Forum » Omrežja in internet » Localhost
Localhost
Sodja ::
V temle mreženju in netanju sem dojenček, pa se bojim, da ne bom še kaj preveč pokvaril in vas lepo prosim za navodila. Sem brskal po forumu, pa sicer je nekaj podobnega, ampak ne razumem povsem in upam da ni kaj narobe, ko vas tako gnjavim.
Osnovni problem: ko iščem http://localhost, pravi, da strežnika ni mogoče najti ali pa gre za napako DNS-ja.
Podproblem: prijava na poddomeni narava.domena.net. Hecno, iz nekaterih računalov se lahko logiram z net raziskovalcem, iz nekaterih pa sploh ne. Sicer prijava poteka normalno, v končni fazi pa vrne nazaj brez opozorila v način gosta. Z Firefox-om pa se lahko logiram iz katerekoli računala. Sicer logiranje pa poteka normalno, če vstopim na glavni domeni in mapa kjer je galerija za prijavo. domena.net/galerija/
Opis sistema: strežnik mi laufa na Apache 2.055, PHP 5.1.2, MySQL 5.0. Ob startu sem uporabil zastonj domeno za dinamični IP, ime.no-ip.info. Sedaj sem kupil domeno ime.net, dobil statični IP in tudi laufa vse na to novo domeno.
Ja še tole. Še preden sem instaliral Apache-ja sem mel gor tudi ISS od winsov xp, sam ne vem zakaj, sem pa nekje na netu videl, da ni fajn če je tudi ta ISS instaliran ob Apache-ju in sem ga dal preč.
Če prav razumem, mora 127.0.0.1 ali localhost kazati na strežnik, to pa je Apache, meni pa to izgleda ne, samo čudno strežnik, moja net stran pa deluje normalno, razen tistega logiranja na nekaterih računalih.
Kje, kako naj poštokam, da bo tako kot mora biti???
Lep pozdrav, Sodja
Osnovni problem: ko iščem http://localhost, pravi, da strežnika ni mogoče najti ali pa gre za napako DNS-ja.
Podproblem: prijava na poddomeni narava.domena.net. Hecno, iz nekaterih računalov se lahko logiram z net raziskovalcem, iz nekaterih pa sploh ne. Sicer prijava poteka normalno, v končni fazi pa vrne nazaj brez opozorila v način gosta. Z Firefox-om pa se lahko logiram iz katerekoli računala. Sicer logiranje pa poteka normalno, če vstopim na glavni domeni in mapa kjer je galerija za prijavo. domena.net/galerija/
Opis sistema: strežnik mi laufa na Apache 2.055, PHP 5.1.2, MySQL 5.0. Ob startu sem uporabil zastonj domeno za dinamični IP, ime.no-ip.info. Sedaj sem kupil domeno ime.net, dobil statični IP in tudi laufa vse na to novo domeno.
Ja še tole. Še preden sem instaliral Apache-ja sem mel gor tudi ISS od winsov xp, sam ne vem zakaj, sem pa nekje na netu videl, da ni fajn če je tudi ta ISS instaliran ob Apache-ju in sem ga dal preč.
Če prav razumem, mora 127.0.0.1 ali localhost kazati na strežnik, to pa je Apache, meni pa to izgleda ne, samo čudno strežnik, moja net stran pa deluje normalno, razen tistega logiranja na nekaterih računalih.
Kje, kako naj poštokam, da bo tako kot mora biti???
Lep pozdrav, Sodja
Hmmm, zdej pa ne vem, a mam to nek hudo, strašno vse zbrkano, al pa sem preveč trapasto zastavil vprašanje
Se opravičujem, to le mi je vse skup deseto čudo in ne razumem skoraj nič.
Muči me tole. Ko sem Apacheja instaliral, sem v net raziskovalcu vtipkal http://localhost in se je odprlo od Apacheja, sedaj, ko galerija že en čas laufa pa na to komando pove da ne najde localhosta ali pa gre za napako DNS-ja. Ali je to sploh kaj narobe, saj net stran dela.
