Forum » Pomoč in nasveti » Boot manager
Boot manager
Shark100 ::
Zdravo!
Nameščene imam 3 OSje windows xp, Linux Ubuntu, ter windows vista RC2. Ko sem inštaliral ubuntu se mi je naredil čuden boot manager zgleda tako:
Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
Ubuntu, kernel 2.6.17-10 generic (Recovery mode)
Ubuntu, memtest 86+
Other operating systems: Windows vista RC2 loader
Šele nato ko kliknem na to zadnjo me vpraša al hočem earlier version of windows ali microsoft windows vista RC2.
Zaj pa me zanima kateri boot manger uporabit da bi zaznalo datotečni sistem od windowsa in linuxa in da bi si lahko naredil tako da bi mi pisalo: windows xp
windows vista RC2
ubuntu
Pa zanima me še če se kako da spremenit v windows boot managerju da mi nebi pisalo earlier version of windows ampak windows xp.
Hvala
Nameščene imam 3 OSje windows xp, Linux Ubuntu, ter windows vista RC2. Ko sem inštaliral ubuntu se mi je naredil čuden boot manager zgleda tako:
Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
Ubuntu, kernel 2.6.17-10 generic (Recovery mode)
Ubuntu, memtest 86+
Other operating systems: Windows vista RC2 loader
Šele nato ko kliknem na to zadnjo me vpraša al hočem earlier version of windows ali microsoft windows vista RC2.
Zaj pa me zanima kateri boot manger uporabit da bi zaznalo datotečni sistem od windowsa in linuxa in da bi si lahko naredil tako da bi mi pisalo: windows xp
windows vista RC2
ubuntu
Pa zanima me še če se kako da spremenit v windows boot managerju da mi nebi pisalo earlier version of windows ampak windows xp.
Hvala
Shark
Paramedic ::
Nimam odgovora, samo pojasnilo:
Prej ko si imel samo XP, je bil to XPjev boot manager, ki je takoj naložil XP. Sedaj pa Vistin boot manager daje izbiro med windowsema.
Kar bi ti rabil, je boot manager, ki prepiše Vistinega, ker sicer bo ta vedno dajal to nepotrebno dodatno izbiro. Išči nekaj z besedami grub, vista boot loader...
Prej ko si imel samo XP, je bil to XPjev boot manager, ki je takoj naložil XP. Sedaj pa Vistin boot manager daje izbiro med windowsema.
Kar bi ti rabil, je boot manager, ki prepiše Vistinega, ker sicer bo ta vedno dajal to nepotrebno dodatno izbiro. Išči nekaj z besedami grub, vista boot loader...
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu compizOddelek: Operacijski sistemi | 1960 (1637) | Loaded |
» | Vprašanje glede večih OSjevOddelek: Operacijski sistemi | 975 (875) | tiger100 |
» | Izšel Ubuntu 6.10 - Edgy EftOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5732 (3848) | b |
» | gnu grubOddelek: Operacijski sistemi | 1260 (1213) | Loaded |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1825 (1663) | zee |