Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezje v orodju Eagle
Vezje v orodju Eagle
Some1Else ::
Lep pozdrav!
Imam en problem. Za seminarsko nalogo bi rad naredil kitarski ojačevalec z izhodno stopnjo 2x50W.
Problem nastane pri programu za izdelovanje vezij Eagle, pri katerem izrišem načrt, pri pretvorbi v ploščico tiskanega vezja pa nastane problem. Nikakor mi ne rata povečat kontaktov na ploščici. Povečam lahko vse povezave, le pri kontaktih(luknjah) ne.
Prosim pomagajte, ker nimam več veliko časa. Alternativa je tudi kak drug podoben program, enostaven za uporabo.
Hvala
Imam en problem. Za seminarsko nalogo bi rad naredil kitarski ojačevalec z izhodno stopnjo 2x50W.
Problem nastane pri programu za izdelovanje vezij Eagle, pri katerem izrišem načrt, pri pretvorbi v ploščico tiskanega vezja pa nastane problem. Nikakor mi ne rata povečat kontaktov na ploščici. Povečam lahko vse povezave, le pri kontaktih(luknjah) ne.
Prosim pomagajte, ker nimam več veliko časa. Alternativa je tudi kak drug podoben program, enostaven za uporabo.
Hvala
BluPhenix ::
Imaš dve možnosti. Vzameš pad, mu določiš velikost in preklikaš čez vse pade na tvojem vezju. Zamudno, a deluje.
Lahko pa poklikaš vse pade in potem v properties(elementa) določiš kakšno dimenzijo imajo. Za v prihodnje priporočam popravek padov direkt v knjižnici.
Lahko pa poklikaš vse pade in potem v properties(elementa) določiš kakšno dimenzijo imajo. Za v prihodnje priporočam popravek padov direkt v knjižnici.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Highlag ::
Sam tudi najprej popravim velikost padov v knjižnici. Sem pa bral, da obstaja ena skripta, ki zna to narediti. če odtipkaš v ukazno vrstico RUN in pritisneš enter ti odpre okno z kupom teh skript, žal pa zaenkrat še nisem preizkusil. Če se ti da pobrskaj....
Never trust a computer you can't throw out a window
MChip ::
Narediš točno tako kot sta ti svetovala zgornja dva člana!
aja vprašal si za kateri drugi program..... jaz sicer vse delam v eaglu.....sem bil pa tudi navdušen nad P-CAD-om...je tudi kar v redu!
Lep pozdrav!
aja vprašal si za kateri drugi program..... jaz sicer vse delam v eaglu.....sem bil pa tudi navdušen nad P-CAD-om...je tudi kar v redu!
Lep pozdrav!
Laško je zakon
Brane2 ::
Sam se hecam z gEDA in PCB.
Luštna kombinacija.
Programi niso state of the art, so pa rpesenetljivo uprabni za svojo majhnost.
Hecno je, da je vse v ASCII formatu in da po vsem lahko prčkaš.
Elementi so tako navadne tekstovne datoteke. Knjižnice so pač mape, v katerih so te datoteke.
Razlika med definicijo elementa in shemo vezja je le v končnici in temu,da element ne more imeti NETov ( kar bi bilo itak nesmiselno).
Tudi recimo okvir strani sheme je čisti template v obliki sheme, ki ga lahko ročno popraviš ali editiraš.
In PCB je narejen na enako finto.
Luštna kombinacija.
Programi niso state of the art, so pa rpesenetljivo uprabni za svojo majhnost.
Hecno je, da je vse v ASCII formatu in da po vsem lahko prčkaš.
Elementi so tako navadne tekstovne datoteke. Knjižnice so pač mape, v katerih so te datoteke.
Razlika med definicijo elementa in shemo vezja je le v končnici in temu,da element ne more imeti NETov ( kar bi bilo itak nesmiselno).
Tudi recimo okvir strani sheme je čisti template v obliki sheme, ki ga lahko ročno popraviš ali editiraš.
In PCB je narejen na enako finto.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KiCadOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2417 (1885) | TESKAn |
» | Program za risanje električnega vezjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3538 (3384) | Beezgetz |
» | LM7805Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2862 (2306) | Wannabi |
» | program za risanje tiskanih vezijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6543 (6298) | madviper |
» | tango za windowseOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1642 (1414) | Lisko |