Se pa spomnim, da je bilo tudi tako, da se je odprlo, samo je pisalo Forbiden, samo če sem odprl iz http://localhost/vaja.html, jo je pa vseeno pokazalo, kaj pa je bilo to narobe, če sploh kaj, če ni pa tako šele prav.
Muči me tole. Ko sem Apacheja instaliral, sem v net raziskovalcu vtipkal http://localhost in se je odprlo od Apacheja, sedaj, ko galerija že en čas laufa pa na to komando pove da ne najde localhosta ali pa gre za napako DNS-ja. Ali je to sploh kaj narobe, saj net stran dela.
Se pa spomnim, da je bilo tudi tako, da se je odprlo, samo je pisalo Forbiden, samo če sem odprl iz http://localhost/vaja.html, jo je pa vseeno pokazalo, kaj pa je bilo to narobe, če sploh kaj, če ni pa tako šele prav.
Lep pozdrav, Sodja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sodja ()
jvolk ::
Sodja,
rešitev tvojega problema je verjetno zelo enostavna, če bi ti znal povedat s kje lahko dostopaš (oz si lahko dostopal). Sumim, da imaš nastavljen vhost v apache konfiguraciji zato pa ti tisti localhost ne dela. A s kakega drugega računalnika lahko dostopaš do serverja in kako?
rešitev tvojega problema je verjetno zelo enostavna, če bi ti znal povedat s kje lahko dostopaš (oz si lahko dostopal). Sumim, da imaš nastavljen vhost v apache konfiguraciji zato pa ti tisti localhost ne dela. A s kakega drugega računalnika lahko dostopaš do serverja in kako?
jvolk, hvala na odzivu!!!
Računalo-strežnik mam doma pod mizo in dostopam, hmm, ja jest mislim pač da direktno. Ne se smejat prosim no, vsi ti pojmi mi niso preveč razumljivi. Ko na računalu, temu pod mizo, kjer je Apache instaliran v internet raziskovalcu vtipkam http://localhost mi javi, da strani ni mogoče prikazati, ga ni mogoče najti ali pa gre za napako DNS-a.
Imam pa v httpd.conf od Apacheja za ServerName napisano svojo domeno sodja.net, za vhost mam pa tri. Prvi naj bi kazal na bivšo še aktivno dinamično domeno no-op.info, drugi dve pa na poddomeni. Upam da ne bo nič narobe če kar napišem kakor je vnešeno, mogoče pa nimam to kaj prav.
Tale taprva je od prejšne tazastonj domene za dinamični IP, pa imam občutek, da ravno ta nagaja, ne vem a je to za izbrisat ali ne, samo vsi ki imajo linke na to domeno, pridejo preko tega na sedaj taglavno novo domeno.
"VirtualHost *:80"
ServerName sodjafoto.no-ip.info
ServerAlias sodjafoto.no-ip.info *.sodjafoto.no-ip.info
DocumentRoot /glavna mapa strežnika/
"/VirtualHost"
ServerName narava.sodja.net
DocumentRoot /glavna mapa strežnika/mapa kjer je narava/
"/VirtualHost"
ServerName forum.sodja.net
DocumentRoot /glavna mapa strežnika/mapa kjer je forum/
"/VirtualHost"
Ko sem Apacheja instaliral je bilo pod ServerName localhost:80 in je localhost delal, sedaj imam pa tu napisano ServerName sodja.net:80 pa localhost ne dela več. Pa sedaj ne vem a se je sloh kaj za sekirat, ker vso delo v vezi strežnika, net strani dela normalno. A to sploh mora biti tako, da lokalno ne pridem več v svoj strežnik. Torej, če Apacha ugasnem, lokalno ne morem obdelovati datotek.
Fant sem neroden, upam pa vseeno, da razumete kaj me muči.
Računalo-strežnik mam doma pod mizo in dostopam, hmm, ja jest mislim pač da direktno. Ne se smejat prosim no, vsi ti pojmi mi niso preveč razumljivi. Ko na računalu, temu pod mizo, kjer je Apache instaliran v internet raziskovalcu vtipkam http://localhost mi javi, da strani ni mogoče prikazati, ga ni mogoče najti ali pa gre za napako DNS-a.
