» »

Inštalacija XP-jev na RAID particijo.

Inštalacija XP-jev na RAID particijo.

Vlady ::

Včeraj sem nabavil dva 200GB maxtor diska SATA 2. Priklopil sem jih na plato in ju v BIOS-u spravil v RAID 0 polje. Ok, vse lepo in prav, na srečo imam še en 40GB disk notri, kjer imam winse. Zaženem računalnik in inštaliram kontroler in RAID krmilnik in potem zadeva dela. Potem grem čekirat kako bi inštaliral winse (nova inpštalacija) na to RAID particijo, in na CD-ju najdem "disk driver", ki ga moram skopirati na disketo. Ampak jaz nimam disketnika! Kako naj naredim recimo en cd-driver? Ker na prejšnjem RAID krmilniku sem imel cd, in med inštalacijo sem lepo pritisnil F6 in potem ko me je vprašal za driver, dal lepo notri cd in je sam našel driver. V BIOD-u obstaja opcija, da RAID polje daš na boot prioriteto, tako da se sistem boot-a iz tega polja, samo glede tega driverja, pa je pomoje Asus malo usekal v temo. :\

Komp.:
AMD 4200+ X2
ASUS A8N-SLI SE
2GB RAM
40GB maxtor ATA-100
2x 200GB maxtor SATA-2

Sedaj, če ima kdo podobne izkušnje, bi prosil, če lahko napiše, kako se da zadevo inštalirati, namreč rad bi naredil svežo inštalacijo na tej RAID particiji Windows XP SP2 in XP 64-bit verzijo. (dual boot).
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

ricola78 ::

Preprosto vgradiš gonilnike s pomočjo NliteOS v instalacijo Windows XP. Samo pazi da izbereš text mode.
Sicer si pa priskrbi disketnik samo za instalacijo gonilnikov. Pritisnes F6 ko ti piše install scsi driver pri začetku ko ti boota iz CD-ja.

Vlady ::

JA fora je v tem, da imam na original cd-ju gonilnike gor samo v zakrčeni verziji. Torej ko kliknem na setup.exe, mi odpre okno, da izberem disketnik, da mi skopira gor driver. Ampak jaz disketnika niti ne potrebujem niti nočem imeti. Sicer je na cd-ju tudi "odkrčena" verzija driverjev, smao ne vem, kaj naj z njimi, saj so v nekem čudnem formatu, zraven pa je tudi setup.exe. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

ricola78 ::

Glej, z disketnikom boš imel najmanj težav sicer pa:
skopiraš CD od winsov na disk, uporabiš program nliteos za integracijo gonilnikov in na novo zapečeš cd. Mapa v katerem so gonilniki mora vsebovati txtsetup.oem . In kot sem omenil prej, mora biti textmode instalacija, boš že vedel kaj mislim, ko boš do tja prišel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
326819 (5967) kreki
»

Bios mi ne najde diska!! (na prenosniku)

Oddelek: Pomoč in nasveti
222491 (2178) skurjenc
»

vista problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
153056 (2715) markk1
»

ne zazna sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
191659 (1499) BladE_
»

Kateri disk 200 gb

Oddelek: Kaj kupiti
131315 (986) ganzi

Več podobnih tem