Forum » Loža » Vsaj v eni stvari smo Slovenci vodilni
Vsaj v eni stvari smo Slovenci vodilni
Thomas ::
Nikoli ne zaupaj preveč stranem, ki nimajo niti zemljevidov pošlihtanih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
whatever ::
Ka pa je narobe z zemljevidom? Kolikor se mi zdi je vse vsaj približno tam kjer mora bit. OK - razen Črne gore ni, ampak ta se je ravnokar odecpila.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
Kaličopko ::
"lol kaj pa makedonija, bosna, albanija???"
Tm še ni računalnikov oz. intrneta...
Kdor pa še nima Opere oz. Firefoxa si ga nej hitr inštalira da bo ta odstotek še večji...
Tm še ni računalnikov oz. intrneta...
Kdor pa še nima Opere oz. Firefoxa si ga nej hitr inštalira da bo ta odstotek še večji...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Kaličopko ()
Yohan del Sud ::
Meni tudi ni jasno kaj je s tem zemljevidom narobe. Ok, piše Jugoslavie, ki je itak blank, pa San Marino manjka, pa Vatikan (papež srfa z opero, zihr) in Malte itak noben ne jebe k šprehajo kvaziarabsko.
www.strancar.com
Gwanaroth ::
Malta je out of range, glede na ta zemljevid, tko da nima veze.
Lights often keep secret hypnosis..
G-man ::
Zanimivo bi bilo zdaj pognat na slo-tech eno anketo o rabi brskalnikov, tako, za "reality check".
zee ::
takšna anketa je bila lani (ali predlani).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Tarzan ::
Na strani Podnapisi.NET je struktura brskljalnikov trenutno še bolj v prid FireFoxu. Podatki so zajeti od desetega oktobra do včeraj, rezultati pa sledeči:
Firefox 46,37%
Internet Explorer 46,15%
Opera 6,08%
Mozilla 0,56%
Safari 0,44%
Netscape 0,26%
Konqueror 0,05%
Mozilla Compatible Agent 0,04%
Camino 0,02%
Mosaic 0,01%
Ostali brskljalniki pa so zastopani tako malo, da jih nima niti smisla omenjati. Povečini gre za prirejene opensource brskljalnike, browserje mobilnih telefonov in podobno. Različnih dnevnih uporabnikov se je v tem času nabralo za malenkost več od miijon (1.008.039 ), tako da je rezultat za stran Podnapisi.NET kar reprezentativen.
Vir podatkov: Google Analytics / Podnapisi.NET
Firefox 46,37%
Internet Explorer 46,15%
Opera 6,08%
Mozilla 0,56%
Safari 0,44%
Netscape 0,26%
Konqueror 0,05%
Mozilla Compatible Agent 0,04%
Camino 0,02%
Mosaic 0,01%
Ostali brskljalniki pa so zastopani tako malo, da jih nima niti smisla omenjati. Povečini gre za prirejene opensource brskljalnike, browserje mobilnih telefonov in podobno. Različnih dnevnih uporabnikov se je v tem času nabralo za malenkost več od miijon (1.008.039 ), tako da je rezultat za stran Podnapisi.NET kar reprezentativen.
Vir podatkov: Google Analytics / Podnapisi.NET
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()
Kaj mislite, kakšni so vzroki temu, da je pri nas tako visoka cifra FF-ja? Je mogoče to, da računalniški znalci vsepovsod inštalirajo FF svojim sosedom in prijateljem?
opeter ::
...da računalniški znalci vsepovsod inštalirajo FF svojim sosedom in prijateljem?
Ja pa kaj misliš, kaj jaz delam?
Ja pa kaj misliš, kaj jaz delam?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Thomas ::
Uporabljam FF.
Ampak mi gre na živce, da sem zaradi tega kakorkoli "vodilen".
"Slovenci vodilni", ker so "osveščeni" pa mamo FF.
Ampak mi gre na živce, da sem zaradi tega kakorkoli "vodilen".
"Slovenci vodilni", ker so "osveščeni" pa mamo FF.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Liker ::
pismu rosnu!
Se fanboy-i od Fx-a ne poznajo prave kratice... klikni me grobo
Sram vas bilo.
Drugac pa vodimo verjetno zato ker smo ovce.
Jaz poznam vsaj 10 ljudi ki jim je bil instaliran Fx, s strani "eksperta" in razlozeno, da lahko karkoli drugo "unici" (to je quote) cel racunalnik (ne samo OS). (morda res za IE6 in nizje, a vsekakor popolna laz glede na to da je alterantiv se malo morje).
