Forum » Pomoč in nasveti » Barve od HP tiskalnikov
Barve od HP tiskalnikov
DamoskinoS ::
Zanima me če bi bilo kaj narobe če bi uporabil barvo iz HP kartuš (dobil nekje kartuše v katerih je še črnilo). Namen jih imam sprazniti in črnilo uporabiti kot refill za druge kartuše... (drugi proizvajalec...Epson, Canon).
Nekje sem bral da je pomembno da kupiš črnilo po izdelovalcu ( HP, Epson, Canon, itd.)
Ima kdo kakšno informacijo o tem...
Uporabil bi črnilo za Canon kartuše
thx za odgovore
lp
Nekje sem bral da je pomembno da kupiš črnilo po izdelovalcu ( HP, Epson, Canon, itd.)
Ima kdo kakšno informacijo o tem...
Uporabil bi črnilo za Canon kartuše
thx za odgovore
lp
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™
Jackal ::
Ne mešaj med sabo barv za Epson (piezo) in Canon, HP, Lexmark (termo). To je isto kot bi v bencinarja tankal dizel...
Drugače pa sem enkrat iz ene ogromne HP kartuše potegnil črno črnilo in ga uporabil za filanje kartuš za Lexmarka. S tem, da ni bilo nevarnosti, ker je bila glava pri Lexmarku integrirana na kartušo.
Drugače pa sem enkrat iz ene ogromne HP kartuše potegnil črno črnilo in ga uporabil za filanje kartuš za Lexmarka. S tem, da ni bilo nevarnosti, ker je bila glava pri Lexmarku integrirana na kartušo.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
DamoskinoS ::
se pravi da je bistvo samo da ne mešaš črnila iz kartuš ki imajo na sami kartuši montirano tudi šobo tiskanja in unih ko so samo rezerwoarji.
Dobro...pol jest lohka pretankam črnilo, ker mam uno nowejšo warianto...samo rezerwarji...
Zanimal me je samo to da ker je neko črnilo motno, nekatera pa so barvna vendar prozorna brez suspenzije.
thx za odgovor
Dobro...pol jest lohka pretankam črnilo, ker mam uno nowejšo warianto...samo rezerwarji...
Zanimal me je samo to da ker je neko črnilo motno, nekatera pa so barvna vendar prozorna brez suspenzije.
thx za odgovor
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™
Jackal ::
Ni čisto tako. Tudi canonove kartuše so takšne da imajo samo rezervoarček, je pa v njih črnilo za termo glavo. Po tvoji logiki bi lahko potem to črnilo uporabil za epsonove kartuše, ampak ga ne smeš ker gre za črnila z zelo različnimi lastnostmi.
Ni vse tako enostavno pri črnilih. Tista, ki so motna so pigmentna črnila v katerih so veliki delci pigmenta (ca. 200nm) in če ni glava narejena za prav to črnilo, jo lahko super zamašiš. Črnila, ki so pa prozorna so pa verjetno "dye" črnila, ki imajo veliko manjše delce barvila (10-20nm). Da se pa stvar potem fino zakomplicira obstajata pa obe vrsti barvil za termo in za piezo glave. Potem pa pride zraven še Epsonov durabrite, ki pa je spet razred zase.
Lahko poskusiš s to idejo, ki si jo imel, samo da ne bo potem čez par dni na forumu tema "Zamašena glava tiskalnika"
Ni vse tako enostavno pri črnilih. Tista, ki so motna so pigmentna črnila v katerih so veliki delci pigmenta (ca. 200nm) in če ni glava narejena za prav to črnilo, jo lahko super zamašiš. Črnila, ki so pa prozorna so pa verjetno "dye" črnila, ki imajo veliko manjše delce barvila (10-20nm). Da se pa stvar potem fino zakomplicira obstajata pa obe vrsti barvil za termo in za piezo glave. Potem pa pride zraven še Epsonov durabrite, ki pa je spet razred zase.
Lahko poskusiš s to idejo, ki si jo imel, samo da ne bo potem čez par dni na forumu tema "Zamašena glava tiskalnika"
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 14779 (9359) | matej5734 |
» | Epson in "prazne" kartušeOddelek: Pomoč in nasveti | 3167 (2549) | janjaaaa |
» | Kartuše...količina črnila...kje kupiti...Oddelek: Kaj kupiti | 4604 (3962) | Brane2 |
» | Refilli za tiskalnikeOddelek: Strojna oprema | 3067 (2444) | OZZY |
» | Refill za Canonove tiskalnike?Oddelek: Kaj kupiti | 2371 (2055) | sandi |