Forum » Programiranje » [Java] Konstruktorji
[Java] Konstruktorji
ta_pravi ::
LP!
nekaj me zanima....
kako naj definiram konstruktor brez argumentov v nekem razredu(recimo razred pravokotnik) v katerem imam že definiran en konstruktor Pravokotnik(){ int stevilka = s;}........ če definiram konstruktor brez argumentov npr. Pravokotnik(){} mi javi napako da je Pravokotnik že definiran?????
TNX
Blaž
nekaj me zanima....
kako naj definiram konstruktor brez argumentov v nekem razredu(recimo razred pravokotnik) v katerem imam že definiran en konstruktor Pravokotnik(){ int stevilka = s;}........ če definiram konstruktor brez argumentov npr. Pravokotnik(){} mi javi napako da je Pravokotnik že definiran?????
TNX
Blaž
ta_pravi
- spremenilo: CCfly ()
OwcA ::
Em, saj že imaš definiran konstruktor brez argumentov, kako naj se ubogi stroj potem odloči katerega uporabi?
Otroška radovednost - gonilo napredka.
katerega bo uporabil se odloči šele v testnem razredu ne??:))) js bi pa definiral več konstruktorjev v razredu pravokotnik..... sigurno se to da saj je v navodilih naloge tako zahtevano:)
če kdo ve kako naj mi prosim pove...
LP
če kdo ve kako naj mi prosim pove...
LP
ta_pravi
CCfly ::
Privzeti konstruktor imaš že definiran. Kaj ti tukaj ni jasno ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
|SNap| ::
...imam že definiran en konstruktor Pravokotnik(){ int stevilka = s;}...
Verjetno si želel "Pravokotnik(int stevlka)", odtod zagata.
dolenska ::
oooo FRI kajne. mi je tale pravokotnik ornk znan. Le počak še tale pravokotnik je cist u izi.
ma sej nalogo sm rešu :)) in dela k je itak simpl! sam pa mi ni jasno kako naj bi definiral konstruktor brez argumentov in pol še enega v istem classu z argumenti:))????
ta_pravi
Tutankhamun ::
A mogoče veš kaj so to argumenti?
Pravokotnik(Argumeti so tuki){ stevilka = 5;}
Se pravi
Pravokotnik(Argumeti so tuki){ stevilka = 5;}
Se pravi
Pravokotnik(){ stevilka = 5;} // to je konstruktor brez argumentov Pravokotnik(int i ){ stevilka = i;} // to je konstruktor z argumentom i
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c++ napakaOddelek: Programiranje | 1705 (1030) | lebdim |
» | [c++] konstruktorjiOddelek: Programiranje | 5168 (4497) | AndrejO |
» | [c#] Risanje z miškoOddelek: Programiranje | 1417 (1098) | japol |
» | C++ - no appropriate default constructor availableOddelek: Programiranje | 809 (758) | boogie_xlr |
» | Vmesnik v JaviOddelek: Programiranje | 2244 (2027) | Camel |