» »

6800le problem - računalnik se ugaša

6800le problem - računalnik se ugaša

borcita ::

Problem je naslednji: na matični gigabyte ga-7n400pro2 sem dal 6800le, računalnik dela lepo in prav, čez čas pa se kratkomalo ugasne in ponovno zažene, včasih med igro pa tudi zmrzne :( . Grafična ni navita in dela v drugem računalniku 110% v vseh načinih (tudi navita in odklenjena).
Zamenjal sem napajalnik, pa rame pa enaki rezultat. Drugih komponent v računalniku ni.....

Če se mogoče komu kaj sanja bi lepo prosil za malo pomoči, hvala. :D

PS: Če dam v sistem 9600pro pa dela brez problemov !?!

obadek ::

A si bios na matični že updaytov, kt ponavat je to razlog za tako obnašanje pc-ja če mu dodaš kako novo komponento not še zlasti takrat če je komponenta novojša kot plata.

Good Guy ::

Tuki je problem z grafično, dej jo odvij iz defolt vrednosti oz poglej mal kakšne maš temperature in po možnosti zamenji ventilator
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Bios resda ni čisto najnovejši, glede tega katere popravke vsebuje pa tudi dvomim...probal pa bom, hvala...
glede grafične pa- trenutno je na default z frakvencami ter voltažami, torej je v originalnem stanju, nameščeni pa je tu NV silencer, tako da temperatura sploh ne sme biti problem,saj ne naraste niti do 60 stopinj. Kot sem napisal, dela v drugem računalniku brezhibno @435-910 1,4V, v tem pa niti na default

xabre ::

napajalc

xabre, tudi napajalnik sem menjal pa enako, čeprav je bilo ravno to prvo na kaj sem pomislil. Oba sta bila 400W in sicer eden čisto nov in eden star kako leto. Pravtako v računalniku razen amd2600+ pa dveh cd-jev ni nič, procesor pa ni navit.... vse je v glavnem na default.....poslal sem pa vprašanje tidi na gigabyte pa me prav zanima odgovor.......res pa je da morem še bios zamenjati pa ne najdem časa :8)

Poizkusil sem tudi z zadnjim biosom pa nič.... pravtako sem povišal voltaže za cpu,dimm in agp, pa ostaja brez sprememb.....le kaj bodo rekli pri gigabyte-u?? :|

Matevy ::

Nekompatibilnost s ploščo?!? Probaj dat še na AGP4X pa FastWrite izklopi.

Probal na 4xAGP in FW off, pa tudi ne pomaga...!?!?! ;(

Pa to ne more biti res!!!!.... Iz jeze sem ponovne naložil Winse ter potrebno navlako (s tem da je bil install naret pred kakim tednom) in zadeva deluje.... zaenkrat tudi na @435/910 16/5 :D
Bom čez noč še malo testiral pa bomo videli........

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764717 (3581) Pyr0Beast
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )

1016724 (4915) Pyr0Beast
»

Odklepanje 6800LE ozeroma mod. v 6800GT (strani: 1 2 3 )

1138180 (5514) Alesi
»

slabo delovanje gf 6800le

Oddelek: Strojna oprema
211558 (1198) ljubecan
»

WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
74348827 (22329) AtaStrumf

Več podobnih tem