero kaže link v novici :D ), takšni komentarji. IMO nek osnovni nivo poznavanja slovnice mora bit, pa zanimivost gor ali dol.
Vse je za neki dobr!

CaqKa ::

>>> 1. da sloreactor ni slo-tech (kar si bo bralec mislil pod to, je njegov problem)

kot urednik praviš da je članek dovolj dober za sloreactor, ne pa za slotech, pa vseeno podaš novico na slotech?
nevem.. slovnična pravilnost in nesuhoparnost članka gre kar lepo skupaj, kot že omenjeno poglej Joker.
Kar se pa tiče tega da nekateri tukaj, ki se sklicujejo na slabo slovnico pišejo po domače.. pa morš podobno kot ločit da je sergio napisal svoje osebno mnenje, ločit da se gre tukaj za pisanje individualnežev za forum in ne za pisanje članka, ki bo javno objavljen in potrjen.

potem pa si še poglej besano in wordov spelčeker, da se ti ne zgodijo take finte kot je 'zradi'.

T-h-o-r ::

Kje v Slo pa se da kupiti xbox 360?

mauzer ::

Pravkar sem malce igral tenis na tej novi mašinci. Zadeva je IMHO fenomenalna 8-O
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skoraj nage babe

Oddelek: Loža
189683 (6358) gendale
»

Intervju s summ0ne-om

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
253344 (2360) klemen22
»

Prvi koraki po Windows Visti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14913226 (8273) 64202
»

FileZillo u tray!!

Oddelek: Programska oprema
91674 (1576) andper
»

Težave pri menjavi hladilnika na Northbridgu

Oddelek: Pomoč in nasveti
81050 (907) Wolverine

Več podobnih tem