Forum » Hlajenje in modifikacije » Kontrola ventilatorja v prenosniku
Kontrola ventilatorja v prenosniku
zcetrt ::
Lep pozdrav.
Res se nisem metal ne trepalnice po Googlu (našel le nekaj linux programov), a vas vseeno naprošam, da mi poveste, ako poznate kakšen program, s katerim bi lahko kontroliral obrate v prenosnik vgrajenega ventilatorja.
Prej sem imel AMD Athlon procesor, kateremu sem lepo znižal napetost in množilnik, tako da se ventilator ob običajni uporabi sploh ni zagnal. Po spletu čudnih okoliščin (ajoj) pa sem fasal drug notesnik s P4 procesorjem, ki pa je kalorifer. Ventilator se skoraj ne izklopi, ko pa se, se za kakšnih 10 sekund, nato pa požene do maksimuma in počasi stiša ne srednje obrate in nato na minimum, kjer spet teče sprejemljivo tiho kakšni dve minuti in se znova ugasne in nato požene, kar mi žre živce. Zato bi rad nastavil minimalne vrtljaje ventilatorju (preprečil izklop), po potrebi pa seveda dovolil visoke vrtljaje.
Hvala za morebiten trud in zaželjene odgovore!
Prenosnik je Gericom Hummer, če slučajno kaj pomaga.
Res se nisem metal ne trepalnice po Googlu (našel le nekaj linux programov), a vas vseeno naprošam, da mi poveste, ako poznate kakšen program, s katerim bi lahko kontroliral obrate v prenosnik vgrajenega ventilatorja.
Prej sem imel AMD Athlon procesor, kateremu sem lepo znižal napetost in množilnik, tako da se ventilator ob običajni uporabi sploh ni zagnal. Po spletu čudnih okoliščin (ajoj) pa sem fasal drug notesnik s P4 procesorjem, ki pa je kalorifer. Ventilator se skoraj ne izklopi, ko pa se, se za kakšnih 10 sekund, nato pa požene do maksimuma in počasi stiša ne srednje obrate in nato na minimum, kjer spet teče sprejemljivo tiho kakšni dve minuti in se znova ugasne in nato požene, kar mi žre živce. Zato bi rad nastavil minimalne vrtljaje ventilatorju (preprečil izklop), po potrebi pa seveda dovolil visoke vrtljaje.
Hvala za morebiten trud in zaželjene odgovore!
Prenosnik je Gericom Hummer, če slučajno kaj pomaga.
4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava ventilatorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2158 (1911) | RejZoR |
» | Pomoč pri ASUS R3E ...mini fan na NBOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1441 (1159) | Anney |
» | Tanek ventilatorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1591 (1212) | Carmack |
» | hrup zaradi ventilatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2148 (1830) | ZGI |
» | Regulacija CPU ventilatorja? Visoka temp. cpu-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2581 (2459) | umax |