Forum » Omrežja in internet » Povezava računalnikov preko adsl
Povezava računalnikov preko adsl
misso ::
Mam par vprašanje
Prvo.
Ali je sploh možno povezati dve omrežni, ki sta na različnih lokacijah preko adsl povezave tako da bi se ideli med sabo.
Na eni strani imam 2 računalnika povezavi z ruterjem na drugi strani pa imam trenutno samo en računalnik preko ruterja. Na vseh računalnikih imam windows Xp nameščene.
Drugo.
Če pod prvo nebi bilo mogoče ali se bi dalo saj kako narediti da bi imel pod skupno rabo dartoteko. Mogla bi pa biti zaščitena z geslom.
lp misso
Prvo.
Ali je sploh možno povezati dve omrežni, ki sta na različnih lokacijah preko adsl povezave tako da bi se ideli med sabo.
Na eni strani imam 2 računalnika povezavi z ruterjem na drugi strani pa imam trenutno samo en računalnik preko ruterja. Na vseh računalnikih imam windows Xp nameščene.
Drugo.
Če pod prvo nebi bilo mogoče ali se bi dalo saj kako narediti da bi imel pod skupno rabo dartoteko. Mogla bi pa biti zaščitena z geslom.
lp misso
Yacksy ::
Stvar, ki jo potrebuješ je VPN. Načeloma potrebuješ 2 usmerjevalnika, ki to podpirata.
Če te zanima kaj več, mi pošllji PM.
Če te zanima kaj več, mi pošllji PM.
Shit happens
misso ::
Fina stvarca je tala programček, to sem hotel.
Zdej mam pa sledeči problem. Ko imam vključen simple file sharing (brez gesel) mi lepo dela skupna raba direktorijev. Samo zdaj bi pa naredil da bi lahko samo preko gesla dostopal do deljenih direktorijev pa neznam to naštimati (sem izklopil SFS).
Koliko sem prebral da moreš na vsaki mašini ustvariti enaki uporabniški račun z geslim, potem pri vsakem narejenem UR zbrisati User. Nato gremo pod direktori ki ga hočeš dati pod skupno uporabo. Tam določiš max št. uporabnikov. Greš v premissions odstraniš everyou potem pa dodaš novega oporabnika.
Tako da nevem kje sem ga usral?
Zdej mam pa sledeči problem. Ko imam vključen simple file sharing (brez gesel) mi lepo dela skupna raba direktorijev. Samo zdaj bi pa naredil da bi lahko samo preko gesla dostopal do deljenih direktorijev pa neznam to naštimati (sem izklopil SFS).
Koliko sem prebral da moreš na vsaki mašini ustvariti enaki uporabniški račun z geslim, potem pri vsakem narejenem UR zbrisati User. Nato gremo pod direktori ki ga hočeš dati pod skupno uporabo. Tam določiš max št. uporabnikov. Greš v premissions odstraniš everyou potem pa dodaš novega oporabnika.
Tako da nevem kje sem ga usral?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hamachiOddelek: Igre | 6277 (3343) | ziga14 |
» | Program za povezavo računalnikovOddelek: Programska oprema | 2118 (1555) | mlakar |
» | Povezava dveh računalnikov preko interneta kot LAN?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3328 (3084) | t3hn0 |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9568 (6504) | bastadu |
» | VPN omrežje med dvema računalnikoma z enim routerjem?Oddelek: Omrežja in internet | 2641 (2441) | vpak |