» »

Naslednji teden v Kiberpipi

Naslednji teden v Kiberpipi

Slo-Tech - V ponedeljek 4. decembra ob 19.00 v Kiberpipi začenjamo ciklus predavanj Biokibernetiki. Prof. dr. Damjan Miklavčič iz ljubljanske FE bo razložil kaj je to biokibernetika:
Poleg razumevanja samega delovanja je eden izmed ciljev biokibernetike tudi razvoj kontrolnih mehanizmov in zagotavljanje "nadomestnih" delov bioloških regulacijskih zank. Srčni spodbujevalnik, defibrilator in polžkov vsadek so samo nekateri od najbolj znanih, uporabljanih in tržno uspešnih aparatov, ki pomagajo ali celo nadomeščajo funkcijo bitja srca in omogočajo sluh gluhim.

V torek sledi Creative Commons.si: Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture 2006, ki bo pokazal kaj vse se po Sloveniji izdaja pod prostimi licencami CC.

V sredo Spletne urice prinašajo nova znanja spletnim programerjem. Avtentikacija pri spletnih storitvah je že dolgo problem. Zadnje čase pa se ponuja množica rešitev, od navadnih loginov, certifikatov, OpenID in še česa. O ravnotežju med prijaznostjo in zanesljivostjo in sorodnih izzivih bodo na okrogli mizi ob 19.00 razpravljali spletni razvijalci in načrtovalci iz znanih podjetij.

Na Večeru inovativnih in podjetnih pa bo v četrtek ob 19.00 gost Luka Kogovšek, vodjo strateškega marketinga pri Interseek d.o.o., podjetja, najbolj znanega po spletni storitvi Najdi.si. Govoril bo o poslovni in tehnološki prihodnosti iskalniškega posla. Dotaknil pa se bo tudi svojega podjetniškega podviga, spletnih strani ona-on.com in urgenca.com, ki sta orala ledino na področju 'dating' spletnih strani v Sloveniji.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63244 (2731) techfreak :)
»

Kiberpipa

Oddelek: Novice / Kiberpipa
83362 (2899) edge540
»

Kiberpipa, ker je svet zunaj

Oddelek: Novice / Kiberpipa
173311 (2696) MrStein
»

Spletne urice: Kaj nas iPod nauči o spletu?

Oddelek: Novice / Kiberpipa
92828 (2335) Jux
»

Spletne urice: Odgovornost ponudnikov spletnih strani

Oddelek: Novice / Kiberpipa
123108 (2726) kklemenss

Več podobnih tem