Ovce smo pa slovenci 100%. Redno nam to dokazujejo nasi politiki, mediji, in nasa splosna zgodovina. Samo nas karakter se je prenesel na internet.
Sicer je res da je Fx bolj varen od IE-ja, a je hkrati tudi opera bolj varna od Fx-a. Torej vodimo v uporabi polovicarske resitve, ki se bo z vecjim trznim delezem verjetno slej kot prej prelevila v neucinkovito resitev. Pa bomo spet tam kjer smo bili 3 leta nazaj.
Da sploh ne omenjam splosnih pomanjkljivosti v primerjavi s pravimi browserji kot so Konqui/Safari in Opera.
Zacuda da ljudje ki jim podtaknem Opero zamaskirano v Fx-a veselo uporabljajo zadevo, dokler jim seveda ne povem da to pa ni Fx. Potem jih 2/3 se bolj veselo salta nazaj. Le zakaj?
Dovolj bodi za zdaj.
edit: typo
Se fanboy-i od Fx-a ne poznajo prave kratice... klikni me grobo
Sram vas bilo.
Drugac pa vodimo verjetno zato ker smo ovce.
Jaz poznam vsaj 10 ljudi ki jim je bil instaliran Fx, s strani "eksperta" in razlozeno, da lahko karkoli drugo "unici" (to je quote) cel racunalnik (ne samo OS). (morda res za IE6 in nizje, a vsekakor popolna laz glede na to da je alterantiv se malo morje).
Ovce smo pa slovenci 100%. Redno nam to dokazujejo nasi politiki, mediji, in nasa splosna zgodovina. Samo nas karakter se je prenesel na internet.
Sicer je res da je Fx bolj varen od IE-ja, a je hkrati tudi opera bolj varna od Fx-a. Torej vodimo v uporabi polovicarske resitve, ki se bo z vecjim trznim delezem verjetno slej kot prej prelevila v neucinkovito resitev. Pa bomo spet tam kjer smo bili 3 leta nazaj.
Da sploh ne omenjam splosnih pomanjkljivosti v primerjavi s pravimi browserji kot so Konqui/Safari in Opera.
Zacuda da ljudje ki jim podtaknem Opero zamaskirano v Fx-a veselo uporabljajo zadevo, dokler jim seveda ne povem da to pa ni Fx. Potem jih 2/3 se bolj veselo salta nazaj. Le zakaj?
Dovolj bodi za zdaj.
edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Liker ()
Ja, saj jaz tudi inštaliram kjer se le da. A npr. za Kiosk, ki sem ga delal sem uporabil Opero, ker ima kul "kiosk mode" integriran (pa manj virov porabi). A raje uporabljam odprtokodne produkte in Firefox je zadovoljiv, čeprav je Opera nekaj korakov pred njim. Mislim, da je povsem dobro, da se uporablja Firefox v čimvečjem številu. Opera ni ponovno zagnala MS-jevega IE7 v tek.
Tear_DR0P ::
Sicer je res da je Fx bolj varen od IE-ja, a je hkrati tudi opera bolj varna od Fx-a
nazalost so strani optimizirane za delo z IE in FF, med tem ko Opera in safari nista tako zelo podprta pri pagedesignerjih
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
gzibret ::
> "lol kaj pa makedonija, bosna, albanija???"
> Tm še ni računalnikov oz. intrneta...
Malo morgen.... Računalnike in internet boš našel na najbolj zabačenih koncih planeta. Kar pa Makedonija, Bosna in Albanija vsekakor niso.
> Tm še ni računalnikov oz. intrneta...
Malo morgen.... Računalnike in internet boš našel na najbolj zabačenih koncih planeta. Kar pa Makedonija, Bosna in Albanija vsekakor niso.
Vse je za neki dobr!
opeter ::
In verjemi mi, da tehnologije v revnejših državah poznajo bolje, kot v najbogatejših zahodnih državah.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
mtosev ::
pohvalno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linki s podnapisi za filme (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 178259 (55455) | Dead_Meat |
» | Tudi v Sloveniji se je začelo...Oddelek: Loža | 1974 (1071) | V-i-p |
⊘ | Slovenski podnapisiOddelek: Pomoč in nasveti | 4373 (4306) | Kebab |
» | Kaj se je zgodilo z www.podnapisi.net?Oddelek: Loža | 2878 (2011) | matjash |
» | James bond 007 - podnapisi za vseh 20 filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3041 (2731) | ferdo |