» »

T-2 Modem...kateri kabel?

T-2 Modem...kateri kabel?

;-) ::

Pozdravljeni!

Dobil sem T-2. Stvar je taka da imam telefonsko vtičnico sredi hodnika, kjer ni nobene električne vtičnice...in moram imeti elektriko napeljano iz dnevne sobe.

Približno 10 metrov vstran imam računalnik. Sedaj imam 20m UTP kabla do računalnika...rad bi pa zamenjal UTP kabel z navadnim telefonskim kablom in imel modem v svoji sobi... A je dobro da je 15 metrov navadnega telefonskega kabla dodatnega ali je boljše UTP.

Rad bi da zadeva deluje čimbolj stabilno in da je vedno online--skoraj vedno.

Da ali Ne? Argumentirajte!

Metulj1 ::

Načeloma naj bi bilo telefonskega kabla čim manj (manj od 1m) vendar imam sam približno 10 m telefonskega kabla je pa res da imam centralo približno 300 m stran in deluje brez problemov. V vsakem primeru pa je bolje uporabiti utp kabel. To je kabel z sukanimi paricami, zaradi česar je slabljenje mnogo manjše kot pri navadnem telefonskem kablu. Pri 120 m utp kabla pade hitrost prenosa zanemarljivo malo tko da ti predlagam povsod utp.

;-) ::

Od centrale sem po kablovju približno 1,5km ali celo več:\

Pujcek ::

bi moglo delat sicer pa probi, 15 m telefonskega kabla je kaksnega dva jurja al pa se to ne.
:)

;-) ::

Negre za denar in kabel...gre za to da morem prvo UTP odstranit...kar pa ni lahko:D ker je precej visoko pa še čez zid gre...pa negre zraven telefonski. Zanima me tudi dolgoročno.

MTB ::

Zakaj pa bi UTP menjal? Uporabiš ga za telefonski signal. V njem uporabiš eno parico (2 žici), stisneš gor konektor za telefon in priklopiš na modem. In še 4 žice imaš proste.

perci ::

Tako kot je MTB napisal. Pa še zihr bo delovalo, kar za flat kabl ni 100%.

Metulj1 ::

Mtb ti je dobr svetoval. Drgač pa se mi zdi, da je meja za vdsl nekje okoli 1700 m tko da obvezno utp pa če imaš inštalacijo že potegneno nevem zakaj bi menjal na tel. kabl razen če imaš kakšne ovire glede inštalacij. Mal bol opiš pa ti bomo mogoče lažje svetovali.

NavadniNimda ::

Če ni sukan, imaš ANTENO. Za to pa vemo, da lovi valove iz okolice in potem pride do kvantne interakcije z valovi v žici in BLAM - delec je determiniran, valovna funkcija se podre. Posledično imaš izgubo signala, kar pomeni retransmisijo paketa TCP (počasnejši download, recimo), ali izgubo paketa UDP (kocke na TV, ali prekinjanje pri telefonarjenju, recimo).

Kabel naj bo sukan (UTP), ali pa še dodatno oklopljen!:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5816619 (2348) denisbegood
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
507810 (6328) Pepca*Kardelj
»

Net dela in ne dela; odvisno od kabla!?

Oddelek: Omrežja in internet
201287 (933) brezidej
»

Razcepnik-ADSL modem vprasanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
211594 (1138) Bungee-
»

Mreza (oddaljenost)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291647 (1243) VASkO

Več podobnih tem