» »

Prenosnik Anni HEL80

Prenosnik Anni HEL80

Mephisto ::

Opazil sem to ponudbo od Anni-ja, ki za dokaj majhen denar ponuja precej soliden prenosnik, vsaj na papirju.
Anni HEL80

Specifikacije:
ZASLON 15.4" WXGA GLARE TFT
LOČLJIVOST 1280x800
PROCESOR Intel T5500 Core 2 Duo 1.66GHz
DELOVNI SPOMIN 512MB DDR2
TRDI DISK 80GB
DVD ZAPISOVALEC 8x, Dual Layer
GRAFIČNA KARTICA nVidia GeForce GO7600 256MB
ZVOČNA KARTICA Realtec
MODEM 56 kb/ps
MREŽNA KARTICA 10/100/1000, 3945ABG Wireless LAN
VMESNIKI Bluetooth, WEB kamera 1.3mio, čitalec prstnih oddtisov, TV-out, PCMCIA, 3x USB 2.0, drsna ploščica, FireWire IEEE 1394, čitalec spominskih kartic, VGA, mic
BATERIJA Smart Li-ion
GARANCIJA 2 leti

CENA: 230.000 SIT


Za ta denar je zadeva res dobra, vendar me zanima če je imel kdo priliko ga preizkusit in iz prve roke povedat kaj konkretnejšega.

Shark-357 ::

Notesnik je vreden svoje cene pa še kak $$$ zraven, saj je napram podobnim tronoti, gericomi korak naprej(kvalitetno ohišje , tipkovnica se ne zvija, konfiguracija best bang for the buck).

bond007 ::

Barebone je čist enak, ko ga ima prestigio. Tudi cena je do tolarja enaka. Shark, še delaš v anniju?:)

Shark-357 ::

:D

bond007 ::

Tudi, če je slučajno ohišje bolj bogo (pa zgleda niti ni tako slabo) , NIKJER ne dobiš takega kompleta v prenosniku za 230k sit. Edino mogoče ram bi bilo pametno nadgraditi na 1GB. Hudiča, saj že namizni računalnik z core duo pa solidno grafično pride blizu 200k8-O . TKo, da pomoje je tole super nakup.
Lahko mogoče kdo, ki je videl prenosnik komentira lcd? Je fejst podoben ogledalu? Ali se da na njem čist ok delat in se ne blešči pretirano?

Mephisto ::

Malo sem se pozanimal glede tega Verified by Intel certifikata (s katerim hvalijo ta prenosnik) in ugotovil , da se to tiče "le" menjavanja komponent med različnimi prenoski. Torej, tisti prenosniki, ki imajo ta certifikat, lahko med seboj lažje menjujejo komponente - gre se torej za nek standard; citiram:
" Verified By Intel®
An extension of the vision of interchangeability, Verified by Intel1 is a collaboration between Intel and three notebook suppliers (ODMs) - Quanta2, ASmobile2 and Compal2 to provide key interchangeable notebook components for simplified sourcing, inventory management and build-to-order flexibility.

Notebook barebones that are Verified by Intel are designed and tested for interchangeability across Common Building Blocks - Hard disk drives, optical disk drives, keyboards, batteries, LCD screens, customisable notebook panels and AC adapters."

vir: intel.com
Torej verjetno ta prenosnik uporablja komponente, ki spadajo pod ta VBI certifikat, kar verjetno pomeni enostavno nadgradljivost z dobrimi komponentami in uporabo kvalitetnih komponent v prenosniku samemu.

@Shark:
Povej mi, je garancija podaljšljiva za doplačilo? Baterija je 6 celična?

TylerDurden ::

Jaz ga imam in sem super zadovoljen z njim. Dnevno delam z Javo in teče hitro.
Let\'s make some soap ...

Mephisto ::

No, končno!
Koliko ti pa kej zdrži baterija? Kvaliteta zaslona je dobra? Kaj pa nasplošno izdelava - kako se občuti, je kje kaj "krive" plastike? Tipkovnica je na otip ok? Kolko pa kej zdrži na bateriji?

TylerDurden ::

Baterija drži od ure in pol do dve, zaslon je OK, kvaliteta ohišja je presentljivo dobra za to ceno. Prej sem imel dve leti prestigia in se je precej bolj zvijal po diagonalah. HEL deluje dosti bolj kompaktno. Zaenkrat ga imam 1 mesec in dela BP. Wireless lovi bolje HP, ASUS, imam par laptopov na mizi in samo HEL pobira neke unknown signale od sosedov >:D Ventilator je malce glasen, ko se vklopi. Pekač dela BP z noname DVDji. Malce me moti, da nima analognega stikala za glasnost zvočnikov in mute, kar je prestigio imel. Ni mi še uspelo usposobiti IR senzorja.
Let\'s make some soap ...

Mephisto ::

Aha, torej če ga pustiš na miru, užganega, je neslišen? Te mogoče kaj moti na njemu, razen da ni gumbov za kontroliranje glasnosti? Se ti ga da malo stestirat z kakimi "benchmarki" in ga malo poslikati?
Sicer pa najlepša ti hvala za vse odgovore :)

Shark-357 ::

Povej mi, je garancija podalšljiva za doplačilo? Baterija je 6 celična?



