Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem s prižiganjem plošče
Problem s prižiganjem plošče
Mr.Ecko ::
Nabavil sem si atx matično.Problem je da se prižge samo takrat ko vtaknem napajalni kabel v napajalnik.Ne prižge se na gumb na ohišju pa tudi vgasnit jo ne morem s tistim gumbom.Reset gumb dela.Če vse skup vgasnem z stikalom na napajalniku in poskusim ponovno prižgat se ne zgodi nič.Kot sem napisal že na začetku edino če izštekam napajalni kabel in ga ponovno vštekam zalaufa.
Kakšna ideja ?
Kakšna ideja ?
- spremenilo: Mr.Ecko ()
Azrael ::
Katera matična? Če je slučajno kakšna kombinirana AT/ATX, imaš v BIOSU narobe natavljeno tip napajalnika.
Če je samo ATX pa najprej poskusi z drugim napajalnikom, če pa to ne pomaga, je plošča žal pokvarjena.
Če je samo ATX pa najprej poskusi z drugim napajalnikom, če pa to ne pomaga, je plošča žal pokvarjena.
Nekoč je bil Slo-tech.
Mr.Ecko ::
Neka leva matična (liteon) kt100. Ima samo atx priklop. Napajalnik na drugi plošči dela ok.
Na matilčni sem sprobal če je kontakt med konektorjem za napajalnik (zelena žica) in power konektorjem in so, enako je z reset konektorjem.
Kako sploh deluje cela stvar, mislim v čem je štos da se prižge samo "direkt".
Še kakšen predlog ?
Na matilčni sem sprobal če je kontakt med konektorjem za napajalnik (zelena žica) in power konektorjem in so, enako je z reset konektorjem.
Kako sploh deluje cela stvar, mislim v čem je štos da se prižge samo "direkt".
Še kakšen predlog ?
LordTado ::
si dal 4 konektorsko napajanje ki je nad atx napanjem?
če si prav zvezal switche power... pa ne dela na garancijo z njo,
pa bodo oni tam stestirali
če si prav zvezal switche power... pa ne dela na garancijo z njo,
pa bodo oni tam stestirali
LordTado ::
kaj pa če so stikala zanič.
probej oba konektorčka na matični za power on pržgat peš z probirlampo pa boš videl...
če takrat ne bo potem nazaj z njo
probej oba konektorčka na matični za power on pržgat peš z probirlampo pa boš videl...
če takrat ne bo potem nazaj z njo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17848 (13971) | G_mAn |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2309 (1862) | Duhec |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2520 (2248) | Hribowc |
» | Računalnik se ne prižge!Oddelek: Pomoč in nasveti | 988 (812) | rejven |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2867 (2121) | fosil |