» »

The Feynman lectures on physics

The Feynman lectures on physics

Tloramus ::

The Feynman lectures on physics | A mogoče kdo od vas ima to knjigo? In bi jo kdo prodal? Baje je ena od boljših stvari, ki se jih dobi, sploh kot dopolnilo k predavanjem in recimo Strnadovim Fizikam, ki so bolj suhoparne. Če kdo karkoli ve, naj le napiše in mi malo olajša odločitev, ker je zadeva kar draga in verjetno jo bo treba naročati preko amazona. In pa ko že ravno sprašujem - kakšna se vam pa zdi Fundamentals of physics (Halliday, Resnick..)?


lectures
fundamentals
Expirience is what you get, if you don't get what you want!

kitzbrado ::

Halliday Resnick v resnici ni tako slaba, saj je poleg lepih slikic polna primerov in niti "kmečke pameti" ne manjka. Kljub temu je ne priporočam kot nadomestilo za Strnada. Dejansko se splača imeti obe in v primeru prekomerne suhoparnosti poseči po ameriškem učbeniku (nimam pri sebi, da bi preveril, če je ameriški). Feynmana žal nisem bral.

Fizikalko ::

Resnick mi ni "sedel" preveč, Feynmann je IMHO malo poseben, prej si ga sposodi, da malo pregledaš.

Strnadi pa so, hmm, kako bi rekel, "strnadski". Al ti sede, al pa ne. Vmesnih stanj ni. Meni je sedlo. Ne maram barv, recimo. So pa kakovostno dokaj različni, IMHO. Najboljši sta trojka in štirka, IMHo, ki pa imata (vsaj prva izdaja) OGROMNO napak. Sploh trojka (kvantna) - obup. Drugače je pa ok. Treba je dobit popravke (mislim, da jih na FMF dobiš zraven) - vsaj mi smo jih.

Za pomoč pri 3. in četrtem delu sem imel "The Fundamental Particles and Their Interactions" od Rolnicka (Addison Wesley).

noraguta ::

feynmana pomoje dobiš v kakšnih bol ruralnih knjiznicah pomoje celo na leno izposojo. vsekakor ga pa je vredno prelete. ker tip ima noto in dostikrat dobre primere. sicer pa so večina res dobrih razlag že povzeli v drugih knigah. kolikorse še spomnim. že zdavnaj se mi ne da vedit do te mere matematiko , da bi stvari zares razumel.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

NavadniNimda ::

Evo vam tlele par video-posnetkov predavanj tega velikega fizika:
http://www.vega.org.uk/video/subseries/8 8-)

Zgodovina sprememb…

Tloramus ::

V šolski knjižnici sem si sposodil Feynmana pa Hallidaya in bom mel do nadaljnega preizkusno dobo, ker v konzorciju itak dobijo naslednjo pošiljko šele drugo leto. Sama sreča, da nisem šel kar na vrat na nos kupovat, ker je Feynman res dokaj nekoristen iz vidika kolokvijev in izpitov (vsaj kratkoročno), zgleda pa super za poletno poglabljanje fizike in podobne alter stvari. Ni klasičen učbenik.. kot recimo Halliday, ki je super, in ima dosti stvari, ki mi manjkajo pri Strnadu. Je bolj pregleden, ima veliko povdarkov (recimo poseben odstavek za stvar, ki sicer sledi iz nekega zakona, ampak ni tako zelo očitna oziroma jo zlahka spregledaš), izpostavljeni so problemi, imaš rešene naloge (kar sploh ni slabo, kljub temu, da jih rešujemo na faksu pri vajah).. vglavnem meni je prav všeč. 0:)
Expirience is what you get, if you don't get what you want!

Johanson ::

Meni se zdi tudi Haliday Resnick Walker super zadevica. Lepo z nule vse razloži. Študi po tej knigi pa je tekel res gladko, saj je napisana tako, da se skoraj ne moreš nikjer zatakniti, saj ima kar nekaj rešenih problemov, ter serijo krajših vprašanj, ko lahko na koncu poglavja na hitro ugotoviš če pravilno razumeš zadevo.
Meni osebno se mi je zdelo lažje študirati klasično fiziko iz te knige kot iz strnada, morda bi se kak problem pokazal pri moderni fiziki, za klasično ji pa po mojem mnenju ni para.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fizika

Oddelek: Šola
212220 (962) robertml
»

[Fizika] Navpični met

Oddelek: Šola
291718 (1250) jype
»

Nakup knjig

Oddelek: Loža
343810 (2412) Ajrina
»

FMF

Oddelek: Šola
101434 (802) Bor H
»

Kvantna mehanika (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
788288 (5562) SavoKovac

Več podobnih tem