Forum » Operacijski sistemi » Datotečni sistem...
Datotečni sistem...
dustphoenix ::
Če v WinXP z SP2 z Partition Magicom ustvarim ext2 ali ext 3 particije, in potem namestim dodatek, da lahko le-te uporabljam v Winsih, mi kaže na novo ustvarjenih particijah zaseden prostor.
Na particiji od 75Gb mi kaže 2,7GB zasedeno?!
Na particiji od 100Gb pa mi kaže 3,10GB zasedeno?!
Ima kdo kakšno idejo?
Vem da Linuxi imajo journaling (in ustvari mapo lost+found), vendar če jo zbrišem, ostane isto. Še vedno kaže da je tolko zasedeno. Če pa isto particijo pretvorim v NTFS, mi kaže cca. 60Mb zasedenih...
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala
Na particiji od 75Gb mi kaže 2,7GB zasedeno?!
Na particiji od 100Gb pa mi kaže 3,10GB zasedeno?!
Ima kdo kakšno idejo?
Vem da Linuxi imajo journaling (in ustvari mapo lost+found), vendar če jo zbrišem, ostane isto. Še vedno kaže da je tolko zasedeno. Če pa isto particijo pretvorim v NTFS, mi kaže cca. 60Mb zasedenih...
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala
SasoS ::
Journal ni v lost+found, ampak je neviden. Druga stvar je da ext2/3 določeno število blokov rezervira za superuserja. To se da popravit z tune2fs (-m reserved-blocks-percentage)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux EXT4 branje na Win7 ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1779 (1464) | Iatromantis |
» | Nov datotečni sistem ext4 prestopil v fazo testiranjaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4790 (3401) | kekz |
» | [Gentoo] Kernel upgrade (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4897 (4423) | Trubadur |
» | linux + bx chipset + 160gb hdOddelek: Operacijski sistemi | 783 (737) | roscha |
» | disk usageOddelek: Operacijski sistemi | 746 (703) | r5r |