Garancija na notesnik je 24 mesecev (baterija 12 mesecev) ni pa podalšljiva...
Baterija je 11.1V- 4800mAh verjetno 6 celična.

slon ::

Da malo obudimo temo:D
Zanima me ali ima kdo HEL80 z sledečo specifikacijo:
cpu: 2gHz dual2core
ram 2gb
disk 160 sata.
15,4 ekran z 1280*800 glare ekran

zanima me kako se grafična go7600 256mb obnese kej v igrah, predvsem streljačine.
ali je je prisoten ghosting in kako se vam zdi sama izdelava tega prenosnika( tipkanje, glsnost venta, praske)
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

LordPero ::

Da še jaz malo obudim temo ... Torej, kakšen je nasploh HEL80? Kaj pomeni 'malce glasen'?
LordPero

Turtle ::

Daleč od tega da bi bil, glasen...vrjetno je kak Cd notri... HEL80 je oznaka COMPAL lapotopa, ki je iz serije VBI.

jabe ::

kje pa dobiš hel80 z boljšim procesorjem?
Saj to je Compal hel80, ki se prodaja pod imenom Anni Hel80? Se da pri njih zmeniti za drug procesor, še kdo drug prodaja hel80 pod drugim imenom ali bi bilo treba naročati iz tujine?

Turtle ::

da se dobiti....najdi.si ve :D ...drugače pa lahko tudi na anni pokličeš pa rečeš da bi rad tacga z boljšim procesorjem, ne?

slon ::

OK najprej da razščistimo neki.
Compal HEL80 in VBI EL80, kar pri na prodajajo kot HEL80 nista nenaka prenosnika.
VBI EL80 ima OHIŠJE od HEL81. Pri nas imaš lahko srečo da dobiš ekran od AU drugače je od chungawa.
V USA so HEL80 z boljšim ekranom mi jebena Evropa pa z slabšim. Potem DVD enota je v naših slabša kot v SPET v USA.

Kvaliteta tipkovnice je slaba, ker se konkretno upogiba oziroma udarja v spodnji del ohišja prenosnika.
Moram na servis nest, so rekel oblubl, da brez problemov pogledajo in popravijo (UPAM).

Drugače pa za ta denar dobiš veliko proti konkurenci.Uvoznik je Elkotex d.o.o.
Prodajajo jih Anni, AGT, Transonic in itd.

Glej prenosnik EL80 z naslednjo specifikacijo:
- cpu 2GHz
- ram 2G rama
- 160 GB disk
- Wlan intel
- modri zob

je koštal cca 1200 EUR.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::

aha, ker prav na netu in različnih forumih sem pobrala inforamcijo da je to pač Compal HEL80 pod drugim imenom. O slednjem je pa kar dosti lepih stvari napisanih, zato sem začela razmišljati o njem.

kot drugega sem začela gledati za ASUSom, ki pa kot slišim nima pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, kar pa zna biti zoprno, ko gre kaj narobe.

In sem nazaj pri Toshibi A100-847. Vendar sem se tudi tu znašla pred oviro. Sicer Toshibe na tem forumu hvalijo, na tujih pa niso tako navdušeni, vsaj ne ko pride do kvalitete izdelave. Ima kdo kake izkušnje z A100? saj jaz nisem zahtevna in tudi lepo skrbim za svoj računalnik. Naprimer sedaj imam Gericoma Webshoxa, starega 5 let (zato je čas za zamenjavo). Nič ni polomljeno, nič ni opraskano, tipkovnica miga gor in dol (to sem opazila šele sedaj, ko sem prebrala, da je to ena izmed Toshibinih slabosti, tako da ni tako moteče). Lahko pričakujem kljub negativnim kritikam (res da so bile primerjave proti IBMu, ASUSu, Applu in še ene parim, ki jih v Sloveniji sploh ni), da bo zdržal toliko kot je moj Gericom?

slon ::

Poglej si na AGT strani kaj oni ponujajo. Vem da imajo enega ASUSA in za tega je zagotovljen servis.
Drugače firma COMPAL ni slaba. Če primerjam Gericom in VBI prenosnike so mi zadnji boljši.
Če imaš možnost pojdi v BTC (BOF, BIG BANG, MERKUR, COMTRON). V teh trgovinah najdeš veliko prenosnikov in malo šarmiraš prodajalca ti slednji razkaže vse.
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::

je važno ali ti da garancijo pooblaščeni servis neke firme ali kdo drug? Konkreten primer esveta, ki prodaja laptope po zelo ugodni ceni in jih sam servisira (da določeno garancijo na nek produkt)? Tudi tam sem gledala ASUSe, a ne vem kaj bi me čakalo, če bi se prenosnik pokvaril.

bom pa šla v bigbang "šarmirat" :) sem vidla da imajo eno ized a100 verzij v vitrini pa bom prosila, če mi jo lahko prižgejo, da se malo poigram.

slon ::

Esveta se raje izogibaj. Fantje v tem podjetju niso resni. Imajo dva tekoča računa. En je blokiran, na drugage pa kao lahk nakažeš svoj denar. V forumu nekdo iz njihovega ˝ KAO¨ uradnega servisa komentira, daj ih esvet ne oskrbuje z rezervnimi deli in problem so plačila njihivega dela.