Imam pa v httpd.conf od Apacheja za ServerName napisano svojo domeno sodja.net, za vhost mam pa tri. Prvi naj bi kazal na bivšo še aktivno dinamično domeno no-op.info, drugi dve pa na poddomeni. Upam da ne bo nič narobe če kar napišem kakor je vnešeno, mogoče pa nimam to kaj prav.
Tale taprva je od prejšne tazastonj domene za dinamični IP, pa imam občutek, da ravno ta nagaja, ne vem a je to za izbrisat ali ne, samo vsi ki imajo linke na to domeno, pridejo preko tega na sedaj taglavno novo domeno.
ServerName sodjafoto.no-ip.info
ServerAlias sodjafoto.no-ip.info *.sodjafoto.no-ip.info
"/VirtualHost"
ServerName narava.sodja.net
DocumentRoot /glavna mapa strežnika/mapa kjer je narava/
"/VirtualHost"
ServerName forum.sodja.net
DocumentRoot /glavna mapa strežnika/mapa kjer je forum/
"/VirtualHost"
Ko sem Apacheja instaliral je bilo pod ServerName localhost:80 in je localhost delal, sedaj imam pa tu napisano ServerName sodja.net:80 pa localhost ne dela več. Pa sedaj ne vem a se je sloh kaj za sekirat, ker vso delo v vezi strežnika, net strani dela normalno. A to sploh mora biti tako, da lokalno ne pridem več v svoj strežnik. Torej, če Apacha ugasnem, lokalno ne morem obdelovati datotek.
Fant sem neroden, upam pa vseeno, da razumete kaj me muči.
Lep pozdrav, Sodja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sodja ()
Ja še to da povem. Podproblem sem pa, vsaj mislim, rešil. To je to, da se po aktivaciji nove domene nisem več mogel registrirati v galeriji. V računalu sem pobrisal vse cookie-je od tastare domene in se sedaj lahko normalno prijavim. Motllo, skrbelo me je tudi to, da sem ob tem tudi fizično prestavil vso galerijo v novo mapo, prvotno sem jo pa imel raztrešeno v root-u strežnika in je bila živa zmeda, sedaj je pa pošlihtano in saj pravim, ko sem pobrisal te cookije, se spet lahko normalno prijavljam v galeriji.
Lep pozdrav, Sodja
jvolk ::
Em zakaj bi pa hotel dostopat do serverja preko localhost?
Drugače pa če hočeš dostopat preko localhost moraš dodat še en vhost:
ServerName localhost
ServerAlias localhost
"/VirtualHost"
To sem na pamet napisal. Upam, da bo delalo.
Drugače pa če hočeš dostopat preko localhost moraš dodat še en vhost:
ServerName localhost
ServerAlias localhost
"/VirtualHost"
To sem na pamet napisal. Upam, da bo delalo.
jvolk, hvala lepa, mislim, da sedaj pa že malo razumem za kaj se gre. Sem mislil, da je to napaka, pa vidim, da je kar prav tako. Če pa bi hotel med Virtualhoste dodati še localhost, bi ga verjetno moral z nekimi argumenti zakleniti, da bi nanj lahko dostopal samo jest. Je pa to res brez veze, saj dostopanje preko domene povsem zadostuje.
Še enkrat, hvala lepa za pomoč!!!
Še enkrat, hvala lepa za pomoč!!!
Lep pozdrav, Sodja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtual Hosts in Apache2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1120 (1051) | Kami |
» | XAMPP in virtual hostOddelek: Izdelava spletišč | 2174 (1992) | Veron |
» | Virtual host - ApacheOddelek: Izdelava spletišč | 2241 (1830) | Doman |
» | VirtualHost oz. navidezne domene v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 2699 (2397) | Jackass |
» | ApacheOddelek: Izdelava spletišč | 1425 (1309) | Skrat |