Forum » Operacijski sistemi » [gentoo] gcc downgrade
[gentoo] gcc downgrade
Celeborn ::
Nameščen imam gcc 4.1.1. Emerge-al sem rtorrent, ki pa ima ''manjši'' bug: preveden s to verzijo prevajalnika povzorči memory leak - v pol ure mi popapca celotnih 256MB rama. Na rtorrent strani piše, da se napako popravi, če je program preveden z O3 ali Os optimizacijo. Prvi pri meni ne deluje, drugega pa sploh noče, oziroma prevede z O2 optimizacijo. Torej bi rad starejšo verzijo gcc prevajalnika. Poskušal sem z ''emerge =gcc-3.4.5'', ampak mi portage izpiše, da imam še vedno verzijo 4.1.1., pa tudi memory leak ostane.
Torej vprašanje - kako downgrade-at gcc na gentoo sistemu? Ali pa če kdo ve za podoben torrent client: slikce
Torej vprašanje - kako downgrade-at gcc na gentoo sistemu? Ali pa če kdo ve za podoben torrent client: slikce
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?
Brane2 ::
če ti dela "eselect compiler" ( na x86 strojih je maskiran) ali gcc-config, potem imaš lahko več compilerjv na stroju naenkrat in jih menjavaš "u letu".
Pač emergeaj verzijo, ki te zanima, nato pa nanjo preklopi z ustreznim ukazom. Če boš uporabil gcc-config, moraš obvezno za njim vnesti še "source /etc/profile", preden se prvič lotiš prevajanja z novim compilerjem.
Pač emergeaj verzijo, ki te zanima, nato pa nanjo preklopi z ustreznim ukazom. Če boš uporabil gcc-config, moraš obvezno za njim vnesti še "source /etc/profile", preden se prvič lotiš prevajanja z novim compilerjem.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Linux ] [ Gentoo ] je kdo probal gcc-4.1.1 s tahudimi CFLAGI ?Oddelek: Operacijski sistemi | 923 (862) | dr.J |
» | Spet nove verzije Intelovih prevajalnikovOddelek: Novice / Procesorji | 2192 (2192) | MrStein |
» | unmergal sem gccOddelek: Operacijski sistemi | 1926 (1672) | borchi |
» | kako z gcc-jem?Oddelek: Programiranje | 1041 (974) | OwcA |
» | Gentoo Live CD 2Oddelek: Operacijski sistemi | 1054 (959) | Brane2 |