Forum » Pomoč in nasveti » spam?
spam?
perci ::
Okej, zadeva je sledeča:
V mrezo mam povezane tri kompe, na kompu kjer je konekšn je mailserver, ki operira s štirimi accounti. Vsakic ko kdo posilja posto iz kompov ki nista direkt na internet prkloplena se normalno na kompu kjer je mail server pokaze slikca, ki ponazarja da je Norton 2002 poskeniral outgoing mail.
No, sedaj je pa problem v tem, da se te slikce pojavljajo od nikoder takrat ko sploh nihce ne posilja poste. Pogledal sem kaj se dogaja na mailserverju in ugotovil, da se sami posiljajo maili iz enga accounta prek mailserverja.
Sedaj me pa zanima kaj narediti? Zamenjal sem geslo na omenjenem accountu, poskeniral na novo cel komp (sveze update-an norton 2002) in problem se vedno ostaja.
Subject maila, ki ga v outlooku sploh ne vidim (vidim samo kako se prek mail serverja posilja) je vedno en in isti, posilja pa se v relativno velikih kolicinah (30-40/min).
Subject je zlo komercialne narave: Attend the nightclub & bar/beverage retailer/food & beverage show
Sumim, da mi je nekdo nekako vdrl v komp in se zdaj dela norca iz mene in spama z mojim mailom.
Kaj narediti????
LP Pero
Aja, se to: uporabljam zonealarm pro
V mrezo mam povezane tri kompe, na kompu kjer je konekšn je mailserver, ki operira s štirimi accounti. Vsakic ko kdo posilja posto iz kompov ki nista direkt na internet prkloplena se normalno na kompu kjer je mail server pokaze slikca, ki ponazarja da je Norton 2002 poskeniral outgoing mail.
No, sedaj je pa problem v tem, da se te slikce pojavljajo od nikoder takrat ko sploh nihce ne posilja poste. Pogledal sem kaj se dogaja na mailserverju in ugotovil, da se sami posiljajo maili iz enga accounta prek mailserverja.
Sedaj me pa zanima kaj narediti? Zamenjal sem geslo na omenjenem accountu, poskeniral na novo cel komp (sveze update-an norton 2002) in problem se vedno ostaja.
Subject maila, ki ga v outlooku sploh ne vidim (vidim samo kako se prek mail serverja posilja) je vedno en in isti, posilja pa se v relativno velikih kolicinah (30-40/min).
Subject je zlo komercialne narave: Attend the nightclub & bar/beverage retailer/food & beverage show
Sumim, da mi je nekdo nekako vdrl v komp in se zdaj dela norca iz mene in spama z mojim mailom.
Kaj narediti????
LP Pero
Aja, se to: uporabljam zonealarm pro
Ales ::
Ja no, najbolj varen bo server, če ga zabetoniraš v temelje bajte, ane...?
Drugače pa je koristno, če ujameš tipa, ki ti je vdrl, ker kot zgleda, te res nekdo uporablja za pošiljanje spama. Daj povej, kakšen sistem je na posameznih računalnikih, kateri mailserver, kaj drugega še teče na serverju, itd.
Aleš
Drugače pa je koristno, če ujameš tipa, ki ti je vdrl, ker kot zgleda, te res nekdo uporablja za pošiljanje spama. Daj povej, kakšen sistem je na posameznih računalnikih, kateri mailserver, kaj drugega še teče na serverju, itd.
Aleš
ToniT ::
Nisi napisal, kakšen mail strežnik imaš. Nekdo uporablja tvoj strežnik kot relay server. Tukaj imaš opisano, kako to preprečiš na exchangeu. Drugače pa preveri v svojem programu, kako to preprečiš.
perci ::
Sistemi:
server - win2k
client1 - win2k
client2 - win98SE
Na serverju laufa v ozadju se ene par programckov:
norton 2002
zonealarm pro
sql server
motherboard monitor
vcasih morpheus, edonkey, audiogalaxy
Za mailserver uporabljam WorkgroupMail 6.3.8 ;nastimu sm relaying zdej tko, da lahko samo iz tocno dolocenih lokalnih ipjov posiljas, a je to kul?
LP Pero
server - win2k
client1 - win2k
client2 - win98SE
Na serverju laufa v ozadju se ene par programckov:
norton 2002
zonealarm pro
sql server
motherboard monitor
vcasih morpheus, edonkey, audiogalaxy
Za mailserver uporabljam WorkgroupMail 6.3.8 ;nastimu sm relaying zdej tko, da lahko samo iz tocno dolocenih lokalnih ipjov posiljas, a je to kul?
LP Pero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poglejte analizo svojih metapodatkov iz GmailaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8963 (5933) | xxx |
» | mail server in blokiran port 25Oddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (1162) | Senzacionale |
» | VIRUS I-worm/BUGBEAR me bo fentalOddelek: Pomoč in nasveti | 857 (639) | StratOS |
» | norton antivirus 2002 pri mlacomuOddelek: Programska oprema | 2357 (1724) | SLOWWWeb.net |
» | kako se izogniti hackanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2073 (1247) | billy |