Preden greš v trgovino ti priporočam , da pregledaš ta FORUM in to stran.. lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::

Hvala, na notebookreview.com se zadnja 2 tedna kot doma.

Danes sem šla res pošlatat Toshibo A100 in je tipkovnica še hujši hec kot na mojem Gericomu, prav razočarana sem bila.

Tko da sem zdaj iz igre izločila Toshibe, ki si jih lahko privoščim, Asuse in HPje, ker tisti, ki imajo spodobno grafično kartico pridejo preveč, pavilionov pa ne servisirajo v sloveniji.

Spet sem nazaj na Anni HEL80, ki se mi izredno ugoden - kje pa ga lahko kaj v roke primem razen v Trzinu? Po novem pa tudi gledam Fujitse Siemense, ki sem si jih tudi ogledovala v BOFu, čeprav kupila bi ga pa v tujini. Ima Fujitsu Siemens mednarodno garancijo, ki velja v Sloveniji?

slon ::

Pazi še enkrat ti gledaš za EL80 in ne za HEL80. V živo ga lahko vidiš prir AGT. Men so ga fantje tud pokazal, vendar sistema ni imel naloženega. Prostore imajo zraven francija na balanci(šiška).
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::

sem gledala na agtjevi strani in imajo na ceniku pač hel80 barebone ohišje, kaj pa naprej. si tam izbereš kaj hočeš imeti notri in potem ti povejo koliko bo vse to stalo?

ohišje je enako kot pri anniju, kaj ne, samo da so pri slednjem že sestavili cel računalnik?

V nekem drugem postu si napisal, da si ti dobil ohišje od hel81, ki je grše in slabše. ko sem na agtjevi sliki gledala slike, se mi zdita enaka. razlika je le v grafiki.

slon ::

Poglej to je originalen HEL80. To pa je naš EL80. Na njihovi strani najprej izbereš berbone HEL80 in ga klikneš v košarico, nato izbereš ram, procesor, trdi disk, wlan in to je to. Opozoril bi te na tipkovnico, katero obvezno preveri ali ti ustreza. Garancija za prenosnik je dve leti. dobiš galahko brez ali z operacijskim sistemom (seveda za slednjega doplačaš).
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

jabe ::

poznam razliko med originalnm hel80 in el80, prva verzija je non-VBI druga pa VBI in pri nas se gleda na to kar vidim na internetnih straneh Annija in AGTja prodaja le slednja, čeprav obakrat pod imenom HEL80. tako da je mogoče zato prišlo do zmede, ker sem vedno uporabljala ime HEL80, ker sem pač mislila na oznake, ki sta jih naše trgovine dali prenosnikom/ohišjem, ne pa generično ime.

Hvala za vso pomoč, sem si na AGTju že sestavila sanjski prenosnik. vsekakor pa bom šla v eno izmed trgovin pogledat kako izgleda in kako mi paše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: jabe ()

PhotoBlaz ::

Danes sem preizkušal v AGT-ju ta HEL80 oziroma 81 ne vem kater je bil,..zadeva je konkretna....sem ga naročil.
Kaj pa ti Jabe; ga že imaš? :)

neboben ::

jest pa čakam, da se fantje lotjo tistga kt oblublajo
se pravi konfigurator na spletu
druge matrike zaslonov
mogoč kakšni testi, s strani uporabnikov
da mogoče quanto ponudjo z boljšo grafiko
da imajo na voljo več delov, se pravi da lahko izbiraš med eno paleto grafičnih kartic
da, si lahko ogledaš te tri znamke ko prideš k njim v štacuno (zanekrat ti pokažejo samo HEL81)
ter stestiraš kakšn špil al karkol da imaš en feeling kaj kupiješ

sicer sem se jaz zanimal za Asus

tko, da jest bom počaku, vmes do poletja mogoče prileti DX10 grafika za laptope, mogoče bodo potem imel že tud DVI izhod, predvsem pa matrike z višjo resolucijo, hitrejšimi odzivnimi časa in boljšim vidnim kotom. Mogoč celo boljša tehnologija en kompromis med MAtte in Glare, ker ti glare zasloni so res en špegu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neboben ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik-problem z napajanjem

Oddelek: Strojna oprema
91194 (1102) Tomas 33
»

Anni FL90 prenosnik (Novo)

Oddelek: Kaj kupiti
133952 (2939) Miha76
»

ANNI HEL-80-3

Oddelek: Kaj kupiti
321916 (1413) Kafi
»

Barebone prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
141769 (1423) PhotoBlaz
»

Laptop (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615355 (4277) ant

Več podobnih tem